lkasia a jakie dodatkowe badania masz wykonać odnośnie opuchlizny? Mi też dosyć puchną dłonie i stopy ale podczas ostatniej wizyty lekarka mówiła, że ciśnienie mam ok i brak białka w moczu więc to nie zatrucie a objaw ciążowy. Póki co nie wspominała o dodatkowych badaniach dlatego jestem ciekawa co Ty masz robić?
reklama
Jagus ja właśnie tak robie. Po pobraniu nie zaciskam ręki, tylko trzymam wyprostowaną i przytrzymuje chwile wacik. Dzis to ewidentnie babeczka miala kiepski dzien i tak bez serca do tego podeszła , hehe
Fifka własnie ja tez licze sie z tym ze bardziej wiarygodne sa terminy z om , przeciez w usg waga malucha zaważa na terminie. Moj Filip może być spory stąd tez z 5.01 zrobilo sie 26.12 a podejrzewam ze jak teraz pojde na USG i wymiary bedą pokażne termin przesunie sie jeszcze o kilka dni wczesniej. Zobaczymy.
Fifka własnie ja tez licze sie z tym ze bardziej wiarygodne sa terminy z om , przeciez w usg waga malucha zaważa na terminie. Moj Filip może być spory stąd tez z 5.01 zrobilo sie 26.12 a podejrzewam ze jak teraz pojde na USG i wymiary bedą pokażne termin przesunie sie jeszcze o kilka dni wczesniej. Zobaczymy.
kasia150491
Mamusia synusia:)
gratuluje wizyt dziewczyny! dzidziole zdrowe wiec jest super;-)
cleopatra1
Fanka BB :)
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt i zdrowych maluszków!
martusia1977
Aktywna w BB
No niestety USG wprowadza spory zamęt z terminem ja mam termin z OM na 1.01.2014 natomiast USG w 31tc pokazało termin na 7.12.2013 ale u mnie wielkość Miłosza robi swoje w 31 tc ważył już 2,500, ciekawe ile będzie pojutrze na wizycie. Z jednej strony fajnie że duży zdrowy chłopak a z drugiej morfologia leci na łeb na szyję , nawet żelazo w ampułkach nie daje rady, jak tak dalej pójdzie będą myśleć nad domięśniowym .
1majka1 ja też strasznie puchnę , ale wszystkie badania ok , ciśnienie niziutkie, po prostu taka uroda.
1majka1 ja też strasznie puchnę , ale wszystkie badania ok , ciśnienie niziutkie, po prostu taka uroda.
eM-Ka
Zaangażowana w BB
Gratuluje udanych wizyt
Ikasia powiedz mi, jakie to żelazo miałaś brać? Bo ja też mam anemię, ale lekką, więc tylko dietę wysokożelazową mi zalecili, sama dodatkowo łykam chela ferr, ale jak miałam konkretną anemię po porodzie łykałam hemofer, tam są końskie dawki i faktycznie drogi jest.
A tak przy okazji, czy któraś z was ma lub miała problem z krzepliwością, wysokie d-dimery itp? Bo nie do końca rozumiem jak to działa, a problem mam i to nie pierwszy raz.
Mówicie dziewczyny o kłuciu to mi się przypominają moje wymęczone kroplówkami i codziennym pobieraniem krwi w szpitalu łapki, już nie było miejsca, więc w tą samą żyłę ciągle się wkłuwali, cud, że wytrzymała
Fifka to można tak bez tego czopu funkcjonować? Nie grozi to niczym?
Ikasia powiedz mi, jakie to żelazo miałaś brać? Bo ja też mam anemię, ale lekką, więc tylko dietę wysokożelazową mi zalecili, sama dodatkowo łykam chela ferr, ale jak miałam konkretną anemię po porodzie łykałam hemofer, tam są końskie dawki i faktycznie drogi jest.
A tak przy okazji, czy któraś z was ma lub miała problem z krzepliwością, wysokie d-dimery itp? Bo nie do końca rozumiem jak to działa, a problem mam i to nie pierwszy raz.
Mówicie dziewczyny o kłuciu to mi się przypominają moje wymęczone kroplówkami i codziennym pobieraniem krwi w szpitalu łapki, już nie było miejsca, więc w tą samą żyłę ciągle się wkłuwali, cud, że wytrzymała
Fifka to można tak bez tego czopu funkcjonować? Nie grozi to niczym?
reklama
grudnióweczka111
Fanka BB :)
Jestem po usg 3d/4d. Z Amelką wszystko ok. Została wyoglądana z dziesięciu stron, lekarz super fachowiec. Stwierdził, że mała ma pokaźny nos (to po mnie) i mięsiste usta do całowania. Waży teraz ok 1300, a przewidywana waga w 40tc to 3500, tak że w sam raz. Długo nie chciała pokazać buźki ale w końcu udało się. Fotka w odpowiednim wątku. Jest ułożona miednicowo, twarzą w dół i na koniec usnęła.
Dziewczyny gratki udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Dziewczyny gratki udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.