reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Witam, ja też już po wizycie. Z Amelką wszystko ok i oby tak dalej. Waga 1507g na ten tydzień w sam raz chociaż nie sądzę abym urodziła jakiegoś giganta. Biorąc jeszcze pod uwagę że poród będzie w 38 tc przewiduję 3200g góra, ale ważne że zdrowa. Uparciuch dalej w położeniu miednicowym, głowa i nóżki u góry a pupa na dole. Siedzi mi na pęcherzu i dlatego odczuwam takie parcie na sikanie.
Kciuki za wizyty dzisiejsze.
Anisen jak dobrze że z nami już jesteś. Serduszko się zrośnie i ma być ok

reklama
Anisen, to bardzo dobre wiadomości - jak kardiolog jest dobrej myśli to super. Tak jak powiedział zero stresów ( i najlepiej nie odbieraj telefonów od teściowej). Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Magsus gratuluję udanej wizyty :)

Dona, ja mam takie wrażenie, że Ci profesorowie to wszyscy tacy gburowaci są, pacjentów traktują raczej tak "fabrycznie" - odbębnić swoje i następny....

grudnióweczka, jeszcze jest trochę czasu to mała jeszcze sporo może przybrać na wadze :) Chociaż mniejsze pewnie łatwiej urodzić :) Cieszę się , że wszystko ok.

delewarre odnosze to samo wrazenie dotyczace lekarzy profesorow co ty, zwlaszcza ze ten wybiera sie na emeryture i pewno juz mu sie nie chce, jakbym tam byla sama to uwierzcie mi ze na sile kazalabym mu spojrzec na te nozki. wkurzam sie bo od tygodnia cwiczylam z mala chodzenie w majteczkach po domu, mowialam ze pojedzie pochodzic jak modelka, a tu taka dupa. mala tez nie zadowolona z wycieczki bo powiedziala ze pan janusz (wpadlam na pomysl ze nie mowie ze idziemy do lekarza tylko nazywamy lekarza imieniem wtedy nie reagujem i taka histeria) nie kazal jej chodzic jak modelka:(

Anisen milo cie znowu uslyszec, musisz byc dobrej mysle, my jestesmy, komus trzeba wierzyc skoro lekarz mowi ze powinno byc dobrze to ten wersji sie trzymaj.

Grudnióweczk i inne wizytujace czy oddajace material do badan, ciesze sie ze wszytko poszlo dobrze.

trzymam kciuki za dzisiaj

Anisen - rzymam kciuki za Twojego maluszka &&&&&&& napewno bedzie dobrze- tylko zero stresu ok??!!
dona - mnie tez wkurza zawsze to podejscie lekarskie, ale zrobilam sie na tyle bezczelna w sytuacji lekarz - pacjent ze teraz to potrafie lekarzowi powiedziec prosto w twarz, ze place za wizytye tyle I tyle wiec chce te p[ieniazki wykorzystac ile sie da oi bede zadawac mnostwo pytan na ktore oczekuje sensownych odpowiedzi...Juz sie nauczylam ze jak lekarza nie bedziesz ciagnac za jezyk to sie g.... dowiesz.

a za wszystkie dziewczynki dzisiaj trzymam mocno kciuki &&&&&&&&

HOPE - za was specjalne &&&&&&&&&&&&&

Magsus, Grudnióweczka - gratulacje wizyty!

Dona - czyli z jednej strony ok, bo nie ma teraz potrzeby operacji, a z drugiej ze stopami dalej nie wiesz nic...dziwny "specjalista"

Emka - mi też brakuje widoku Laurki, wiec wiem co czujesz. Na razie musi nam starczyć zapewnienienie lekarzy, że wszystko jest dobrze

Anisen - zatem bedzie ok, tylko postaraj się rzeczywiście wytrwać w spokoju! choć wiem, ze pewnie każdy słabszy dzień bedzie powodował wyjazd na ktg...nic to! trzymam kciuki za Ciebie i maluszka bardzo mocno!!!!

Hope - czekamy na pozytywne wieści od Cię i mocno trzymamy kciuki!

i oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty też! a Salli wraca z określoną płcią:)

Oj sporo tych wizyt dziś i tak już pewnie będzie do końca, że każdego dnia się uzbiera:) Powodzenia dla wszystkich które spotykają się z maluszkami, i tych co będą sobie upuszczać trochę krwi też:-D&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Anisen dobrze ze juz jesteś !!!!! Trzymam kciuki za serduszko Waszego maleństwa będzie dobrze napewno !!!!!&&&&&&&&&

za wszystkie wizytujące &&&&&&& przynoście same dobre wieści !!!!!!!!!!!

Hej, ja też dziś miałam wizytę, nie było Na liście, bo od ostatniej jakoś nie miałam weny i nawet się nie zameldowałam... Czytałam Was tylko bardziej lub mniej się martwiąc. Na szczęście teraz więcej dobrych wieści :-) Gratuluję :-)
A u nas ok. Szyjka mi się wydłużyła, lekarz powiedział, że jest piękna :-) Wcześniej spadła do 3,6 a teraz ma 4,5 :-) Aspargin i leżenie pomogły ;-)
U Szymonka wszystko ok, rośnie zgodnie z tygodniami ciąży, tersz na 1600 g. Lekarz powiedział, że dosyć duże dziecko, ale jak widzę wagi Waszych to mi się nie wydaje... Fakt, że moja ciąża młodsza, ale mimo wszystko.
W przyszłym tygodniu mam iść do szpitala, jutro będę dzwonić ustalić termin. Nie chodzi o to że coś jest nie tak, ale mój lekarz jako zastępca ordynatora ma możliwości położenie mnie na 3 dni i mówi że warto skorzystać. Porobią mi ktg, dopplera, dokładnie przebadają mniej i Maluszka.

Następna wizyta siedemnastego grudnia.

reklama
yoanna- gratulacje udanej wizyty:) I super z tym szpitalem :) Jak mozesz skorzystac I miec dokladne badania za free to tylko sie cieszyc :)

Do góry