reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Fifka pisz,będzie Ci lżej...
Vinga a może powtórz to badanie glukozy na własną rekę?Fajnie ze dzidzia już nadrabia:-) (co do terminów z usg to dla mnie to kompletnie nie ma znaczenia, bo z kazdego zdj inny termin wychodzi,ja trzymam się tego z okresu i tyle, na inne nie patrze :-))

Dobrze że Was czytam bo się przynajmniej hamuje z pracami i dzięki Waszemu"gadaniu" o leżeniu więcej odpoczywam i jak czytam co się z szyjkami dzieje to przynajmniej mam przestrogę:tak:

Vinga kiedy ja byłam w 13 tyg w szpitalu to po badaniach piguła tez mi powiedziała ze napewno mam cukrzycę pózniej lekarz temu zaprzeczył i Moj lekarz po powtórzeniu badania także.Ja bym Zaufala swojemu lekarzowi albo powtórzyła badanko będzie dobrze:))) Najważniejsze ze z Gabim wszystko ok:)))) Ja mam wizytę na 17 i mam zamiar przynieść wam same dobre wiesci ;)))))

Dona mam nadzieję, że tak będzie
Inomama ja też tego nie jarzę, ale mój lekarz to typ lekkoducha i ja mu tak na 100% nie ufam :(
Fifka użalaj się ile wlezie, od tego jesteśmy ;)

fifka- po to jestesmy, zeby wsparcie dawac :tak:
a co do fenoterolu to biore z isoptinem 4x na dobe (czyli co 6 godz srednio), wspolczuje,ze zle znosisz ten lek, ja czuje sie zupelnie normalnie po nim. tylko zastanawiam sie dlaczego lekarz dal mi dawke wieksza niz ty, gdzie nie mam skurczy a szyjka ma 23mm?

Dziękuję kochane :* Nawet nie wiecie jakim jesteście wsparciem emocjonalnym... czasem nie mam nawet z kim pogadać a jak człowiek wszytko to dusi w sobie to normalnie tylko siedzieć i wyć w kącie się chce... :no:

Kasiaaa ja z Konradem dostawałam 8 tabletek na dobę... więc jeszcze więcej tyle że leżałam w szpitalu. Ta moja lekarz też dałaby mi większą dawkę ale boi się dać mi ją "do domu" bo skoro mam takie trzęsiawki i walenia serca to róznie z tym może być w zaciszu domowym. Jak coś mam iść do szpitala bo tam będę kontrolować i mnie i maluszka. Ty pewnie też dostałabyś mniejszą dawkę jakbyś go gorzej znosiła.

Jak dostawałam pompy fenoterolu w szpitalu to mój mąż latał wołać położne bo traciłam przytomność... przez co podawały mi absolutne minimum... nie wiem dlaczego ale tak jakoś reaguję na ten lek...

Fifka no prosz.... Pisz i juz !!

No i tak lezalam pod ktg mlody boksowal w urzadzenia ile tylkomsily mial co chwile na pol min. Z sil opadal i znowu myslalam ze przez skore wyjdzie...
no i tak lezalam pod tym ustrojstwem 40min i tak skakaly te cyferki w gore w dol no oczy przymknelam jak weszla kobita to wcale a wcale wstawac mi sie nie chciało.... No i poszlam potem sie wazyc mierzyc kluć w palucha... Pozniej usg no i mały chyba juz nie taki mały bo ma 1547g :szok::szok: Zdjecia dla taty nie bylo rady zrobic no chowal sie wszystkim czym tylko mogł :)
zdrowy silny a termin sie przesuwam na 02.01 ginka mowi zebym w grudniu czasem do pl nie jechala na swieta :) no i chyba tyle nastepna wizyta za 2 tyg. I tak samo bedzie ktg usg i Reszta aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa najwazniejsze zelazo mi namleb na szyje polecialo norma 11 a ja 9,3 mam wykupic tabl. I dokladny rozpis jak to brac kiedy itd. No i ograniczyc picie Herbaty mojej herbatki ukochanej eeeh :( ale wynik moze byc juz wyzszy bo przeciez od 2 tyg. Biore wit. Szamie buraki marchew zieleniny full wiec poczekamy na wyniki za 2 tyg. :) no to juz ide bo pieczarki kupilam zupa pieczarkowa bedzie bo sie stesknilam za nia... I nadal kciuki dziewczynyntrzymam ńie ma ze boli .... Nie nie

Pustiszi dzieci nie lubią KTG :) Nataniel też strasznie kopał jak byłam pod ktg, jakby chciał te czujniki strącić hehe. Gratuluję udanej wizyty. u nas też pieczarkowa ;P już się gotuje

reklama
Swoja droga ciekawa jestem kiedy ja będę miala ktg...bo na razie ginka nic nie wspominala...zobaczymy...

U mnie dzisiaj pierś z kaczki w pomarańczach..wczoraj M mial urodziny a ze go nie bylo:Dwrocil w nocy to dzisiaj będzie urodzinowy obiad,a to jego ulubione danie;)

Do góry