reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Ale się zdenerwowałam! Lekarz nie zaznaczył mi na skierowaniu na glukozę, że badanie jest na NFZ i mi kobiety nie chciały zrobić, a nie miałam przy sobie żadnej kasy, żeby zapłacić :wściekła/y: muszę iść jutro jeszcze raz :wściekła/y:

Marika Gynalgin to probiotyk (kwas foliowy +kwas askorbinowy (czyt. wit.C)) :) takze jest w 100% bezpieczny ... on jest na odbudowanie flory po kuracji... ja bralam cala poprzednia ciaze

Malinka to trzymam jjutro kciuki

ja jutro wizyta i mam stresa o swoja szyjke ... aj mam twardnienia brzucha ... nie boli brzuch ale wczoraj mialam takie klucia w podbrzuszu podobne jak mialam kiedy skracala sie szyjka do porodu z Nikosiem... ajjjj ja to sie boje bo to drugie dziecko i ze to sie duzo gorzej trzyma tam w srodku

Ostatnia edycja:
Kasieńka: rewelacja ten filmik pokazujacy co sie dzieje z nami od środka - az mi śniadanie stanęło w przełyku i się zastanawiam czy się jeszcze zmieści w tych ściśniętych narządach :-p:rofl2:
Nie stresuj się - ja mam drugie i szyjka trzyma lepiej i pewniej niż przy pierwszym - więc to nie powiedziane, ze ma gorzej trzymać, bo drugie dziecko - będzie dobrze - trzymam kciuki!

Marika: jestem w szoku, że ten lekarz zważając na twoje obawy i doświadczenie każe ci SN rodzić - w pale mi się nie mieści:angry: 2cm to dla jednej dużo, dla drugiej mało - w każdym razie dobrze gdybyś się oszczędzała, nie dźwigała :tak: u mnie np. skurcze trwają kilka minut - czuje jak mi się wszystko napręża i puszcza, ale jak usiądę to wszystko mija bez no-spy... i pojawiają się max. 1-2 razy dziennie, a czesem wcale nie mam przez 3-4 dni żadnych skurczy - zależy od aktywności, a wiadomo pracuję 8h dziennie, przedszkole, zakupy, dom - wiec różnie bywa.

A powiedz dlaczego się nie współżyje w ciąży, bo jestem ciekawa bardzo... my tam korzystamy póki jestem mobilna, mogę i chcę:laugh2::rofl2: i mam szyjkę tak długą jak miałam, wiec jestem ciekawa co ci powiedział:-D

Kasienka - o na pewno! u mnie tak się nie robi! nie pozwalam! toż te jelita mogą gębą wyjść!!!!

Marika - że co? w ciąży nie można współżyć????? a skąd ten facio się wziął? i rodzić naturalnie masz???? absolutnie! zamiast cieszyc się, że już, że poród, że dziecko będzie, to Ty w w jednym wielkim stresie bedzie! zabraniam Ci spotykać się z tym kimś. Proszę do innego iść! najlepiej do lekarza!

kciuki za dziś!!!!!!!!!!!!!!

Dokładnie Marika jakiś dziwny ten lekarz i to chyba nawet delikatnie się wyraziłam. Idź koniecznie do innego i popytaj. Zapytaj wprost , że po przeżyciach przy pierwszym porodzie nie wyobrażasz sobie rodzić sn i czy pomoże Ci w tym? Pogadaj z koleżankami, znajomymi, może ktoś mógłby Ci kogoś polecić, a nawet poczytaj na necie. A jeśli nie to faktycznie próbuj w prywatnej klinice . I nie stresuj się tam <głaski w brzuś>

Inomama gratulacje kochana, I cicho tam z tym nosem. Laurka będzie miała cudny, zobaczysz:tak:, nawet po mamusi. Bo mamuśka też ma w porządku tylko coś wydziwia:-D

Ania super, że wsio ok, gratulacje :tak:

Kasieńka czadowy ten filmik, przynajmniej mam wyobrażenie co się tam dzieje w środku , dzięks;-)

Hej mamusie!!!
Gratki za udane wizyty I kciukasy za dzis&&&&&&.
Marika- kurcze w glowie mi sie nie miesci co ten lekarz ci nagadal...Dziwny chlop z niego...Moze rzeczywiscie skonsultuj to jeszcze z kims
Kasienka - dzieki za ten filmik... :) Nie powiem zeby mi po tym ulzylo hihihihi ale przynakmniej wiem dlaczego mi nie ulyzlo :) Hihihi

Ja tez po wczorajszej wizycie u poloznych...No niby nic takiego. Cisnienie ok, tetno maluszka tez. Siuski na psku wygladaly na czyste ale powiedzialam o calej historii I kazaly jeszcze po lekach raz sprawdzic w labie...Wiec tak zrobie. Chcialy tez robic badanie krwi bo mialam ciut podwyzszone leukocyty za pierwszym razem ale im to skutecznie wybilam z glowy bo przeciez kiedy mam infekcje pecherza leukocyty moga wyjsc jeszcze wyzsze I wtedy sie sama strachu najem tylko. Poczekamy z tym do kolejmej wizyty...
I jeszcze jedna rzecz...ot taki bonus niespodzianka - zrobia mi badanie obciazenia glukoza:szok: Alez bylo moje zdziwienie bo w pierwszej ciazy nie mialam wcale. Ale ze sie u taty mojego cos zaczelo niedawno dziac z cukrem wiec powiedzieli ze sprawdza I to... Tyle ze gdzies za 2 tg dopiero...Nie wiem na ile to miarodajene jest bo podobno sie robi do 28 tyg...Ale chyba zawsze lepiej sprawdzic pozniej niz wcale I cos przeoczyc... No zobaczymy :) Plus jest taki ze ze nie pije sie glukozy ale bardzo slodka oranzade ktora normalnie w sklepie mozna kupic wiec smak "zjadliwy" :)

reklama
oj marika- lepiej zmien lekarza jak dziewczyny radza... a z ta szyjka to jestem w szoku, 2 cm i mowil,ze ok? moj lekarz juz dawno mial by cie "zszyte". Ale co lekarz to podejscie....

Do góry