reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ratunku. Nie wiem, co myśleć. Glukoza wyszla na czczo 92 przy normie laboratorium do 105 a po obciążeniu 75g po 2h wyszla 144. I nie wiem, jak to interpretować. Bo niby pobrala mi te krew o jakieś 7 minut za wcześnie, mówiła ze to nie ma znaczenia. A moze wtedy bym się zmieściła w normie? Myślicie, ze to cukrzyca? Cholera, no...

reklama
Fifka wzielam sobie twoj nr telefonu, jak cos sie bedzie dzialo to dam znac. piszecie ze sobie odpoczene i pewno tak by bylo tylko zal mi mojej corki ktora wiem o tym bedzei tutaj za mna plakac, juz sie spakowalam, chociaz torba od ostatniego razu (miesiac temu) spakowana juz byla, ale zawze jakies drobiazgi trzeba dopakowac, robie jeszcze pranie ubranek cory bo mialam to zrobic na dniach ale w tej sytuacji nie chce zeby zostala bez jakiejs garderoby. musze zrobic 3 kupki ubranek do przedszkola (moj maz ma straszny problem z tym jak ją ubrac)

Dona w takim razie czekam na wieści! I wiem co czujesz...mam tak samo z synem... myślałam zemi serce pęknie jak szłam do szpitala... mam nadzieję ze szybko się wypuszczą :*

eM-Ka trzymamy kciuki i mam nadzieję ze nie będzie żadnych przygód po tym szwie!

Katherina cukier jest tylko nieznacznie powiększony więc to raczej nie cukrzyca... zobaczymy co powie lekarz ale wydaje mi się że przy takim cukrze dieta wytrawiaczy...

Po godzinie wyszło mi w normie, bo 167 a norma jest do 180, tylko ten ostatni wyszedł mi powyżej normy, dlatego się zastanawiam, czy ten wynik jest zafałszowany przez za wczesne pobranie krwi, czy jednak to nie miało znaczenia. Kurde, ze też pielęgniarce się musiało tak spieszyć, na papierosów czy nie wiem gdzie...

katherinne myślę, że to nie cukrzyca bo ja jak wczoraj mierzyłam po 17.00 to miałam 142, dziś na czczo w przychodni 89 - cukrzycy nie mam (mierze bo mam obciążenie genetyczne i wole dmuchać na zimne- paski i glukometr i tak za darmo) ale wcześniej mimo wszystko nie powinna krwi pobierać... bo to na prawdę musi być PO 2 godzinach

Katherinne mi przy pobieraniu mówiły, że może być 5 min później ale nigdy wcześniej bo złe wyniki mogą wyjść.
ja po 2h mam 141 więc też powyżej normy, wizyta we wtorek i ciekawe co mój "kompetentny" lekarz na to powie

Dona trzymaj sie !!!!! Domyślam sie ze cieżko Ci córce zostawić ja sobie nie wyobrażam jak po porodzie będę musiała sie z nią rozstać na kilka dni :(

Kathrine mnie sie wydaje ze 7 min nie sprawia wielkiej różnicy ale nie znam sie mnie 10 min przed czasem pobrali i wynik miałam mniejszy po glukozie jak na czczo !!! Oby u ciebie ten wynik był wporzadku &&&&& !!!!

reklama
witam mamuski! niestety przynosze zle wiesci:-( szyjka mimo odpoczywania sie skrocila...ma 2,2cm. moj gin woli juz nic nie "grzebac" przy szyjce i nie zakladac szwu. Skierowal mnie do szpitala i jutro rano juz ide na oddzial. Mam dostac sterydy na płucka maleństwa. Jakies 2-3 dni poleze...:-:)-:)-( p.s. czy ktoras z was kochane dostala juz te sterydy?

Do góry