reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ikasia ja uwazam ze to czcze gadanie ... a poza tym teraz tez moze sie obrzezac ... co prawda chwile bedzie bez teges tamteges ... i troche ciezej bedzie dla niego ale czemu nie ... niech sprobuje co chce zafundowac swojemu dziecku o ile wlasnie o to chodzi

reklama
MAgsus to wy mieszkacie pod jednym dachem i matka tak się zachowuje?? :szok:
U mnie tak źle nie jest, bo czasami sie zajmie, np na początku ciązy jak wylądowałam w szpitalu to mąż następnego dnia wyjeżdżał, no to musiała się zająć, ale już coś burmotała, żebym szybciej wychodziła, bo jej już ciężko
No syna to nie zabiorę, bo jadę tam porozmawiać na temat CC i chce żeby było badanie ginekologiczne, a jak tak syn będzie Mamo, mamo, to wiadomo wizyta będzie szybciutka, a nie o to mi chodzi. Będę musiała jej prosić jednak, żeby popilnowała, bo innego wyjścia nie mam :no:
Justynaj mnie tez przeraża, czułabym sie taka jakby nikt się mną nie opiekował
KAsia no tak cały brzuch sie robi twardy, takie dziwne, dla mnie niezbyt przyjemne uczucie. Czuje pod ręką kształt macicy, pęcherz też drętwieje wtenczas
ANisen super ze maluch zdrowo rośnie, ale ty masz ciśnienie niskie, zaraz mdleć nam tu będziesz, a bez ciązy te take niskie??
Blanka dużo zdrówka, przykra dolegliwość :-(
Tamtusia gratuluje udanej wizyty. JA własnie też dostałam te Pimafucin 6szt i mam wykupić jak będzie źle, ale na razie jest ok, ale upławy są
Ikasia :szok:

Hej dziewczyny! chciałam Was ostrzec przed lekiem FLUOMIZIN! ostatnio gin przepisał mi te globulki bo stwierdził, że mam za duże upławy. Wybrałam je grzecznie no i dostałam skutek uboczny (który jest opisany w ulotce) czyli grzybicę :( i to taką porządną :( dostałam teraz Pimafucin i mam nadzieję, że pomoże bo wcześniej już pomagał... :( Powiem Wam jeszcze więcej- niby opisane jest, że FLUOMIZIN nie ma wpływu na dziecko, więc jak to wytłumaczyć, że podczas leczenia moje normalnie mające "ADHD" dziecko nagle zaczęło być bardzo spokojne ?? od wczoraj kiedy nie biorę leku Maleństwo znowu jest w swoim żywiole ! to nie może być zbieg okoliczności... boję się, żeby te cholerstwo nie zaszkodziło Bąbelkowi :(((( miałam przeczucie aby nie brać tego leku! kobieta w ciąży ma jednak wyczuloną intuicję ...

Ostatnia edycja:
Aaa i zapomniałam, że dostałam skierowanie na glukozę, za jakieś 3 tygodnie będę robić, przed wizytą. Wy już prawie wszystkie macie to za sobą, a ja będę się męczyć dopiero :tak:.

Widzę, że ten Pimafucin jest dość popularny, ostatnio też mi pomógł, u mnie dziwne jest to, że nie mam pieczenia, swędzenia tylko właśnie taka dziwna wydzielina grudkowata dziś się zaczęła, dobrze, że akurat w dniu wizyty.

Ikasia ja się na tych tematach zupełnie nie znam, więc nie będę się wypowiadała, nie wiem czemu by to miało służyć, w czym pomóc, to ze względu na wiarę waszą?

No to i ja po wczorajszej przyspieszonej wizycie
Generalnie ok, córcia rośnie, 867gr, szyjka w porządku, ułożenie poprzeczne ale przy cc to nie ma znaczenia. Jest niewielkinstan zapalny, stąd to swędzenie ale bez tragedii. Dostałam globulko dopochwowe i krem pimafucin i ma być ok.
Następna wizyta 04.11.
Co do osławionej szyjki, to mnie gin bada na samolocie na każdej wizycie i mówi tylko że szyjka twarda, zamknięta.
Wczoraj po takim badaniu chyba mnid tam dodatkowo podrażnił, bo jak przyszłam do domu to lekuteńko zaróżowiona wydzielina z pochwy. Uspokójcie mnie że to przez to, bo nigdy nic takiego nie miałam. Dzisiaj już ok.

Co do pomocy mam czy teściowych. Moja teściowa fochy swoje ma ale w Olce zakochana więc przychodzi do niej i tym samym mi pomaga choć mnie nie lubi i wszystko co robię to źle i nie tak, a całe zło to moja wina. Trochę łez wylałam jak mieszkaliśmy u teściów przez półtora roku.

Gratki wiec za wczorajsze wyniki i kciuki za dzisiejsze wizytki &&&&&

Ja kiedys dostałam macmiror 500 ---- fuck ze zdwojona sila i jakims chorobskiem wrocilo po paru dniach a bylo tylko leciutkie swedzenie :baffled:

reklama
Grudnioweczka na pewno po badaniu, ja na osttaniej wizycie mialam pobierana cytologie i odrazu gin powiedzial , ze moze wydzielina byc zabarwiona , ale nie bylo.

Tamtusia ja nie mialam jeszcze glukozy, mialam jechac wtym tyg. ale maz nie ma jak sie wyrwac z pracy zeby zostac z malym, umowilam sie z nim na poniedzialek, wiec w poniedzialek jade robic.

Gratuluje udanych wizyt, no i wyleczenia wszystkich dolegliwosci, trzymam kciuki za dzisiejsze:happy2::happy2:

Do góry