reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Fifka, też trzymam kciuki za Twoją szyjkę! odpoczywaj jak najwięcej...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Ja po pierwszym pobieraniu krwi, wypiłam glukozę - fuj, ale słodkie. Okazało się, że lekarz uszczęśliwił mnie trzykrotnym kłuciem (glukoza 75g) :baffled: idę znów na 8.45, a potem 9.45... na czczo miałam 70, to chyba dobrze...

reklama
Dziękuję kochane! :* Nie jest źle bo jeszcze nie rodzę a w III trymestrze już nie ma takiego zagrożenia...Dam radę! :tak:

Dzisiaj chyba wizyt nie ma co? Taka przerwa...

Marika taka szyjka to jeszcze nie jest przesądzenie że urodzisz przed terminem! Pogadaj jeszcze ze swoim lekarzem. No i musisz się nieco oszczędzać....moje koleżanki ze skróconymi szyjkami i do po terminie wytrzymywały...
Co do seksu ja nie przytulam się od czasu kiedy szyjka się skróciła... niestety wiem ze to potrafi pogarszać sprawę :no: Damy radę...nadrobimy po porodzie!

Ostatnia edycja:
Byłam i ja wczoraj na wizycie - z moczu badanie ok wyszło, ale na tę infekcję dostałam jednak antybiotyk doustny, bo nawet drugi Macmiror nie pomógł. Mam brać przez tydzień i oby na następnej wizycie udało się zrobić cytologię...
Mam nadzieję, że to pomoże, bo nie chcę, żeby malutka coś złapała ode mnie :/
A dziś w ogóle zaczynamy szkołę rodzenia :) Bardzo jestem ciekawa, jak to będzie :)

Malinka a fuj, ja to zrobilam badanie 50g glukozy po godzine, tak żeby nikt nie mowil ze badanie nie zrobione.
Fifka lekarz tez zapewniał, że do stycznia donosze i to tylko ode mnie zależy. Dla mnie to brednie bo w pierwszej ciąży niespodziewanie 2 tyg przed terminem skurczy dostalam.
A ty lez i się oszczedzaj. Konrada podrzucaj komu sie da. Ja mam dużo starszego synka jest mi lżej ale leżenie plackiem tez nie wchodzi w gre. Dobrze by bylo zebys jeszcze z 8 tyg donosila. Trzymam kciuki

Antinetka nie wiem czy czytalas o moim porodzie ze stanem zapalnym w pochwie podczas porodu. Bardziej to dla ciebie jest niebezpieczne niż dla dziecka. Pękłam wzdłuż naciecia po sam odbyt, oprocz tego szyjka popękała z dwóch syron, stracilam ponad litr krwi i odpływałam dosłownie póki mi 1,5 litra nie przytoczyli. Nawet nie wiedzialam ze jakis stan zapalny mialam bo tydz przed porodem badanie ginekologiczne i lekarz nic nie powiedzial. Od razu po porodzie antybiotyki i zastrzyki i leki dopochwowe, ktore nie wiadomo ktoredy bylo wkladac

Ania - to super! po sniadaniu możesz batona!:)

Jaguś - cieszę się bardzo! możesz już teraz planować kolejną ciązę!

Vinga - ja się nie znam wcale na wynikach...

Fifka - ja się przez Ciebie wykończę! kiedy Ty masz 40 tydzień, bo przecież oszaleć przyjdzie!

Marika - przy 2 cm ja bym nie wspólżyła, ale nie że w całej ciązy nie wolno...nie stresuj sie tak mocno - bo to na pewno wywołuje skurcze....

Akuku- ja juz nie mogę się doczekać jak mi szwy zdejmą! ale sobie zaszaleję! zgwałce męża jak nic! tak jak piszesz - codziennie! bo jednak z tymi szwami to się boję...czytałam opis porodu jednej laski, której nie zdążyli zdjać szwów i z nimi rodziła - podobno gorszego nic nie ma...

Marika, o matko, to niezły hardcore ci się trafił... Mam naprawdę wielką nadzieję, że ten mój antybiotyk poskutkuje, bo mimo ewentualnej cesarki boję się o małą, a ten syf w ogóle się nie chce niczym wyleczyć :(

rany fifka!!!! Trzymam kciukci za ciebie I Adrianka!!!! teraz to nie tylko kazdy tydzien sie liczy ale nawet kazdy dzien dalej to juz cos. Oby bylo dobrze &&&&&&&& Zeby sie udalo uchronic Adrianka przed tymi wszystkimi inkubatorami...
I ty juz kobietko daj sobie siana z ta szkola poki co ok? Ty najlepoiej wiesz co ci wolno a czego nie wiec ....Uwazaj na siebie please!!!!
inomama, akuku - kurcze tak piszecie o tym sexiku ...a ja po takiej abstynencji jestem ze ojjjjj...I to niestety nic z szyjka zwiazanego :( Ale z tym cholernym pecherzem...:( No tak sie boje kolejnego zapalenia I infekcji w pochwie ze mimo Iz checi by byly to strach gasi caly zapal... :(
Antinetka -to lecz te wstretna infekcje!!! Ja tez jestem w trakcie brania gyno-daktarinu. Narazie tfu tfu odpukac I siusiu noirmalnie I nic nie swedzi ani piecze...ale u mnie to kurcze z godziny na godzine sie pojawia dlatego nawet boje sie cieszyc ze sie wyleczylam. A wiesz konkretnie co to za infekcja jest? jakas grzybica czy drozdzyca czy moze bakteria jakas?
malinka- to ty nie musisz siedziec w labie przez caly czas kiedy ci badaja ta glukoze? Bo tak piszesz ze musisz isc znow I znow...Ja myslalam ze nie mozna sie za bardzo ruszac w sensie spacerowac nawet w trakcie badania bo to ma wplyw na wyniki...Ale lekarzem nie jestem....Tak czy inaczej kciuki za wyniki &&&&&
Mnie to czeka za tydzien w czwartek ;/

reklama
malinka z tego co ja sie orientuje to własnie nie mozna spacerowac, tylko siedziec na tyłku w jednym miejscu......................fifka ty sie opanuj z tymi spacerami i uważaj na tę szyjkę.................................................................................................coś jeszcze miałąm napisac ale oczywiscie dziura w mózgu

Do góry