reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Nie pojechalam, stoje czekam na tramwaj, sprawdzam skierowanie a tam oprocz testu na gluzkoe, mocz..a ja nie przygotowana...ale ciamajda ze mnie..zamaist wczesniej popatrzec, po za tym zapomnialam cytryny i postanowilam ,z e wracam do domu, pojade w srode dopiero...zla jestem na siebie :wściekła/y:

reklama
Inomama, Ania, Anbas, Marika - trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&

Sylka
nie przejmuj się, chyba każda z nas w ciąży jest bardziej rozkojarzona - ja muszę sobie stawiać wieczorem pojemnik na mocz na kibelku, bo inaczej za Chiny nie pamiętam by rano sobie pobrać... A i tak udało mi się raz zapomnieć;)

Salli, ale Cię dawno nie było:) Fajnie że już masz wybranego lekarza, z tą CC też powoli wszystko załatwiasz:) I fajnie wiedzieć którego dnia dzidzia się urodzi:)

Kochane mocne kciuki za dzisiejsze wizyty&&&&&&&&&&&&&&&

Ikasia a mogę zapytać skąd pomysł obrzezania u Twojego M? Jestem ciekawa argumentów po prostu i Twojego zdania:tak:.
Ja jestem przeciwna.

Salii super, że wszystko dobrze i, że lekarz mimo wyglądu śmiesznego:-D wydaje się być fajny:tak:

kciukasy za dzisiejsze wizytya teraz dla tych co zapominaja o moczu, mialam kiedys taka sytuacje stoje sobie w laborze w ogormniej kolejce i przychodzi za mna starszy ok55letni pan, tak sobie stoi i stoi i nagle łapie sie za glowe i patrzy na skierownie a tam jak byk napisane ze mocz tez ma badac, wiec spokojnie mowie mu ze naprzeciwko jest apteka i kupi pojemni i zalatwi to na miejscu, wiec poszedl ucieszony, nie bylo go ponad godzine, kolejna troszke sie zmniejszyla a on przybiegl caly czerwony, mysle sobie cholera gdzie on byl po ten pojemnik ze taki czerowny jest, okazalo sie ze ze kolesiowi nie chcialo sie juz sikac wiec wstapil na 2 piwka do baru i dopiero po nich nasikal do pojemnika, no myslalam ze osobiscie zsikam sie na miejscu

Hej kobietki.
Ja co prawda mam dzis wizyte u poloznej tylko pod wieczor...Ale po tych ostatnich rewelacjach ylam w piatek prywatnie u gina. Zeby miec spokoj sumienia I w ogole....A wiec Emma nadal nie zmienila plci :) A ze to potwierdzil 4 juz lekarz wiec przyjmuje to za pewnik juz :) Rosnie I ma sie dobrze. Serducho bije pieknie :) Polozenie glowkowe :) Lozysko na przedniej scianie I wysoko wiec ok. Szyjka dluga twarda zamknieta wiec uffff...Tylko nie wiem ile mala wazy, bo kiedy zapytalam o to lekarz powiedzial tylko ze na tym etapie jeszcze wszystkie dzieci waza podobnie ok 1 kg I ze to nie warunkuje jeszcze czy dzidzius bedzie pozniej wiekszy czy nie (chodzi o to jak mu przybedzie tkanki tluszczowej) I ze wage dziecka on zaczyna sprawdzac po 34 tyg bo wtedy bedzie mniej wiecej wiadomo czy dzidzius bedzie z tych wiekszych czy mniejszych...
Co do moich pechezrowych przypadlosci powiedzial ze sobie z tym spokojnie poradzimy I przepisal nitrofurantione na 10 dni a dopochwowo gyno-daktarin (chyba wczesniej inoamama mi o tym pisala)... Tak wiec mam sie uspokoic :)
Jesli chodzi o ten bol kosci lonowej to moze miec zwiazek z tym ze spojenie lonowe jest troche slabsze po poprzendim porodzie bo Kubol byl soporych rozmiarow no I teraz dzidiza tez siedzi w miare "nisko" I troche to wszystko uciska. Ale w miremozliwosci mam siedziec na bardzo twardym (najlepiej na krzeslach bez obicia itd) I spac tez na mozliwie twardym...To pomoze roche zlagodzic ten bol przy wstawaniu.
Ale powiem wam ze odkad mala sie obrocila glowka to czuje ze ten ucisk jest troche mniejszy I boli duzo mniej...wiec oby tak dalej :)

Dona no to smiesznie, a to mozna tak po alkoholu:tak:
Ja rozwalazalam opcje kupienia pojemnika po drodze i zrobienia siku na miejscu ale bylam ograniczona czasowo, bo maz do pracy, wiec zrezygnowalam z tego.:-)

reklama
Anbas wszystko będzie dobrze, weźmiesz leki i wreszcie pozbędziesz sie paskudnej bakterii. Najważniejsze że Emma zdrowa. Tak swoją drogą to bardzo mi się podoba imię córeczki :)

Do góry