reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczynki, gratuluję wizyt, a tym co wizytują życzę jak najlepszych wieści i radości ze "spotkania" z dzidziami :)

Ja w piątek mam wizytę w szpitalu... powinnam iść zrobić badania przed nią, ale tak paskudnie mi się nie chce :p Jutro jak bym poszła to już wyników nie będzie na piątek więc chyba sobie odpuszczę. Zwłaszcza że krew badałam ostatnio na zlecenie mojej ginki z przychodni (bo teraz chodzę do dwóch lekarzy. Do ginki żeby sprawdzała czy wszystko ok, a do szpitala żeby mnie nie wygonili jak będę chciała tam rodzić i żeby ustalili mi termin na cc)
No i wielkimi krokami zbliża się "spotkanie z dzidzią :) już 26.11... i może w końcu na 100% lakarz powie czy panienka czy facecik :D Albo zaczekamy... sama nie wiem czy nie powiedzieć lekarzowi, że teraz to już nie chcemy wiedzieć :D hihi, ale by było, gdyby się okazało, że jednak Kacperek a nie Oliwka...

reklama
Sorbifer i Tardyferon mają podobną dawkę jak Hemofer, czyli 3 razy wyższą niż żelazo dostępne bez recepty. Ciekawe czy mi nie włączą niedługo a już i tak tabletek dziennie łykam kilkanaście :baffled:

Hope moja hemoglobina w szpitalu wyniosła 11,1. Według normy z neta (11,5-13,5G/DL) faktycznie na granicy jestem. Ale pewnie niedługo jeszcze spadnie bo biorę leki na rozrzedzenie krwi.

Fifka to widzę, że podobnie jak z cieknącymi wodami, tyle że u mnie szybko sytuacja została opanowana i się zasklepiło, a CRP jeszcze w szpitalu zbili mi antybiotykiem.

Grudnióweczka gratuluję udanej wizyty. Zabawnie musiała wyglądać pozycja Twojej małej, ale lepiej niech się już obróci:tak:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Proszę o wpisanie wizyty 18.11.

Zapomianialam

ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg przepraszam ze ze zdjeciem ale nie mam opcji pogrubienia ani zadnej innnej ::( i mnie Fifcia nie przeczyta :)

Poprosze o wpisanie mnie na 27.11.2013 na USG +KTG

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 25
I ja poproszę o wpisanie mnie na 25 - go listopada.

Gratuluję udanych wizyt :)

Co do żelaza to mi spadło ostatnio do 10,6, po miesiącu brania podwyższyło się do 10,9 i moja ginka przepisała mi już Tardyferon. No i biorę sobie, ale kazała mi teraz odpocząć sobie jeden miesiąc od pobierania krwi, więc teraz morfologii nie robię.

nie mam opcji pogrubienia ani zadnej innnej ::( i mnie Fifcia nie przeczyta :)

Poprosze o wpisanie mnie na 27.11.2013 na USG +KTG

Pustiszi, jest prosty sposób żeby pogrubić :) przed tekstem wpisujesz (bez spacji) [ b ] a po tekście [ / b ] :) i forum to odczytuje jako zaznaczenie pogrubienia :) (podobnie masz z pochyłym pismem - zamiast b wstawiasz i; i podkreśleniem - zamiast b wstawiasz u)

proba pogrubienia

Wow sali dzieki :) mecze sie na kom. Bo na ipadzie po tych renowacjach nie mam opcji odpisz nooo szok a komputer podpiety pod tv i klekac to moge przed chlopem ale nie przed kompem (zart) :)
Dziekuje !!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny gratki wizyt &&&

ja juz po usg no moja lekarka dzisiaj sama z siebie zobaczyla jajeczka ale ma sprzet mozna sie przestraszyc slodki jest zdjecia zapomnialam jak zwykle hehe ;)
wazy ok 1600gram i jest zdrowy ulozony głowka w dol kregoslup na lewej stronie i girkami wkopuje sie w prawe zebro ;) a myslalam ze mnie to ominie :) mam duzo wód plodowych co bylo zreszta widac i mówi ze maly ma jeszcze duzo miejsca na fikanei co równiez czuje ;)

a smieszne sa te terminy z usg na tak poznym etapie lekarka POWIEDZIALA zeby wgl tego nie braxc pod uwage :) termin z głowiki 04.01.2014 a z uda 01.02.2014 hehe :) jaka rozbieznosc ;)

oczywiscie lusia byla z nami i jej tłumaczylismy ze tam wojtus jest ;) tak slodko ogladala ;DD

Pustiszi, nie ma sprawy :) Polecam się na przyszłość ;)

Blue, ale się cieszę :) Dobrze, że usg miałaś, bo chyba po ostatnich rewelacjach i wizycie na ip tego Ci było trzeba :) Uspokoiło Cię to do końca? :) Buziale w brzuchala :)

reklama
Blue- gratuluje !! Tak milo sie czyta tak dobre wiesci ;) a obrazek z Lusią i Wojtusiem musial wygladac przeslodko :) gratuluje !!

Do góry