reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Mi odpadl czop, tydzien przed porodem, ale bylo tego calkiem sporo taka galaretka zabarwiona na rozowo-brazowo, normalna taka galaretkowata wydzielina.
Jagus ja mysle ze to nie ten czop,bo to za wczesnie zdecydowanie, tylko cos zabarwilo wydzieline z pochwy, spokojnie Twoj gin sprawdzi wszystko.

reklama
Ja się melduję po wizycie..z dzidzia wszystko ok,szyjka dluga zamknieta...ale tak..powiedzialam o tych moich opuchnieciacj,wiec dostalam skierowanie na badania wykluczające zatrucie ciążowe...ale mowila ze Malo prawdopodobne,bo w moczu nie ma bialka,cisnienie w normie...ale sprawdzić trzeba...no i spadla mi hemoglobina i hematokryt...dostalam żelazo...bylam w aptece..cena mnie powalila bo 40zl:/..i pod zamówienie...moze najpierw z burakami sprobuje :D za tydzień mam byc z wynilami;)wynikami

Ikasiu gratuluje wizyty.
Mam nadzieje ze nie zatrucie. A co do morfologii to niestety ale buraczkami sobie nie podniesiesz tego znacząco :( tylko żelazo. No i musiała byś tych buraczków jeśc tyle ze by ci oczami wychodziły ;)
Ja ostatnio kupowałam w aptece magnez, witaminy, antybiotyk , fenoterol, osłonowe i wydałam prawie 160 zł !

Ikasia gratulacje. Niesty Anisen ma rację co do ilości buraków ktore musialabys zjesc, one tylko pomogą ci wchlonąc żelazo z tabletek

No i my po ... serduszko zdrowe odziwo dzisiaj KTG znosil dzielnie mniej mial stresu niz ostatnio :) nno i co szyjka zamknieta nie skraca sie labolatoryjnie dobrze zelaO sie podnioslo na 11 ale dalej brac no i USG nie bylo bo chwile przede mna Sprzet Kaput za 2 tyg nastpne badania

My też już po:) Lekarz mnie uspokoił, powiedział że nie widzi by w pochwie było coś niepokojącego a drogi rodne są czyste więc wyklucza żeby coś z tej strony było nie tak, żadnych śladów krwi nie widać. I w sumie dalej nie wiadomo skąd ta plamka, ale mam to potraktować jednorazowo i tak chyba zrobię bo nie było tego dużo i żaden ból temu nie towarzyszył, ale i tak będę się oszczędzać by nie kusić losu.
A z malutką wszystko ok, wg dzisiejszego USG termin wychodzi na 15 stycznia więc mniej więcej około połowy stycznia się ostatnio kręci:) Ale mam nadzieję że dzidzia wyjdzie tak jak wg OM czyli mniej więcej 06.01;-) Szyjka jest zamknięta, z tego co dosłyszałam ma 3 cm więc chyba ok:) Julcia waży już 1600 g i jest baaardzo nieśmiałym dzieciątkiem - dziś nie chciała pokazać ani buźki, ani co ma między nóżkami;-) Ale za to zaraz jak wyszłam z gabinetu dostałam takiego kopa że wyraźnie zrozumiałam aluzję - mała sobie żadnego podglądania nie życzy a matka zamiast to uszanować to jeszcze sama się w podglądacza chce bawić;-) Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i zaciśnięte kciuki:-)

Pustiszi, Ikasia - cieszę się, że u Was też wszystko dobrze:-)

Proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 3 grudnia:)

Gratuluje dziewczyny wizyt ! Super, ze wszystko OK.

Ikasia ja drugi miesiac łykam żelazo i podnosi sie bardzo powoli ta hemoglobina, wiec zgadzam sie z dziewczynami same buraki wiele tu nie zdzialają .

Jaguś ja z OM mam termin na 5.01. , natomiast z usg na 26.12 i tez mam ogromne nadzieje,ze syn słucha mamy próśb i nie pospieszy sie , tylko poczeka do stycznia!

Dzis byłam na badaniach, bo w czwartek wizyta . Wiecie , trafiłam na tak mało delikatną babke ze pierwszy raz tak bolało pobieranie krwi, do tej pory mam sinca!

Wiesz Blanka tak jak dziewczyny piszą termin z OM jest bardziej wiarygodny i jakoś jemu bardziej wierzę:) A z tym pobieraniem mój m regularnie oddaje i zawsze mi mówi by nie zaciskać ręki w łokciu tylko trzymać cały czas wyprostowaną i mocno dociskać wacik - odkąd tak robię siniaków właściwie nie ma:) Ale oczywiście sposób pobrania też ma wielkie znaczenie - ja od początku trafiam na tą samą pielęgniarkę i jest świetna - pobiera bezboleśnie, wkłuwa się bardzo dobrze i tylko raz miała problem ze znalezieniem żyły ale też się to żadnym grzebaniem pod skórą czy siniakami nie skończyło, tak że jestem bardzo zadowolona:)

reklama
Jaguś czop to taki bardzo gęsty śluz który nie raz przypomina coś na kształt galaretki. Jest biało żółty i może być zabarwiony krwią. Dla mnie bardzo charakterystyczny jest jego zapach... strasznie śmierdzi... u mnie odszedł ponad miesiąc temu i jeszcze nie urodziłam :-D
Cieszę się ze gin ciebie uspokoił :-)

Ikasia super że z maleństwem w porządku! I współczuję anemii... drogie te cholerne leki wszystkie wszystkie...

Pustiszi dzielny maluch! Adrian też dzielnie znosi KTG! Konrad był o wiele bardziej niecierpliwy!

Blanka
nic mi nie mów o sińcach... ja wyglądam jak narkomanka po 2 welfronach i 3 kłuciach w żyły.... już nie wspominając o kilku kłuchach w tyłek... a to wszytko w ciągu niecałego tygodnia w szpitalu... jeszcze się nie pogoiło i siniaki są... a po jutrze znowu ide krew oddac...

Mnie te terminy z USG rozwalają... i liczę tylko OM... W szpitalu wyliczyli mi termin z USG na 12 stycznia... gdzie z OM mam na 2... A przed genetycznym w ogóle termin wypadał mi na 26 grudnia... a dlaczego taka rozbieżność? Bo Adrian to kurdupel... jak i Konrad... wiem ze termin z OM jest właściwy bo wiem kiedy była owu i tego właśnie się lekarze trzymają.

Do góry