reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczyny-gratuluje udanych wizyt, co do lotu saolotem, to chyba bardziej sprawa indywidualna, kazda z przyszlych mam jest w innej kondycji, ja lecialam na Kube w 21 tyg, usg milam 2 tyg wczesniej I lekarka koniecznie kazala mi sie spytac czy lozysko jest prawidlowo usytuowane ( tutaj usg nie robi lekarka, tylko radiolog w szpitalnej klinice radiologicznej) jesli nie ma przeciwskazan to chyba mozna !

Ja za kazdym razem jesli chce leciec do PL, place ok. 1000 $ za bilet, pod tym wzgledem wolalabym wyemigrowac gdzies blizej, jak np. moja szwagierka do Norwegii, czasami trafia bilety po 160 pln oslo-poznan I z powrotem .

reklama
Kurcze Vinga no wlasnie kiedys moglam przebierac w przewoznikach a teraz na poludnie polski lata juz tylko ryanair :baffled: a ze wybili praktycznie cala konkurencje to moga narzucac rozne ceny... no i oplaty dodatkowe to poprostu masakra. Te wszystkie oplaty administracyjne, bagaze, ubezpieczenia no i w praktyce sie tego uzbiera sporo. A ze nie latamy juz sami tylko z mlodym to nie moge nie brac bagazu czy sie nie ubezpieczyc...wole dmuchac na zimne...

Oliwia gratulacje!!! bardzo sie ciesze!!! treaz trzymam kciuki za badania &&&&&&&

ja też latałam tylko ryanairem ale aż tak drogo to nie było, tak jak pisałam, zdarzały się bilety nawet za 8Ł

już was dopisuję do listy :)

vinga - ja chyba jestem jakoś zaprogramowana na tego 19 czerwca! już drugi raz go Tobie wpisałam, gdy przecież teraz wizytę mam za tydzień a nie w tym tyg ,bo moja gin jest na urlopie! nie wiem co mi chodzi po głowie :baffled:

proszę o modyfikacje - kontrola serduszka mojego maleństwa będzie 26 czerwca

inomama: no proszę mam takie samo zagrożenie - w pierwszej ciąży od ok. 20 tc. rozwierała się szyjka - w 25tc. założony pesar miałam, bo 1,5cm rozwarcia - ginekolożka w szpitalu zakładająca pesar powiedziała mi: "Pani daję 2 tygodnie góra", więc się zawzięłam i leżałam plackiem - urodziłam w terminie z OM w 40 tc :) więc u mnie też raczej loty odpadają, choć na razie przeciwwskazań nie ma, ale wolę dmuchać na zimne... w końcu jak to mój m. powiedział co roku w ciąży nie jestem to możemy sobie lot darować:)
Ikasia: powodzenia!
Oliwia: super, że dzidzia aktywna, kciuki za wyniki!

Ikasia milych wrazen kochana! Miejskibandyta ja tez jutro. I pomyslec, ze ja wogole jeszcze mojej dzidzi nie widzialam, nawet nie wiem czy jest 1, 2 a moze 3?:-D

Agagsm - ja też miałam rozwarcie w 20 tyg i poszłam na założenie, ale już sie nie dało, bo w ciągu 2 godzin się zrobiło 10 cm i zaczęłam po prostu rodzić...:(
Twój mąż ma rację, ale u mnie ta teoria się nie sprawdza...bo ja co roku, na wakacje właśnie, w ciąży....tylko efektów żadnych...

Ivi - ja też mam kontrole 26 :)

stres też już mam ale dlatego że muszę tam iść sama bo wizyta na 10 rano chłopak w pracy... ginekolog polka ale przebrnąć przez recepcję i labolatorium z tymi szprechaczami eeeh już układam zdania na kartce :) a jak widzę zdjęcia waszych maleństw z usg to czuję taką błogość jak w 4 tc. :)

reklama
Inomama kurcze współczuję ci takich przeżyć... :-(

Ja w 29 tygodniu miałam rozwierającą się szyjkę ale nic mi nie zakładali. w 32 tygodniu miałam brak szyjki i 2cm rozwarcia i lekarze też nie dawali mi dłużej niż MAX 2-3 tygodnie a urodziłam w 37 :-) Teraz też musze być pod ścisłą kontrolą...

Do góry