reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
już po wizycie
Ogólnie to oprócz wagi,ciśnienia i tętnia nic nie miałam...:eek:(tak jak z resztą się spodziewałam idąc na nfz i to nie do mojego akurat lekarza...)
Przed wizytą zrobiło mi sie strasznie słabo...nie miałam nawet siły wstać...I od razu mówię do lekarki że tak mi słabo a ona że to penie od skurczy...Ale ktg nie zrobiła,szyjki też nie badała...:eek: mówiłam że mam te skurcze i spasmolina nie pomaga to do mnie że tylko szpital mi został:eek: ej no bez przesady nic takiego się nie dzieje żebym leciała do szpitala,skurcze na tym etapie to nic nadzwyczajnego...więc stanęło tylko na tym ze dalej mam ta spasmoline(luteiny nie musze dopochwowo..:eek:)Do powtórzenia mam toksoplazmozę bo wyniki mialam zawyżone i dopiero się obejżeli żeby powtórzyć...:eek:

Wydaje mi się że strasznie skacze mi ciśnienie i stąd te osłabnięcia...ogólnie mam zawsze bardzo niskie(90/60) a w gabinecie 130/70-to jak na mnie b.wysokie...

Następna wizyta 20.11
jeśli któraś była by łaskawa wpisać:-D

Ja pitole taki gabinecik to i ja z cianieniomierZem i waga moge otworzyc i pieniazki pobierac od panstwa no sama nie wiem co myslec o takim badaniu skoro teraz juz powinny byc coraz czesciej i naprawde dokladne ...

Milusia uważaj na te skurcze... :-( ja też wcale nie czułam ze to są takie mocne że potrzebuję tego szpitala, jednak KTG pokazało co innego... Zgodzę się z Pustiszi... teraz powinnyśmy być o wiele dokładniej sprawdzane bo to już ostatnia prosta....

Zaraz dopiszę wizytę. :*

Ja mam wizytę 18 listopada... czuję skurcze i chciałabym żeby sprawdziła mnie wcześniej ale kurcze następny tydzień jest na urlopie....

Ech, mi wczoraj strasznie szybko serducho waliło. Co jakiś czas mi się tak zdarza i to np na leżąco. I nie wiem czemu.
I mam takie dziwne uczucie, może mi powiecie co to jest czy może to jakiś rodzaj skurczy czy np czkawka czy co bo ja do jasnej ciasnej głupieję.
Pewnie będziecie się śmiać, ale co mi tam... nie wiem jak inaczej to opisać. Nie wiem czy znacie coś takiego, jak jakieś zwierzę się np połaskocze czy podrapie (a czesem i bez powodu) to tak skóra mu drga, taką jakby falą (tak śmiesznie się przemieszcza i drży). I mija. No więc ja mam podobnie z brzuchem. Podrży chwilę (ze 3 sekundy) i przestaje. I tak potrafi przez kilka minut co jakis czas... I za chiny ludowe nie wiem co to jest. Help

Salli może to czkawka, no sama nie wiem co ci powiedziec

Milusia to ci sie trafił ginekolog z prawdziwego zdażenia godny polecienie. cho....ra ze tez tacy przyjmuja kobiety w ciąży

a teraz o mnie: łozysko troszke sie podnioslo i jest szansa ze jezeli dalej sie podniesie to beda mnie cieli na miejscu:)), niesty szyjka mimo mojego leżenia bardzo sie skrócila z 38mm dwa tygodnei temu dzisaij miala 26mm. nakaz całkowitego lezenia. zobaczymy 19 czy cos sie poprawilo. Antoś znowu fiknął koziolka i jest głowa w dół a swoja piętę wciska mi w tę szyjkę, doslownie widzialam to na usg, i to tez powoduje jej skracanie. co do fenoterolu to kazala brac jak dotycchczas powiedziala ze jej zdnaiem to nagonka firm ktorym np skonczyl sie kontrakt na produkcje tego leku i nie oplaca sie go produkowac dalej bo jest zbyt tani, pwoeidziala ze jakis czas temu wycofali tez inny lek, nie pamietam dokladnie nazwy cos jak codifar. pwoiedziala ze konkretnego zastepnika nie ma i jak leki sie skoncza to pozostnaie mi szpital:)

dona super, że łożysko się podniosło:tak:, szkoda jednak, że szyjka się skróciła, więc musisz leżeć i odpoczywać... a wszystko będzie ok!

reklama
MILUSIA ze tez ci wizyte odpalili. Po niej wiecej nerwow niz bez niej. Z dala tylko od takich
DONA to bardzo szybko ci szyjka sie skrocila i to o sporo.Lez i odpoczywaj

SALI moze to faktycznie czkawka

Ja mialam ten masaz szyjki ale dla mnie skurcze po wielogodzinnym porodzie wzmocnione oxytocyna sa 1000 razy gorsze

Do góry