Kasieńka: rewelacja ten filmik pokazujacy co sie dzieje z nami od środka - az mi śniadanie stanęło w przełyku i się zastanawiam czy się jeszcze zmieści w tych ściśniętych narządach
Nie stresuj się - ja mam drugie i szyjka trzyma lepiej i pewniej niż przy pierwszym - więc to nie powiedziane, ze ma gorzej trzymać, bo drugie dziecko - będzie dobrze - trzymam kciuki!
Marika: jestem w szoku, że ten lekarz zważając na twoje obawy i doświadczenie każe ci SN rodzić - w pale mi się nie mieści
2cm to dla jednej dużo, dla drugiej mało - w każdym razie dobrze gdybyś się oszczędzała, nie dźwigała
u mnie np. skurcze trwają kilka minut - czuje jak mi się wszystko napręża i puszcza, ale jak usiądę to wszystko mija bez no-spy... i pojawiają się max. 1-2 razy dziennie, a czesem wcale nie mam przez 3-4 dni żadnych skurczy - zależy od aktywności, a wiadomo pracuję 8h dziennie, przedszkole, zakupy, dom - wiec różnie bywa.
A powiedz dlaczego się nie współżyje w ciąży, bo jestem ciekawa bardzo... my tam korzystamy póki jestem mobilna, mogę i chcę
i mam szyjkę tak długą jak miałam, wiec jestem ciekawa co ci powiedział