reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Anisen - będzie dobrze, musza być silni i wierzyć... Moja siostra urodziła się z waga 0,980 kg ponad 25 lat temu i ja uratowali, jest zdrowa i jest ok.
Dziewczyny nie lekceważcie skurczy, słuchajcie swojego ciała i reagujcie.
Ja muszę się oszczędzać co przy 9 i 4 latku jest trudne... Ale olewam porzadki i staram się leżeć dużo. Nie lekceważę nasilenia skurczy i jadę wtedy do szpitala. Tam zawsze coś poradza - niekoniecnie zostawia nie ma co się bać? W poprzedniej ciaży dostałam skurcze pojechałam do szpitala, to mnie pielęgniarka zbyła, że mam zwiększyć ilość lekòw aż nie przejdzie... Ktg nie chciała podłaczyć bo to dopiero 23 tydz był i nawet lekarza nie zawołała. Wkurzyłam się i pojechałam do 2 szpitala, a tam po podłaczeniu do ktg lekarz mnie wyzwał że z takimi skurczami chodzę, zostawili mnie tydzień, wyciszyli i dochodziłam do 38 tyg.
Ja wierzę, że matka ma przeczucie i lekarze się potrafia mylić. Mòj syn w wieku 2 lat dostał bòl brzucha silny, ktòry powtarzał się co pòł godziny. Pojechaliśmy do przychodni, a tam lekarka stwierdziła że to jelitòwka. Kazała lekka dietę zastosować. Wyszłam z gabinetu wściekła i kazałam się wieźć z małym do szpitala. Okazało się że miał wgłobienie jelita, zapalenie wyrostka i zapalenie węzłòw kreski. Gdyby nie natychmiastowa operacja to by zmarł. Lekarka nie pracuje w przychodni, bo ja wyrzucili, ale co z tego - pracuje w przychodni w pobliskiej miejscowości....

reklama
Zadziwia mnie czasami podejscie lekarzy jak to sie mowi czasem aby sztuka aby szybciej do domu ... Kaczuszka dobrze ze te historie zakonczyly sie szczesliwie...

kaczuszka to ty juz wierz swojej intuicji

mnie to wkurza bo po cos sie idzie do lekarza i to nie po opieprz tylko o pomoc, a tu niektorzy maja takie podejscie

Jestem i ja byłam w szpitalu bo miałam skurcze często nie regularnie ale bolesne :( na ktg skurczy brak ale w ogólnym badaniu lekarz czuła ze mam twardy brzuch szyjka sie nie skraca na szczęście mam brać nospe 3 razy po 2 tab no i dalej leżeć . Ku... Niewiem czemu nie zrobili usg pytałam ale powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby w czwartek ide prywatnie muszę sprawdzic czy wszystko jest ok chociaz mała kopie jak szalona :)

MAguś to odwrotnie niż u mnie:baffled: ja miałam skurcze to zrobił usg dzidzi i szyjki a ktg nie...A w tym przypadku ważniejsze jest ktg niż usg...Takze dobrze że Ci zrobili:tak:

a do mnie się przypałętała ta cholerna grzybica znowu :angry: dostałam już Pimafucort, przeszło na parę dni i znowu jest :wściekła/y: tym razem dostałam Nystatynę 20 tabletek i to 2 razy dziennie... :-( czy któraś z Was brała Nystatynę w ciąży?? niby jest bezpieczna ale jakoś się denerwuję,żeby Dzidziulowi nie zaszkodziła...

kasiaaa- niestety ja z tym doswiadczenia nie mam, wiec nie pomoge :zawstydzona/y:
ratujcie dziewczyny bo juz sama nie wiem... leze juz 3 tydz i wszystkie kosci mnie bola. w zwiazku z tym pytanie: czy bol w ledzwiach to moze byc jakis skurcz (brzuch jest miekki i nic mnie nie ciagnie)? bo juz sama nie wiem:-( czy boli mnie od lezenia czy cos sie dzieje:-(

reklama
hej, po wczorajszej wizycie nie za wesoło mi. z małym wszystko ok tylko ja zaczynam szwankować.
może zacznę od tych dobrych wiadomości, maleństwo nadgoniło troszkę swoją wagą, lekarz zawsze pokazuje mi taki wykres jak powinno przybierać dziecko, Gabryś był na najniższej "kreseczce" a teraz waży tak jak powinien :) czyli 1343g :)
termin dalej się przesuwa, teraz mam już na 8 stycznia ... ułożył się już główkowo, ale to sama wiedziałam
a teraz te złe wieści... tak jak się obawiałam wyszła mi cukrzyca - tak sądzi położna, a żeby było dziwniej lekarz sądzi że cukrzycy nie mam... i bądź tu człowieku mądry!!! w każdym razie mam mierzyć cukier 4x dziennie (już widzę jak moje palce przez to płaczą!) dietę też dostałam, mnóstwo papirków o cukrzycy i na kontrolę za tydzień :no: w tej chwili rozważam zmianę lekarza na serio

Do góry