reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dona, Kasia kurcze dziewczyny trzymajcie się, niech wszystko w szpitalu przycichnie i wracajcie do nas, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&

Ja też już po wizycie. Córa w dalszym ciągu pozostaje córą, więc raczej to już się nie zmieni hihi :-D ma takie piękne usteczka, że szok(jakby moje:-D) hihi, waży 1352 g, serduszko 136 uderzeń na minutę, ułożona główką w dół, daleko od szyjki, która ma nieco ponad 4cm, łożysko w porządku, na przedniej ścianie.
Ciśnienie mierzyli mi 3 razy, bo dwa razy na automacie wyszło im za wysokie, później tym normalnym wyszło, że jest ok. Na następnej wizycie za miesiąc będę miała robiony posiew z pochwy.

Ania gratuluje udanej wizyty

Kasia moi chłopcy mieli podawane sterydy na pewno w 33tc ale i wcześniej chyba też dostali tak "na wszelki wypadek",nie martw się aż tak,wydaje mi się że w Twoim przypadku nic strasznego sie nie dzieje(oczywiście ja nie lekarz;-))ale np Anien już dawno miała tylko 1cm i funkcjonuje przy 2 dzieci,tak samo jak Fifka,wię Twoje 2,2cm to głowa do góry:-)Trzymam kciuki za szybki powrót(ja przy chłopach też miałam ok.2cm całą ciążę i było ok...:tak:)

Ania cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze:) Jejku, ale te dzieciaczki szybko rosną:) Może ten elektryczny ciśnieniomierz oszukiwał, mnie gin zawsze takim zwykłym mierzy i jak nigdy tak w ciąży ciśnienie mam książkowe;-)

Jaguś ja też się zdziwiłam na tym elektrycznym mi wychodziło 130/92 dwa razy,ale zmierzyli tym normalnym i wyszło 120/80 chyba. Też mnie zdziwiło, że mam za wysokie, bo zawsze miałam za niskie nawet po kawie jak sobie mierzyłam to miałam 110/70 :-D

ania- gratulacje!!!
kasia - spokojnie, bedzie dobrze!!! Poza tym to bardzo dobrze ze lekarz reaguje juz teraz I idziesz do szpitala. Tanm cie obejrza dokladniej, podadza te leki I bedzie dobrze...Glowa do gory!!! :) I tak jak dziewczyny pizza...Twoja szyjka 2.2cm to jeszcze nie tragedia...Musi byc dobrze!!! Tylko odpoczywaj...Trzymam kciuki anyway &&&&&&&

Hej, ja na moment. Obebrałam wyniki obciążenia glukozą.. na czczo mam 79, a po 2 godzinach 105.. I nie wiem czy za nisko czy dobrze? Wiecie coś na ten temat?

katherinne spokojnie, ja w poprzedniej ciąży miałam takie wyniki jak twoje i nie miałam cukrzycy ciążowej, zobaczysz będzie dobrze ;-)

kasia tak jak dziewczyny pisały szyjka ponad 2 cm to nie jest jeszcze źle, trzymam kciuki, aby już się nie skracała. Dobrze, że twój lekarz czuwa, w szpitalu zrobią ci całkowity przegląd.

aniia gratuluję udanej wizyty :-) waga córci śliczna :-)

ivi według mnie wynik bardzo dobry

Ostatnia edycja:
reklama
To ja mialam tak : na czczo 80, po 1h 108, po 2 h 115. Mi lekarz powiedzial , ze gdyby wyszla powyzej 140 to odrazu mam sie zglosic, wiec nie wiem, ale chyba jak jest 144 to jeszcze nie jest az tak wysoko.

MBandyta moj Dawid w 31 tc wazyl 1800 a urodzil sie 3250.

Do góry