reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczynki, gratuluję wizyt, a tym co wizytują życzę jak najlepszych wieści i radości ze "spotkania" z dzidziami :)

Ja w piątek mam wizytę w szpitalu... powinnam iść zrobić badania przed nią, ale tak paskudnie mi się nie chce :p Jutro jak bym poszła to już wyników nie będzie na piątek więc chyba sobie odpuszczę. Zwłaszcza że krew badałam ostatnio na zlecenie mojej ginki z przychodni (bo teraz chodzę do dwóch lekarzy. Do ginki żeby sprawdzała czy wszystko ok, a do szpitala żeby mnie nie wygonili jak będę chciała tam rodzić i żeby ustalili mi termin na cc)
No i wielkimi krokami zbliża się "spotkanie z dzidzią :) już 26.11... i może w końcu na 100% lakarz powie czy panienka czy facecik :D Albo zaczekamy... sama nie wiem czy nie powiedzieć lekarzowi, że teraz to już nie chcemy wiedzieć :D hihi, ale by było, gdyby się okazało, że jednak Kacperek a nie Oliwka...

reklama
Sorbifer i Tardyferon mają podobną dawkę jak Hemofer, czyli 3 razy wyższą niż żelazo dostępne bez recepty. Ciekawe czy mi nie włączą niedługo a już i tak tabletek dziennie łykam kilkanaście :baffled:

Hope moja hemoglobina w szpitalu wyniosła 11,1. Według normy z neta (11,5-13,5G/DL) faktycznie na granicy jestem. Ale pewnie niedługo jeszcze spadnie bo biorę leki na rozrzedzenie krwi.

Fifka to widzę, że podobnie jak z cieknącymi wodami, tyle że u mnie szybko sytuacja została opanowana i się zasklepiło, a CRP jeszcze w szpitalu zbili mi antybiotykiem.

Grudnióweczka gratuluję udanej wizyty. Zabawnie musiała wyglądać pozycja Twojej małej, ale lepiej niech się już obróci:tak:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Proszę o wpisanie wizyty 18.11.

Zapomianialam

ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg przepraszam ze ze zdjeciem ale nie mam opcji pogrubienia ani zadnej innnej ::( i mnie Fifcia nie przeczyta :)

Poprosze o wpisanie mnie na 27.11.2013 na USG +KTG

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384344275.120616.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 22
I ja poproszę o wpisanie mnie na 25 - go listopada.

Gratuluję udanych wizyt :)

Co do żelaza to mi spadło ostatnio do 10,6, po miesiącu brania podwyższyło się do 10,9 i moja ginka przepisała mi już Tardyferon. No i biorę sobie, ale kazała mi teraz odpocząć sobie jeden miesiąc od pobierania krwi, więc teraz morfologii nie robię.

nie mam opcji pogrubienia ani zadnej innnej ::( i mnie Fifcia nie przeczyta :)

Poprosze o wpisanie mnie na 27.11.2013 na USG +KTG

Pustiszi, jest prosty sposób żeby pogrubić :) przed tekstem wpisujesz (bez spacji) [ b ] a po tekście [ / b ] :) i forum to odczytuje jako zaznaczenie pogrubienia :) (podobnie masz z pochyłym pismem - zamiast b wstawiasz i; i podkreśleniem - zamiast b wstawiasz u)

proba pogrubienia

Wow sali dzieki :) mecze sie na kom. Bo na ipadzie po tych renowacjach nie mam opcji odpisz nooo szok a komputer podpiety pod tv i klekac to moge przed chlopem ale nie przed kompem (zart) :)
Dziekuje !!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny gratki wizyt &&&

ja juz po usg no moja lekarka dzisiaj sama z siebie zobaczyla jajeczka ale ma sprzet mozna sie przestraszyc slodki jest zdjecia zapomnialam jak zwykle hehe ;)
wazy ok 1600gram i jest zdrowy ulozony głowka w dol kregoslup na lewej stronie i girkami wkopuje sie w prawe zebro ;) a myslalam ze mnie to ominie :) mam duzo wód plodowych co bylo zreszta widac i mówi ze maly ma jeszcze duzo miejsca na fikanei co równiez czuje ;)

a smieszne sa te terminy z usg na tak poznym etapie lekarka POWIEDZIALA zeby wgl tego nie braxc pod uwage :) termin z głowiki 04.01.2014 a z uda 01.02.2014 hehe :) jaka rozbieznosc ;)

oczywiscie lusia byla z nami i jej tłumaczylismy ze tam wojtus jest ;) tak slodko ogladala ;DD

Pustiszi, nie ma sprawy :) Polecam się na przyszłość ;)

Blue, ale się cieszę :) Dobrze, że usg miałaś, bo chyba po ostatnich rewelacjach i wizycie na ip tego Ci było trzeba :) Uspokoiło Cię to do końca? :) Buziale w brzuchala :)

reklama
Blue- gratuluje !! Tak milo sie czyta tak dobre wiesci ;) a obrazek z Lusią i Wojtusiem musial wygladac przeslodko :) gratuluje !!

Do góry