reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasienka a moze to tez przez blizny na szyjce. A czemu skurcze to moze temu wlasnie ze niby odpoczywa sie ale przy dziecku tak na 100% odpoczac sie nie da

reklama
a ja mam trochę inaczej. pierwsza ciąza od początku jazdy :( najpierw plamienia, ze 3 tygodnie spokoju znów plamienie szpital, potem do 22 tygodnia spokój i nagle łup ; szpital, sterydy, leki , szyjki ni grama, rozwarcie . Ale młoda poterminowa ;) Druga ciąza tylko anemia ale taka ze żelazo sobie z nią radziło. Szyjka była w normie do 37 tygodnia dopiero potem zaczęła sie skracać , mały urodził sie po terminie dopiero po teście oksy ;) a wcale sie nie oszczędzałam bo jak sie K urodził Kinga miała rok i 7 miesiecy ;) i nie miałam niani ani pomocy nikogo ;) A teraz znów szyjka lecii i do tego rozwarcie sie robi a oszczędzam sie bardzo .
Ja mam nie brać nospy ale nie pytałam dlaczego ;)

Kasienka zażywaj ten magnez solidnie,. Ale czy asmag nie za słaby ? ja mam brać magnez taki po 400mg jonów w tabletce i mam tego az 6 sztuk dziennie !
Jak nie pomaga to najpierw daja magnez w kroplówce ale to juiż dawka leci kosmiczna.

Anisen a jaki masz ten magnez ? on na recepte ? a poki co na te moje twardnienia nie jest zle z tym magnezem ... teraz biore 4x2 ... i jak sobie posiaduje czy leze ... nawet cos tam chodze po domu to nie odczuwam zadnych twardnien .. ale z domu nie wyjde bo od razu brzuch jak kamien ... jak cos biore pod uwage od razu szpital gdyby sie pogorszylo ... moze gdyby mnie polozyli to by mi po kroplowie dali jakis silniejszy ...
a co do nospy moze ten sam powod tylko nie wyjasnil ...

oj kochane faktycznie coraz wiecej problemów mamy, mi lekarka tez nie kazala brac nospy tylko zwiekszyc fenoterol ale wtedy bralam 3 tabletki na dobe a teraz biore 4 i do tego tez magnez 3 razy dziennie. żeby te szyjki jeszcze wytrzmaly

Kasieńka mój magnez jest na receptę, ale jest np doppel herz magnez forte który ma 400mg jonów magnezu w 1 tabletce podczas gdy asmag ma mniej niz 40 jonów, a forte mniej niz 60 . Brałam ten doppel póki mi nie wypisał recepty na ten mocny z 500mg . Ale powiedził ze mogła bym dalej brać dople tylko o 1 tabletkę więcej ;)
Mi sie rece telepia po feno jak u struszki :( a do tego odkąd go biorę wieczorem mam mdłości od żołądka a rano jazdy w wc :( i to tez według gina po feno :( wiecej mi nie da bo tylko do szpitala , boi sie jak ja reaguje.
jeszcze 11 dni i wizyta. A w między czasie ktg, ale to mam sobie sama dzień wyznaczyć ;) wiec pewnie pójdę w tym tygodniu koło czwartku :)
A propos do tych co robią / robiły ktg prywatnie. Ile u Was to kosztuje ? U mnie od 100zł aż do 300 zależnie od tego gdzie . Masakra, jak trzeba będzie co 2 dni chodzić . W szpitalu przyjmują tylko jeśli chodzi sie do nich do poradni a ja nie chodzię i nie zamierzam

A dla mnie gin, ten do ktorego chodzilam prywatnie to zalecil Aspargin 2x2, biore ta nospe forte 2x1 skurcze dalej mam. A tak czytam to u was sam magnez z B6 na te skurcze macicy. U mnie magnez z potasem. To moze lepsza bedzie duza dawka magnezu skoro taka dawka nie pomaga

Kasienka - no to kochana, koła do góry i leżymy!

walę czochem dziewczęta, nie znoszę jako leku, ale sie ogięłam, bo niefajnie się czuję:(

Anisen ja z kosztem za ktg nie pomogę, bo jak idę na wizytę prywatnie to zawsze przed albo po mam robione ktg a płacę tylko za wizytę 100zł.

Kasienka a więc od dziś leżeć i pachnieć. Dasz radę zwłaszcza że już tak dużo nie zostało.

Inomama ja lubię czosnek w postaci np, sosu czosnkowego do sałatki albo do sosu takiego na obiad kiedy robię na ostro - fakt że potem zapach jest masakra ale jak oboje z mężem to samo jemy to da się przeżyć:-D

reklama
Do góry