reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Witam kochane ja juz po usg :) a wiec tak potwierdzono płeć dziecka dziewczynka będzie czyli bez zmian :) wszystkie pomiary wyszły ok jak na ten tydzien ciazy termin porodu sie nie zmienia czyli 13 styczen lozysko ok przepływy ok serduszko nie powiększone kończyny wszystkie tętno dzidzi 153 waga 1903 zastanawiam sie czy jest ok z ta waga niby według obliczeń tak ale ja myślałam ze będzie juz ponad 2 kg . Jestem spokojniejsza bo bałam sie ze jak po każdej wizycie cos będzie nie tak !!

Weekend miałam leniwy lezałam cały czas R robił wszystko co trzeba :) niestety w nocy znow pojechał ale babcia narazie pomaga i jakoś czas leci :)

dziewczyny mam pytanie do tych co biorą nospe na te skurcze czy pomimo brania jej macie skurcze a jesli tak to jak dużo ????? Ja przez pierwszy i drugi dzień wcale nie miałam ale wczoraj i dzis juz kilka było !!!

reklama
I ja trzymam kciuki za dzisiejsze :)

O widzisz Ikasia, to nie wiedziałam - zawsze na głodniaka szłam i mi w brzuchu burczało. Ja czasami bardzo wcześnie wstaję np. o 3 czy o 4 rano, morfologia przed ósmą to naprawdę ciężko wytrzymać :)

Cleopatra o tak bałam sie tej wizyty śniło mi sie po nocach ze cos nie tak jest z mała a teraz odetchnełam troszkę :) w domu po wszystkim nerwy puściły tak mnie głowa rozbolała ze przespałam całe popołudnie :)

mam nadzieje ze wszystkie wizytujące przyniosą same dobre wiadomości :)

kolejna wizyta 9 grudzień kontrola :)

reklama
Magsus moje gratulacje, a co do wagi to wcale nie taka mała, pamietaj zreszta ze usg moze sie pomylic i mala moze byc juz cięższa

a ja dziekuje za kciuki wszytkim ktore trzymaly za moja oliwke, mala oczywiscie plakala u lekarza i nei chciala sie rozebrac ale to maly problem bo sobie z nią poradzili, klatka lejkowata ale podobno nie jest tragicznie i nie trzeba tego konsultowac u kardiologa i pulmuloga, ewentualna operacja w wieku 10-12 lat, ale moze nie bedzei nawet konieczna. tak ze bardzo sie ciesze, niestey pozostal niesmak gdyz lekarz prosil rowniez o konsultacje stopek dzicka i podejrzenia o ich koslawaosc ale profesor nawet nie kazal sciagnac bucikow i nie zainteresowal sie tym, a ja nawet wydruk bucika ortopedycznego zrobilam aby maz zapytal czy to konieczne i czy nie zaszkodzi takie specjalistyczne obuwie, bo w sumie nei wiadomo czy ta koslawosc to juz wada czy jeszcze fizjologia. także profesor ale nie do konca zaintersowany pacjentem , wkurza mnie to bo 3 miesiace czekania, lekarz tak polecany, a mam wrazenie ze traktuje pacjentow jak kolejny przypadek do odbębnienia, no to sie wygadalam:)

Ostatnia edycja:
Do góry