reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczyny-gratuluje udanych wizyt, co do lotu saolotem, to chyba bardziej sprawa indywidualna, kazda z przyszlych mam jest w innej kondycji, ja lecialam na Kube w 21 tyg, usg milam 2 tyg wczesniej I lekarka koniecznie kazala mi sie spytac czy lozysko jest prawidlowo usytuowane ( tutaj usg nie robi lekarka, tylko radiolog w szpitalnej klinice radiologicznej) jesli nie ma przeciwskazan to chyba mozna !

Ja za kazdym razem jesli chce leciec do PL, place ok. 1000 $ za bilet, pod tym wzgledem wolalabym wyemigrowac gdzies blizej, jak np. moja szwagierka do Norwegii, czasami trafia bilety po 160 pln oslo-poznan I z powrotem .

reklama
Kurcze Vinga no wlasnie kiedys moglam przebierac w przewoznikach a teraz na poludnie polski lata juz tylko ryanair :baffled: a ze wybili praktycznie cala konkurencje to moga narzucac rozne ceny... no i oplaty dodatkowe to poprostu masakra. Te wszystkie oplaty administracyjne, bagaze, ubezpieczenia no i w praktyce sie tego uzbiera sporo. A ze nie latamy juz sami tylko z mlodym to nie moge nie brac bagazu czy sie nie ubezpieczyc...wole dmuchac na zimne...

Oliwia gratulacje!!! bardzo sie ciesze!!! treaz trzymam kciuki za badania &&&&&&&

ja też latałam tylko ryanairem ale aż tak drogo to nie było, tak jak pisałam, zdarzały się bilety nawet za 8Ł

już was dopisuję do listy :)

vinga - ja chyba jestem jakoś zaprogramowana na tego 19 czerwca! już drugi raz go Tobie wpisałam, gdy przecież teraz wizytę mam za tydzień a nie w tym tyg ,bo moja gin jest na urlopie! nie wiem co mi chodzi po głowie :baffled:

proszę o modyfikacje - kontrola serduszka mojego maleństwa będzie 26 czerwca

inomama: no proszę mam takie samo zagrożenie - w pierwszej ciąży od ok. 20 tc. rozwierała się szyjka - w 25tc. założony pesar miałam, bo 1,5cm rozwarcia - ginekolożka w szpitalu zakładająca pesar powiedziała mi: "Pani daję 2 tygodnie góra", więc się zawzięłam i leżałam plackiem - urodziłam w terminie z OM w 40 tc :) więc u mnie też raczej loty odpadają, choć na razie przeciwwskazań nie ma, ale wolę dmuchać na zimne... w końcu jak to mój m. powiedział co roku w ciąży nie jestem to możemy sobie lot darować:)
Ikasia: powodzenia!
Oliwia: super, że dzidzia aktywna, kciuki za wyniki!

Ikasia milych wrazen kochana! Miejskibandyta ja tez jutro. I pomyslec, ze ja wogole jeszcze mojej dzidzi nie widzialam, nawet nie wiem czy jest 1, 2 a moze 3?:-D

Agagsm - ja też miałam rozwarcie w 20 tyg i poszłam na założenie, ale już sie nie dało, bo w ciągu 2 godzin się zrobiło 10 cm i zaczęłam po prostu rodzić...:(
Twój mąż ma rację, ale u mnie ta teoria się nie sprawdza...bo ja co roku, na wakacje właśnie, w ciąży....tylko efektów żadnych...

Ivi - ja też mam kontrole 26 :)

stres też już mam ale dlatego że muszę tam iść sama bo wizyta na 10 rano chłopak w pracy... ginekolog polka ale przebrnąć przez recepcję i labolatorium z tymi szprechaczami eeeh już układam zdania na kartce :) a jak widzę zdjęcia waszych maleństw z usg to czuję taką błogość jak w 4 tc. :)

reklama
Inomama kurcze współczuję ci takich przeżyć... :-(

Ja w 29 tygodniu miałam rozwierającą się szyjkę ale nic mi nie zakładali. w 32 tygodniu miałam brak szyjki i 2cm rozwarcia i lekarze też nie dawali mi dłużej niż MAX 2-3 tygodnie a urodziłam w 37 :-) Teraz też musze być pod ścisłą kontrolą...

Do góry