reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Nie pojechalam, stoje czekam na tramwaj, sprawdzam skierowanie a tam oprocz testu na gluzkoe, mocz..a ja nie przygotowana...ale ciamajda ze mnie..zamaist wczesniej popatrzec, po za tym zapomnialam cytryny i postanowilam ,z e wracam do domu, pojade w srode dopiero...zla jestem na siebie :wściekła/y:

reklama
Inomama, Ania, Anbas, Marika - trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&

Sylka
nie przejmuj się, chyba każda z nas w ciąży jest bardziej rozkojarzona - ja muszę sobie stawiać wieczorem pojemnik na mocz na kibelku, bo inaczej za Chiny nie pamiętam by rano sobie pobrać... A i tak udało mi się raz zapomnieć;)

Salli, ale Cię dawno nie było:) Fajnie że już masz wybranego lekarza, z tą CC też powoli wszystko załatwiasz:) I fajnie wiedzieć którego dnia dzidzia się urodzi:)

Kochane mocne kciuki za dzisiejsze wizyty&&&&&&&&&&&&&&&

Ikasia a mogę zapytać skąd pomysł obrzezania u Twojego M? Jestem ciekawa argumentów po prostu i Twojego zdania:tak:.
Ja jestem przeciwna.

Salii super, że wszystko dobrze i, że lekarz mimo wyglądu śmiesznego:-D wydaje się być fajny:tak:

kciukasy za dzisiejsze wizytya teraz dla tych co zapominaja o moczu, mialam kiedys taka sytuacje stoje sobie w laborze w ogormniej kolejce i przychodzi za mna starszy ok55letni pan, tak sobie stoi i stoi i nagle łapie sie za glowe i patrzy na skierownie a tam jak byk napisane ze mocz tez ma badac, wiec spokojnie mowie mu ze naprzeciwko jest apteka i kupi pojemni i zalatwi to na miejscu, wiec poszedl ucieszony, nie bylo go ponad godzine, kolejna troszke sie zmniejszyla a on przybiegl caly czerwony, mysle sobie cholera gdzie on byl po ten pojemnik ze taki czerowny jest, okazalo sie ze ze kolesiowi nie chcialo sie juz sikac wiec wstapil na 2 piwka do baru i dopiero po nich nasikal do pojemnika, no myslalam ze osobiscie zsikam sie na miejscu

Hej kobietki.
Ja co prawda mam dzis wizyte u poloznej tylko pod wieczor...Ale po tych ostatnich rewelacjach ylam w piatek prywatnie u gina. Zeby miec spokoj sumienia I w ogole....A wiec Emma nadal nie zmienila plci :) A ze to potwierdzil 4 juz lekarz wiec przyjmuje to za pewnik juz :) Rosnie I ma sie dobrze. Serducho bije pieknie :) Polozenie glowkowe :) Lozysko na przedniej scianie I wysoko wiec ok. Szyjka dluga twarda zamknieta wiec uffff...Tylko nie wiem ile mala wazy, bo kiedy zapytalam o to lekarz powiedzial tylko ze na tym etapie jeszcze wszystkie dzieci waza podobnie ok 1 kg I ze to nie warunkuje jeszcze czy dzidzius bedzie pozniej wiekszy czy nie (chodzi o to jak mu przybedzie tkanki tluszczowej) I ze wage dziecka on zaczyna sprawdzac po 34 tyg bo wtedy bedzie mniej wiecej wiadomo czy dzidzius bedzie z tych wiekszych czy mniejszych...
Co do moich pechezrowych przypadlosci powiedzial ze sobie z tym spokojnie poradzimy I przepisal nitrofurantione na 10 dni a dopochwowo gyno-daktarin (chyba wczesniej inoamama mi o tym pisala)... Tak wiec mam sie uspokoic :)
Jesli chodzi o ten bol kosci lonowej to moze miec zwiazek z tym ze spojenie lonowe jest troche slabsze po poprzendim porodzie bo Kubol byl soporych rozmiarow no I teraz dzidiza tez siedzi w miare "nisko" I troche to wszystko uciska. Ale w miremozliwosci mam siedziec na bardzo twardym (najlepiej na krzeslach bez obicia itd) I spac tez na mozliwie twardym...To pomoze roche zlagodzic ten bol przy wstawaniu.
Ale powiem wam ze odkad mala sie obrocila glowka to czuje ze ten ucisk jest troche mniejszy I boli duzo mniej...wiec oby tak dalej :)

Dona no to smiesznie, a to mozna tak po alkoholu:tak:
Ja rozwalazalam opcje kupienia pojemnika po drodze i zrobienia siku na miejscu ale bylam ograniczona czasowo, bo maz do pracy, wiec zrezygnowalam z tego.:-)

reklama
Anbas wszystko będzie dobrze, weźmiesz leki i wreszcie pozbędziesz sie paskudnej bakterii. Najważniejsze że Emma zdrowa. Tak swoją drogą to bardzo mi się podoba imię córeczki :)

Do góry