reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Dziewczyny, czy Wam też dzidzia się wypina? Bo mi często bardzo, nagle pod pępkiem coś rośnie. Czasem ewidentnie jedną stronę wypycha a czasem równo nad pępkiem. Tak sobie leżę albo siedzę w pozycji pól leżącej i nagle czuje takie jakby napięcie.. Macice mam podobno 3 palce nad pępkiem i tam raczej miękko i nie ma tej góry, boki też raczej miękkie, tylko ten środek twardy. I znów mam schizy czy to dzidzia czy macica. Niby lekarz mi tłumaczył że macica to sie cała stawia i wszędzie jest twarda jak kamień, ale boję się że coś przeoczę

wiolka- chyba to raczej dzidzia tak sie wypina:) ja tez mam problem z rozpoznaniem skurczy,ale tak jak wszyscy mowia-jak jest skurcz to caly brzuch (macica) twardnieje. a u mnie najczesciej w jednym miejscu wiec pewnie to maluch sie rozpycha:)

Wioka tak jak dziewczyny myślę że to dzidzia:) Moja niekiedy tak napiera pleckami albo dupką (hihi cały czas się zastanawiam;-)) że wyraźnie czuć takie stwardnienie na dość dużej powierzchni brzucha, ale nie na całym:) Nie masz się czym martwić, maluszek chce się po prostu dobrze porozciągać;-)

reklama
Do góry