reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

mój lekarz jest na tej liście ale za wielkiego fachowca go nie uznaję... średnio mu ufam ale to już kilka razy pisałam.. więc kochane, certyfikaty to nie wszystko, to nie sprawia, że lekarz jest the best

reklama
Mojego nie ma i póki co nie narzekam (tfu tfu)... Kiedyś się zastanawiałam, czy problemowe ciąże też tak fajnie prowadzi, ale mam szczerą nadzieję że ani teraz ani nigdy moja ciąża do takich należeć nie będzie...

Hmmm, tak sobie przeglądam jeszcze tą listę i wiecie co... tej mojej lekarki z uprawnieniami, takiej boskiej, na liście nie ma. Ale lekarz do którego mnie najpierw umówili na prenatalne, a który powiedział, że nie podpisuje się pod badaniami i nie ręczy za wynik bo nie ma uprawnień... jest. Ale może to nie on, tylko ktos o tych samych danych. W końcu nie jednemu psu na imię Burek...

wczoraj ginka do mnie zadzwoniła, żeby przenieść wizytę z 25-go na 26-go listopada . Fifka, albo Vinga, mogę prosić o przeniesienie? :-)

Właśnie na tej liście mojego lekarza nie ma, zresztą nie ma żadnego mi znanego lekarza :tak: Ale ja akurat nie narzekam na nią, wszystkie pomiary mi podaje (zresztą sama widzę, bo mam swój monitor nad sobą :-)), sprzęt ma super, usg 4d mam na każdej wizycie, zresztą moja ginka jest ordynatorem w tym szpitalu, w którym będę rodzić.
Tylko płacę dużo ;-), no ale coś za coś ;-)

mojej lekarki tez nie ma na tej liscie, a usg robi mi praktycznie co badanie i jest suepr lekarzem dla ludzi z problemami z zajsciem w ciaze, bo jako jedyna ze znamych mi ginnekologow a chodzilam do wielu sama zdecydowala o monitoowaniu mojego cyklu i dobieraniu lekow w zaleznosci od tego co widzi na usg w danym dniu cyklu.

wracając do tej listy... dowiedziałam się czegoś więcej. Jest to lista certyfikatów FMF do ultrasonografii specjalistycznej, czyli tych najważniejszych w ciąży. Tutaj możecie sobie więcej poczytać Pracownia Ultrasonografii 3D/4D, Certyfikaty FMF - Aktualności ; "Wszyscy lekarze ultrasonografiści poważnie traktujący diagnostykę USG genetyczną posiadają te certyfikaty.Podobnie jak w przypadku wprowadzania każdej nowej technologii do praktyki klinicznej jest nieodzowne, aby osoby wykonujące badania ultrasonograficzne między 11 a 13+6 tygodniem ciąży były odpowiednio przeszkolone, a wyniki ich badań poddawane właściwej kontroli. Fundacja Medycyny Płodu (przypis: Fetal Medicine Foundation - www.fetalmedicine.com ) wprowadziła proces szkolenia i uzyskiwania certyfikatów w celu zapewnienia wysokich międzynarodowych standardów badań. Certyfikat kompetencji w badaniach ultrasonograficznych między 11 a 13+6 tygodniem ciąży otrzymują sonografiści, którzy wykażą się odpowiednio wysokim poziomem wykonywanych badań i wiedzą dotyczącą anomalii możliwych do zdiagnozowania ultrasonograficznie." "Światowa lista diagnostów posiadających taki Certyfikat Kompetencji, w tym pracujących w Polsce jest dostępna pod adresem internetowym: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web" Źródło: To już standard - Certyfikaty FMF, USG genetyczne ; Opinie i wypowiedzi innych mam : Sprawdzacie czy ginekolog ma kwalifikacje??? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

kciuki dziewczyny za dzisiaj

a ja tez prosze o kciuki bo moje dziecko pojechalo z tatusiem i babcia do chirurga z klatka piersiowa, a ja nie umiem sobie znalezc miejsca, juz wlaczylam pranie i wyprasowalam zalegla sterte, teraz leze bo brzuch mi sie napina, penwo czesciowo tez z nerwów, a jeszcze taka pogoda a my nie mamy zimówek w aucie, jeszcze nie kupilismy bo niedawno zmienilismy auto, stare sie popsulo i tez kupilismy staresze ale zimowki to kolejna kupa kasy chociaz wiem jaki wazny zakup

reklama
Do góry