reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Fifka pisz,będzie Ci lżej...
Vinga a może powtórz to badanie glukozy na własną rekę?Fajnie ze dzidzia już nadrabia:-) (co do terminów z usg to dla mnie to kompletnie nie ma znaczenia, bo z kazdego zdj inny termin wychodzi,ja trzymam się tego z okresu i tyle, na inne nie patrze :-))

Dobrze że Was czytam bo się przynajmniej hamuje z pracami i dzięki Waszemu"gadaniu" o leżeniu więcej odpoczywam i jak czytam co się z szyjkami dzieje to przynajmniej mam przestrogę:tak:

Vinga kiedy ja byłam w 13 tyg w szpitalu to po badaniach piguła tez mi powiedziała ze napewno mam cukrzycę pózniej lekarz temu zaprzeczył i Moj lekarz po powtórzeniu badania także.Ja bym Zaufala swojemu lekarzowi albo powtórzyła badanko będzie dobrze:))) Najważniejsze ze z Gabim wszystko ok:)))) Ja mam wizytę na 17 i mam zamiar przynieść wam same dobre wiesci ;)))))

Dona mam nadzieję, że tak będzie
Inomama ja też tego nie jarzę, ale mój lekarz to typ lekkoducha i ja mu tak na 100% nie ufam :(
Fifka użalaj się ile wlezie, od tego jesteśmy ;)

fifka- po to jestesmy, zeby wsparcie dawac :tak:
a co do fenoterolu to biore z isoptinem 4x na dobe (czyli co 6 godz srednio), wspolczuje,ze zle znosisz ten lek, ja czuje sie zupelnie normalnie po nim. tylko zastanawiam sie dlaczego lekarz dal mi dawke wieksza niz ty, gdzie nie mam skurczy a szyjka ma 23mm?

Dziękuję kochane :* Nawet nie wiecie jakim jesteście wsparciem emocjonalnym... czasem nie mam nawet z kim pogadać a jak człowiek wszytko to dusi w sobie to normalnie tylko siedzieć i wyć w kącie się chce... :no:

Kasiaaa ja z Konradem dostawałam 8 tabletek na dobę... więc jeszcze więcej tyle że leżałam w szpitalu. Ta moja lekarz też dałaby mi większą dawkę ale boi się dać mi ją "do domu" bo skoro mam takie trzęsiawki i walenia serca to róznie z tym może być w zaciszu domowym. Jak coś mam iść do szpitala bo tam będę kontrolować i mnie i maluszka. Ty pewnie też dostałabyś mniejszą dawkę jakbyś go gorzej znosiła.

Jak dostawałam pompy fenoterolu w szpitalu to mój mąż latał wołać położne bo traciłam przytomność... przez co podawały mi absolutne minimum... nie wiem dlaczego ale tak jakoś reaguję na ten lek...

Fifka no prosz.... Pisz i juz !!

No i tak lezalam pod ktg mlody boksowal w urzadzenia ile tylkomsily mial co chwile na pol min. Z sil opadal i znowu myslalam ze przez skore wyjdzie...
no i tak lezalam pod tym ustrojstwem 40min i tak skakaly te cyferki w gore w dol no oczy przymknelam jak weszla kobita to wcale a wcale wstawac mi sie nie chciało.... No i poszlam potem sie wazyc mierzyc kluć w palucha... Pozniej usg no i mały chyba juz nie taki mały bo ma 1547g :szok::szok: Zdjecia dla taty nie bylo rady zrobic no chowal sie wszystkim czym tylko mogł :)
zdrowy silny a termin sie przesuwam na 02.01 ginka mowi zebym w grudniu czasem do pl nie jechala na swieta :) no i chyba tyle nastepna wizyta za 2 tyg. I tak samo bedzie ktg usg i Reszta aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa najwazniejsze zelazo mi namleb na szyje polecialo norma 11 a ja 9,3 mam wykupic tabl. I dokladny rozpis jak to brac kiedy itd. No i ograniczyc picie Herbaty mojej herbatki ukochanej eeeh :( ale wynik moze byc juz wyzszy bo przeciez od 2 tyg. Biore wit. Szamie buraki marchew zieleniny full wiec poczekamy na wyniki za 2 tyg. :) no to juz ide bo pieczarki kupilam zupa pieczarkowa bedzie bo sie stesknilam za nia... I nadal kciuki dziewczynyntrzymam ńie ma ze boli .... Nie nie

Pustiszi dzieci nie lubią KTG :) Nataniel też strasznie kopał jak byłam pod ktg, jakby chciał te czujniki strącić hehe. Gratuluję udanej wizyty. u nas też pieczarkowa ;P już się gotuje

reklama
Swoja droga ciekawa jestem kiedy ja będę miala ktg...bo na razie ginka nic nie wspominala...zobaczymy...

U mnie dzisiaj pierś z kaczki w pomarańczach..wczoraj M mial urodziny a ze go nie bylo:Dwrocil w nocy to dzisiaj będzie urodzinowy obiad,a to jego ulubione danie;)

Do góry