reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków za moje łozysko, jeszcze nie jest idealne ale jest jakies światełko w tunelu

Blanka zdrówka dla wszystkich

Kaha bardzo dobre wieści, gratuluje i lekko zazdroszcze:)

Cleo ja z pierwszej ciąży też nie pamiętam zebym miala badaną długość szyjki usg dopochwowym a teraz praktycznie co wizytę mam ale tez sama o to zabiegam, choc nie poweim mam starającą sie lekarkę

reklama
Milusia, Kasienka - no to rzeczywiście za bardzo lajtowe podejcie...moze do diaska kolejne wizyty będą lepsze???

Dona - pochwalam łoŻysko Twe, że sie podniosło! a szyjkę ganię! może weźmie przykład z łożyska?

Blanka - zdrowiejcie!!! czym się kurujesz? może coś zgapię, bo coraz gorzej się czuję...

Kaha - gratulacje rewelacyjnych wymiarów!

U mnie w. Sumie lekarka tez zazwyczaj bada ręcznie,chyba że zgłaszam ze mnie cos.noli albo ciagnie to zawsze zmierzy dlugosc;)

Kaha super ,ze wsio ok :) Gratki wizyty! \

Inomama u mnie niezawodny zestaw to herbata z cytryna , mleko z miodem i cytryną i czosnek:) Czosnek duzo robi , dzis czuje sie lepiej tylko posmaku pozbyć sie nie potrafie!

jestem po wizycie na IP ... ajjj
szyjka kolo 2cm ... powiedzial ze skrocona o ok 30% wiec biorac pod uwage ze powinna miec 3-4cm to ma kolo 2-2,5cm, jest miekka to fakt ... wewn zamknieta ... z zawnatrz przepuszcza opuszek ...
mam twardnienia brzucha jak chodze wiec od dzisiaj lezenie ... chcieli mnie zostawic coby te twardnienia zmniejszyc dozylnie ... ale powiedzialam ze jesli tylko te twardnienia zaczna sie pojawiac jak leze i siedze to przyjade od razu a lekarz powiedzial ze jakbym jednak zmnienila zdanie to moge nawet w drzwiach od gabinetu zawrocic ...

kazal mi brac tez wiecej magnezu 4x2 tabletki Asmag forte

i kobietki ktore zazywaja ZABRONIL BRAC NOSPE przy takiej szyjce czyli miekkiej i skroconej (nie wiem czy tez by zabronil jakby byla twarda i dluga) ... bo nospa powoduje rozluznianie szyjki i szybsze skracanie i tym samym rozwieranie rowniez ...

Kasieńka a widzisz... a mi w szpitalu wypisali nospę a przecież już mam rozwarcie...

Co się z tymi szyjkami naszymi dzieje... :no: aż strach na wątek czasem wchodzić... mam nadzieję że nie będzie ani jednego wcześniaka u nas na wątku i wszystkie maluszki grzecznie doczekają do terminów...

Straszne rzeczy dzieja sie na tym watku. Jak ktos gada te Bla bla, że ciaza to nie choroba to niech przeczytaja ten watek

Szyjkowe mamusie trzymajcie sie i odpoczywajcie

reklama
Fifka ja bylam w szoku jak mi to powiedzial lekarz ... ale cos w tym musi byc bo w koncu dziala ona rozkurczowo wiec i szyjka przy tym tez obrywa ... niemniej jednak ja sie zastosuje i bede na magnezie a jak cos jade do szpitala

i fakt ... zauwazcie ze wiekszosc mam przy drugim dzieciatku ma u nas problem ... moze tez to lato dalo sie we znaki ... no i to ze przy dzieciaczkach ciezej sie oszczedzac ...

ja pamietam ze przy pierwszej ciazy to praktycznie maj i czerwiec sobie przelezalam tak po prostu bo moglam ... bo mialam zwolnienie ale jeszcze w kwietniu mielismy remont mieszkania i normalnie pomagalam ... i nic mi nie bylo ...

a no i w szpitalu zmierzyli mala ... wazy kolo 1500g, i obrocila sie glowka do dolu ... jak sie domyslam w nocy z czwartku na piatek bo wlasnie od wczoraj mam takie mega twardnienia ... a jak siedziala na pupie to az tak tego nie odczuwalam

Ostatnia edycja:
Do góry