reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Heh leżeć i nic nie robić nie mam jak... mąż pracy nie rzuci... to samo teściowa i moja mama... mąż pomaga jak jest w domu a jak go nie ma to czasem teść z nim polata no i codziennie teściowa przychodzi się małym zająć wieczorami. Mama moja przyjeżdża sporadycznie...Mały sporo ze mną leży na ziemi albo w łóżku ale jednak muszę wstać, dać mu jeść... przebrać, posadzić na sedes... wypuścić do ogrodu żeby się wylatał...nie podnoszę go praktycznie wcale ale jednak chodzić muszę.

Marika kochana moze rzeczywiście poszukaj innego lekarza !!!

fifi kurcze trzymam mocno kciuki za ta twoja szyjke !!!!

Wszystkim gratuluje udanych wizyt !!!!

trzymam juz kciuki za jutro !!!!

Witam
Wciąż nie mogę wyjść z tego przeziębienia, już ponad tydzień, gardło mniej boli, ale pojawił się kaszel, czuje się jakby mi coś na klace siedziało i katar
A co do lekarza to nie był mój prowadzący, poszłam do prywatnego, który pracuje u mnie w szpitalu. Ja chodzę do innego na NFZ
Malinka1984 ja mimo, że chodzę na NFZ glukozę robiłam na własny koszt za 10zł, niby skierowań na to nie mają, a zrobiłam dla świętego spokoju
Kasieńka Gynalgin to Metronidzaol i chlorchinaldin dopochwowo. Może ci z Gynoflorem się pomyliło. W ulotce pisze, żeby ne stosować w ciąży bezwzględnie konieczne :szok:. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Agagsm lekarz zapewniał, ze 2 cm szyjka to jest dobrze.A na temat współżycia mówił dużo, ze bakterie przenoszą się do pochwy, powstają stany zapalne, powstają skurcze, skraca się szyjka itp itd. Mówił dużo, że połowy nie pamiętam
Inomama tak jak pisałam, poszłam tylko na konsultacje, bo on pracuje w moim szpitalu. Ale to moja ostatnia wizyta, choć mi wpisał wizytę na 2 rubryki w karcie ciąży i coś tam przypiął. Żeby nie możliwość CC w prywatnej klinice to ja już bym psychicznie nie wytrzymywała, a to mnie uspokaja. Ja nawet nie chce próbować rodzić :eek:. A czemu nie współżyć, to napisałam wyżej dla Agagsm
Hope na widać ja nic nie wskóram, bo według lekarzy dziecko urodziło sie zdrowe, to poród był prawidłowo przeprowadzony, zostało mi tylko wybulić pieniążki na poród w prywatnej klinice
Anbas a u nas mówią, ze te testy paskowe moczu to można za przeproszeniem do d.... sobie .... Tak m ginekolożka mówiła. Lepiej dla spokoju sprawdzić w labie. Myśle, ze te badanie można również wykonać w tym 29 tyg. Ja zrobiłam pod koniec 28 tyg
Kasia150491 no właśnie zapewniał ze jest ok z ta szyjką, ja się trochę niepokoję tym :wściekła/y: A najgorzej, ze powiedział tylko szanować się. NAwet nie wiem o co sie kryje pod tym pojęciem
JAguś super, ze wszystko z małą w porządku
Fifka ja byłam u prywatnego lekarza o to chodzi. Na prawdę żeby nie forum to bym myślała, że wszystko jest ok i dalej szarżowałabym się , bo to i remont czeka i kupę sprzątania. A o tym współżyciu jakbym nie zapytała, to bym nawet nie wiedziała, ze nie można. W sumie ten lekarz to powiedział ogólnie że w ciąży nie można, nawet nie było to skierowane do mnie. Za 2 tyg mam wizytę u swojego ginka to poproszę żeby sprawdził szyjkę na USG. Boję się, ze przez tą szyjkę nie dociągnę, a w prywatnej klinice przyjmują tylko ciąże donoszone, a jeszcze w grudniu remont tam na Parkowej.
Kurcze u ciebie dalej przeboje z tą szyjką, współczuje, oby szyjka nie puściła i żebyś dociągnęła do 37tyg. Teraz przy dziecku to ciężko tak nic nie robić

Dziewczyna następna wizyta, już u mojego ginka 25 października. Ja to kompletnie nie wiem co ma teraz robić z tą 2 cm szyjką. Czy jest to normalne, czy też nie. Mam dziecko i psa, jestem sama, wiadomo do góry brzuchem nie mam jak leżeć, zakupy też same się nie robią. NA głowie remont, mąż wraca 20 pąździernika, czyl lepiej w ogóle nie współżyć?? U mnie i tak całą ciąże celibat a mimo to szyjka taka krótka

jeju fifka nei bylo mnie rano nei doczytalam a tu takie wiadomosci ;( iedna ja trzymam kciuki i mam nadzieje zeby adrian doczekal jak najwiecejtygodni w twoim brzuszku kazdy sie liczy coraz bardziej ;** &&& :(

Fifka rowniez mocno trzymam kcuuki by ta szyjka wytrwala...kazdy tydzien wazny, choc wiadomo najlepiej do 37 tyg. Ale lepiej 33 niz 30 .. tymbardziej ze Adrianek juz duzy... ja sie urodzilam 1, 300 w 7 miesiacu nie wiem w ktorym tygodniu.

Marika ja wspolzyje i w 3 ciazach wspolzylam hehe a przy koncowce to codziennie, masaz szyjki zeby wlasnie sie lepiej rozwierala... Alex urodzony 3 dni po terminie a Viki tydzien przed terminem. Ale ja nie mam badanej szyjki wiec moge sie tylko stresowac... wszedzie jak czytam to wrecz zalecaja sex w ciazy jak oczywiscie kobieta ma ochote i nie ma ryzyka wczesniejszego porodu.. wiec jak Ty masz te 2 cm to jakies ryzyko wczesniejszego porodu jest...ale wiem ze i Ty i Twoj m chcielibyscie sie soba nacieszyc...pogadaj ze swoim ginem co on uwaza.

Gratuluje wszystkich wizyt.

AKuku w pierwszej ciąży to mi nikt o jakiejś szyjce nc nie mówił. ALe teraz jak juz byłam na luteinie, szyjka cała pozszywana i 2 wypalanki to trochę się boję, zeby trzymała. Tym bardziej, ze nie oszczędzam się. Znaczy w miarę możliwości ale tak kompletnie to się nie da. Może jak maż wróci będzie inaczej, bo zakupy do domu przyniesie

reklama
Do góry