reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dona więc proszę ładnie brać przykład z wszystkich leżakujących mamusi:) Dobre wiadomości z tym łożyskiem - u mnie niby też jest dość nisko, ale gin mówił że jeszcze zdąży się podnieść a najważniejsze że główka dziecka jest niżej od niego więc nie ma się czym martwić:)

reklama
Dona- no to gratuluje podniesienia sie lozyska. A co do szyjki to 26 mm to jeszcze nie tak zle:-) mnie skrocila sie do 23mm i tak juz sie trzyma dzieki lezeniu i odpoczywaniu:-) takze trzymam kciuki,zeby u ciebie juz tez szyjka nie drgnela:-)

Dona GRATULUJĘ!! Niech szyjka dalej tam trzyma! :tak: 2.5 cm to jeszcze dość długa szyjka! Dacie radę kochana :*

Szczerze to jak czytam o tym jak wasi lekarze reaguję na wasze skrócone szyjki to aż mam ciarki na plecach... ale otym pisałam na głównym...

Fifka ja tez dziwie Twoim lekarzom :|

ale po ostatniej wizycie sama stracilam zaufanie do mojego ... kiedys byl inny albo mi sie wydawalo bo ciaza przebiegala super ... a teraz az mnie w srodku telepie
po wizycie w srode na ktorej zmierzyli mi ciesnienie, sprawdzil wage ... zmierzyl tylko glowke i nic wiecej ,,, zobaczyl wyniki morfologi ze nie za bardzo i przepisal mi zelazo ... i koniec od niego

to powiedzialam ze mam twardnnienia i ze kluje mnie tak jak klulo jak sie szyjka skracala przed porodem Nikosiowym ... no to ten mnie sprawdzil laskawie i mowi ze mam miekksa skrocona szyjke ... ale ile ma szyjka nie sprawdzil ... nic nie powiedzial co brac i jak brac ... tyle tylko zeby sie oszczedzac a jakby bylo gorzej to moze sie okazac ze szpital i szew ...
ale skad ja mam wiedziec kiedy bedzie gorzej jak nawet nie wiem jaka jest dlugosc tej piekielnej szyjki :|:| a wizyte wyznaczyl za 3 tygodnie ... a skoro trzy tygodnie wczesniej byla zamknieta i twarda a teraz jest nagle miekka skrocona to za kolejne trzy moze sie okazac ze ja urodze a nie dotrwam do wizyty :|:|

tragedia ... chlop sie albo wypalil albo est tylko od tych ciaz bez komplikacji zadnych...

takze lacze sie w bolu ze wszystkimi kobietkami z szyjkami ktore nie chca nas sluchac ... :(:(

Ostatnia edycja:
Np faktycznie. Niektorzy lekarze to sa chyba tylko od prowadzenia "ksiazkowych" ciaz... Ja na mojej ostatniej wizycie tez poprosilam o badanie szyjki ale zrobil mi je "dowcipnie" I recznie ze tak powiem...I powiedzial ze dluga I zamknieta....Ale to tez chyba pojecie wzgledne ze dluga skoro jej nie zmierzyl...

Trzymam kciuki za wizyttki jesli jescze ktoras oczekuje dzis...Sorki ze sie nawet nnie orientuje ale mam dzis zajob w pracy I tylkko lookam z doskoku....

Gratuluje wizyt!

Dona całe szczescie łożysko sie podniosło, super ciesze sie !

Fifka ciesze sie.ze skurcze sie wyciszyly. Mam nadzieje,ze do bezpiecznego 37,38tyg wytrzymasz juz bez niespodzianek!

U mnie pogotowia ciag dalszy wyglądam jak zmora , Natas tez chory i tak siedzimy w domku!

Hej Laseczki :)
Ja po wizycie :) U małej i u mnie wszystko ok:) łożysko wysoko, szyjka 4 cm :)
Mała pokzała buźkę - jutro wrzucę do galerii :)

Niestety moja ginekolog tez jest w ciąży i ma termin na grudzień więc muszę zmienić lekarza ale dała mi namiary na lekarzy i położne ze szpitala w którym chce rodzić, na weekend się tam wybieram :)

Kaha no to gratuluję wizyty i czekam na zdjęcie!

Blanka
dziękuję i życzę tobie dużo zdrówka!

Kasieńka moja lekarka to się przeraziła tym co tam u mnie się dzieje - w sensie skurcze i te rozwarcie... ale nie wiem czemu wypuścili mnie w tym stanie do domu... choć robili pustkę na oddziale przez ten długi weekend... :no:

reklama
Milusia współczuje że wizyta taki niedosyt przyniosła tylko:-(

Dona super że łożysko się trochę podniosło. Zatem jest szansa na cc na miejscu i trzeba mieć nadzieję - nie stresować się:tak:

Kasienka współczuje ale mój gin też zawsze bada tylko ręcznie i zawsze mówi że trzyma i jest zamknięta ale pomiarów to nawet gdybym chciała porównać z dziewczynami to nie znam:no:

Kaha cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze i czekamy na fotę Twojego Maluszka

Do góry