reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Hej dziewczyny mam jakiś marny nastrój więc się chyba nie rozpiszę...
Ktg wyszło ok, ale nawet nie dali mi go obejrzeć, położna wpadła tylko pokazać lekarce i przekazała, że jest dobrze i mogę sobie iść... No cóż, mam wizyty co dwa tyg, najbliższa za tydzień więc nie szkodzi, zapytam później o szczegóły.
Ciekawe czy dostanę na następnej wizycie skierowanie na usg, przyznam, że wam trochę zazdroszczę tych spotkań z maluszkami, moje ostatnie usg było w szpitalu miesiąc temu, ale wtedy nie dali mi nawet popatrzeć tylko sprawdzali na szybko co trzeba. A poprzednie było połówkowe czyli kawał czasu temu... No, ale i tak najważniejsze to sprawdzić czy wszystko ok, może jeszcze prywatnie umówię.

Magsus gratuluję udanej wizyty! A jeśli chodzi o nospę to wzięłam forte kiedy przed szpitalem dwa razy miałam bóle jak na okres, wcale mi nie pomogła, z resztą na mnie nigdy nie działała, kiedy przy silnych bólach miesiączkowych ją brałam. A Ty bierzesz ją regularnie? Z tego co wiem to ona tylko do doraźnego stosowania jest, chociaż wiem, że niektórzy lekarze zalecają inaczej, ale z tego co czytałam to błąd.

Dona dobrze, że już macie to za sobą, ale ten lekarz to faktycznie nie fajnie zadziałał, może dałoby to się z innym skonsultować?

A jednak się rozpisałam ;-) kciuki za jutrzejsze wizyty!

reklama
Emka tak biorę codziennie 5 tab czyli 2/2/1 zalecenie lekarza myślałam ze przy takiej dawce juz tych skurczy nie powinno być ale moze jakaś niemądra jestem :(
jeszcze jedno kochana miesiąc temu widziałas swoje dziecie a ja w 20 tyg czyli przeszło 3 miesiące temu i tym razem widzialm prawie wszystko prócz buziaka bo jest wstawiona do kanału i nie chciała sie przekręcic :( ale ważne ze zdrowa mam nadzieje ze tak będzie bo mimo badania zawsze obawy sa czy dziecko zdrowe sie urodzi ,,,,

dona dobrze ze mała ok a co do podejścia lekarza to niestety tak jest :( koleżanka poprosiła o sprawdzenie stopek bo jej córka koślawi nóżki to ja lekarz opieprzyl ze 1,5 rocznemu dziecku uszy przekuła !!! Co ma piernik do wiatraka???i skończyło sie na tym ze tez nie zdejmowała obowia kazał prawy na lewy a lewy na prawy zakładać i tyle :(

Gratuluje udanych wizyt, brzuszkowych dzieciaczków i już większej pannicy:-)
Ja dzisiaj byłam oddać materiał cenny , czyli badanie GBS mam z sobą wyniki w piątek , mam nadzieję że nic nie wyhodują.Jestem w ciąży z piątym dzieckiem, myślałam że nic mnie już nie zaskoczy, ale przekonuje się o tym boleśnie cały dzień , mam zgagę ,pierwszy raz w życiu. Nigdy nie sądziłam że to takie dziadostwo:crazy:

Hej. wrociłam. Przepraszam ze nie dawałam znać ale zostałam ze starą komórką i bez kontaktów. Otóz: maluszek ma przerośniętą zastawkę dwudzielną. Tego sie na razie nie leczy ale obserwuje czy sie nie pogłębia. Ta zastawka wybija serduszko z rytmu. Wiec teraz co tydzien USG i co dwa tygodnie kardiolog który będzie oceniał czy wada sie nie pogłębia. Dostałam sterydy na rozwój płuc aby w razie co robić cc . Ale zostało jeszcze z 6 tygodni wiec na razie nic nie robimy. Jesli nic sie nie zmieni to po porodzie ta zastawka sie zarasta i będzie dobrze, jeśli sie pogłębi to czeka go zaraz po porodzie operacja serduszka. Ale kardiolog jest dobrej myśli, uważa ze nie powinno sie pogłębić. Mam sie nie stresować, uważać na siebie i jakbym słabiej czuła maluszka to w te pędy na ktg i USG

Anisen jak dobrze Cię widzieć znowu na naszym forum:tak: A więc trzymamy kciuki&&&& bardzo, bardzo żeby wszystko dobrze się zrastało samo. Oby obyło się bez operacji i wcześniejszych cc. Niech Maluszek posiedzi u mamy do bezpiecznego terminu.

reklama
Anisen bardzo dobre wieści!!! Cieszę się że się odezwałaś! Oby ta wada serduszka się już nie pogłębiała i twój synek i był całkowicie zdrów!

Co do skurczy - Kochane na tym etapie nawet na nospie pojedyncze skurcze mają prawo występować! Macica musi ćwiczyć przed porodem i nie jest to nic niepokojącego! Problem polega na tym ile jest tych skurczy... jak kilka do kilkunastu w ciągu całej doby to wszystko jest w porządku! Jeśli więcej warto zgłosić to jednak lekarzowi.

Em-ka cieszę się ,ze wszystko w porządku! :-D Mi to już nawet nie każą robić KTG bo wychodzą cały czas skurcze...

Dona przykro mi że zostałas takpotraktowana z tymi pytaniami... faktycznie gbur z tego lekarza ale najważniejsze że z małą dobrze i nie wymaga to interwencji już teraz.

Magsus gratuluję wizyty! Kawał już maluszka nosisz! :-D

Trzymam kciuki za kolejne wizyty!!!

Do góry