reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Inomama gratuluje! Dobrze,ze z dzidzia wszystko ok, to najwazniejsze!

Anbas z tego co slyszalam to wieksze ryzyko poronienia podczas lotu jest w pierwszym trymestrze. W ten sposob poronila moja kolezanka, ale nie boj sie.nie wiadomo,czy to bylo powodem.
moge Ci powiedziec, ze ja w 17 tygodniu tanczylam jak szalona na swoim weselu naprawde wygibasy byly i nic sie nie stalo. Lekarz tez powiedzial Ci,ze nie ma przeciwwskazan, nie masz ani plamien ani innych objawow swiadczacych o ewentualnej ciazy zagrozonej, takze powinno byc ok.
ja nie ruszam sie raczej do Polski, licze na dobra opieke tutaj;-)ale to nie,ze sie boje leciec samolotem tylko bardziej dlatego, ze w ciazy mi sie po prostu nie chce nigdzie dalej ruszac, jak nie musze:-)

reklama
ja byłam dziś na pobieraniu krwi, wszystko na NFZ :) dobrze, że mąż ze mną pojechał, bo na czczo słabo się czuję...

i na tym koniec dobrych wiadomości, bo zaraz potem dostałam telefon z przychodni, że muszą mi przełożyć wizytę na 27.06 bo w ten czwartek pan doktor jest na jakiejś konferencji :( a ja już tak chciałam dzidzię popodglądać...

ja nie ruszam sie raczej do Polski, licze na dobra opieke tutaj;-)ale to nie,ze sie boje leciec samolotem tylko bardziej dlatego, ze w ciazy mi sie po prostu nie chce nigdzie dalej ruszac, jak nie musze:-)

Mysmy ten lot planowali jeszcze w grudniu :-( zaraz po swietach zeby trafic jeszcze na jakies tanie bilety ...bo nie wiedziec czemu z irlandii tanich lotow poprostu nie ma :baffled: No i dlatego tak mi zalezy zeby poleciec. Poza tym babcie juz ponad pol roku nie widzialy malego, a i tak widza go tylko 2x w roku max :-( (w przyplywie szczescia)
A z tymi tanszymi biletami to i tak sie zbytnio nie udalo bo za 3 bilety placilismy 900€ !!!!:baffled::szok::baffled: ale suma sumarum jak teraz zagladalam niedawno na strone to musialabym placic min 1300€. Wiec z dwojga zlego lepsza pierwsza opcja...

USG w porządku :) dzidzia rośnie, zamiata rękoma i nogami na wszystkie strony. Teraz tylko czekam na wynik HCV.

Kurcze Vinga no wlasnie kiedys moglam przebierac w przewoznikach a teraz na poludnie polski lata juz tylko ryanair :baffled: a ze wybili praktycznie cala konkurencje to moga narzucac rozne ceny... no i oplaty dodatkowe to poprostu masakra. Te wszystkie oplaty administracyjne, bagaze, ubezpieczenia no i w praktyce sie tego uzbiera sporo. A ze nie latamy juz sami tylko z mlodym to nie moge nie brac bagazu czy sie nie ubezpieczyc...wole dmuchac na zimne...

Oliwia gratulacje!!! bardzo sie ciesze!!! treaz trzymam kciuki za badania &&&&&&&

vinga89 - wpiszesz mnie na listę na 19 czerwca? :) To moje drugie badanie u tej Pani doktor u której mam założoną kartę ciąży, ale pierwszy raz zobaczymy coś więcej mam nadzieję niż serduszko. No i wyniki badań krwi mi przeanalizuje.

reklama
Gratulacje udanych wizyt!:)

vinga
- zapomniałam się podać do wpisania do tabelki ;)

19 czerwca - ivi - kontrola serduszka, jeśli ok -> założenie karty ciąży

Do góry