reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Magsus kurcze... współczuję takich informacji... oby było w porządku....

Ivi
jak tam po glukozie?

U nas jakoś barier nie ma... i lubimy się kąpać - brać prysznic raczej - razem... i nie raz wchodzimy do siebie jak któreś się załatwia - najczęściej ja jak mąż siedzi... bo on to takie perpetuam mobile... - załatwia się, czyta gazete i jeszcze e-fajkę ciąga... :rofl2: i czasem nie da się doczekać wolnej łazienki :-D on wchodzi jak ja się kąpie i odwrotnie... nie mamy oporów :tak: no... może jak sobie globulki aplikuję to go wypraszam :-p a z goleniem to kwestia tylko w czasie ciąży i świetnie się przy tym bawimy :-p

Edit:

Dona powodzenia w szpitalu...kurcze źle to wygląda ale mam nadzieję że uciszą ci te skurcze! jak coś to pisz do którejś z nas!

Katherina ja zmieniałam lekarza w 32 tygodniu i kurcze teraz też bym zmieniła bo zadowolona nie jestem ale wiem zeto fajne nie jest i chyba dociągnę jakoś...

Ostatnia edycja:
Ja też dołączam do grona mających trudności w goleniu tych miejsc :-p, niestety będę sobie musiała jakoś radzić, znaleźć sposób, bo męża do tego nie zatrudnię, nie dałabym rady.

katherinne ja też miałam w tej ciąży mięśniaka na samym początku, wiem, że może trochę namieszać w ciąży, ale mój gdzieś po pewnym czasie znikł i mam nadzieję, że u ciebie też tak się stało.
Z jednej strony dobrze, że zmieniłaś lekarza, na wizytach kontrolnych prywatnie powinnaś czuć się komfortowo, a to jest straszne jak trzeba dodatkowo jeszcze prosić i samemu pilnować badań. Ja chodzę prywatnie i nie muszę myśleć o badaniach itp. co 4 tygodnie mam usg, mierzenie maluszka, na podstawie tych pomiarów jest oszacowanie wagi, badanie na fotelu, sprawdzanie szyjki mam za każdym razem.

dona synek ma już ładną wagę i choć łożysko jest nisko to widać, że pracuje dobrze. I nie stresuj się .... wiem łatwo powiedzieć .... ale przez stres możesz mieć więcej kłopotów z brzuszkiem np. twardnienia, wiem na swoim przykładzie. Dobrze, że twój lekarz woli dmuchać na zimne, odpoczniesz trochę w szpitalnych murach, będzie dobrze.

em-ka trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny nie straszcie tymi szykami i bólami brzuszków, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać .... czekamy grzecznie na grudzień :rofl2::-D

Ostatnia edycja:
reklama
bandytka: twój synuś to pewnie 4kg jak nic będzie miał:) ty SN masz w planach czy CC?
Dona
: odpoczniesz sobie trochę, brzuszek się rozluźni i będzie lepiej - kciuki za ciebie!
katherine: lepiej zmienić niż być niedoinformowaną i się z tym męczyć, tym bardziej, ze prywatna to powinna bardziej się przykładać...

co do spraw intymnych to ja nie mam zahamowań, choć przy nr 2 nie wchodzę, chyba że na sekundę po coś i wybiegam, żebym czasem nie padła na miejscu:rofl2: nr 1 to zawsze sama, bo mam fobię, że muszę być sama, nawet jak w publicznej sikam, inaczej blokada psychiczna na amen :-D ale generalnie cokolwiek nie tak, obtarcie, czy coś się dzieje na dole to każę mojemu oglądać i opisywać co widzi - śmieję się, że to mój prywatny ginekolog :rofl2: po 12 latach razem to już pewnie z zamkniętymi oczami wie gdzie i jak wyglądam i vice versa... a skoro przy porodzie był, dał radę i nie miał żadnych zahamowań, to się nie krępujemy siebie:-D

Do góry