reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dona, Kasia kurcze dziewczyny trzymajcie się, niech wszystko w szpitalu przycichnie i wracajcie do nas, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&

Ja też już po wizycie. Córa w dalszym ciągu pozostaje córą, więc raczej to już się nie zmieni hihi :-D ma takie piękne usteczka, że szok(jakby moje:-D) hihi, waży 1352 g, serduszko 136 uderzeń na minutę, ułożona główką w dół, daleko od szyjki, która ma nieco ponad 4cm, łożysko w porządku, na przedniej ścianie.
Ciśnienie mierzyli mi 3 razy, bo dwa razy na automacie wyszło im za wysokie, później tym normalnym wyszło, że jest ok. Na następnej wizycie za miesiąc będę miała robiony posiew z pochwy.

Ania gratuluje udanej wizyty

Kasia moi chłopcy mieli podawane sterydy na pewno w 33tc ale i wcześniej chyba też dostali tak "na wszelki wypadek",nie martw się aż tak,wydaje mi się że w Twoim przypadku nic strasznego sie nie dzieje(oczywiście ja nie lekarz;-))ale np Anien już dawno miała tylko 1cm i funkcjonuje przy 2 dzieci,tak samo jak Fifka,wię Twoje 2,2cm to głowa do góry:-)Trzymam kciuki za szybki powrót(ja przy chłopach też miałam ok.2cm całą ciążę i było ok...:tak:)

Ania cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze:) Jejku, ale te dzieciaczki szybko rosną:) Może ten elektryczny ciśnieniomierz oszukiwał, mnie gin zawsze takim zwykłym mierzy i jak nigdy tak w ciąży ciśnienie mam książkowe;-)

Jaguś ja też się zdziwiłam na tym elektrycznym mi wychodziło 130/92 dwa razy,ale zmierzyli tym normalnym i wyszło 120/80 chyba. Też mnie zdziwiło, że mam za wysokie, bo zawsze miałam za niskie nawet po kawie jak sobie mierzyłam to miałam 110/70 :-D

ania- gratulacje!!!
kasia - spokojnie, bedzie dobrze!!! Poza tym to bardzo dobrze ze lekarz reaguje juz teraz I idziesz do szpitala. Tanm cie obejrza dokladniej, podadza te leki I bedzie dobrze...Glowa do gory!!! :) I tak jak dziewczyny pizza...Twoja szyjka 2.2cm to jeszcze nie tragedia...Musi byc dobrze!!! Tylko odpoczywaj...Trzymam kciuki anyway &&&&&&&

Hej, ja na moment. Obebrałam wyniki obciążenia glukozą.. na czczo mam 79, a po 2 godzinach 105.. I nie wiem czy za nisko czy dobrze? Wiecie coś na ten temat?

katherinne spokojnie, ja w poprzedniej ciąży miałam takie wyniki jak twoje i nie miałam cukrzycy ciążowej, zobaczysz będzie dobrze ;-)

kasia tak jak dziewczyny pisały szyjka ponad 2 cm to nie jest jeszcze źle, trzymam kciuki, aby już się nie skracała. Dobrze, że twój lekarz czuwa, w szpitalu zrobią ci całkowity przegląd.

aniia gratuluję udanej wizyty :-) waga córci śliczna :-)

ivi według mnie wynik bardzo dobry

Ostatnia edycja:
reklama
To ja mialam tak : na czczo 80, po 1h 108, po 2 h 115. Mi lekarz powiedzial , ze gdyby wyszla powyzej 140 to odrazu mam sie zglosic, wiec nie wiem, ale chyba jak jest 144 to jeszcze nie jest az tak wysoko.

MBandyta moj Dawid w 31 tc wazyl 1800 a urodzil sie 3250.

Do góry