reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
inomama-u mnie dokładnie jest dziś 9,6mm. Dodaj te dni różnicy między naszymi wizytami i napisz jak wyszło.
Dostałam dziś również kartę ciąży. Jestem podbudowana.
Witaj RYBUSIU-gratulacje z okazji zafasolkowania. To chyba niezły szpk musiał być, tak przez przypadek dowiedzieć się o ciąży. U mnie też wpadka była, ale ja test zrobiłam bo @ się spóźniała.

Ostatnia edycja:
Anbas - no dziś mam tyle samo dni ciązy...ale np. z Waszych suwaczków wynika, ze np któraś jest w 7 tyg i dziecko ma niby 6 mm właśnie...nic już nie jarzę. Wiem tylko, ze tydzień temu dziecię miało 3 mm, więc przyrost o 100% jest

Inomama ja mialam w moim liczonym 7 tygodniu ze maluch mniejszy o 5 dni ... a dzisiaj juz wyrownane ... ale co sie ostresowalam to moje ... wazne ze rosnie tez wyrowna albo tak lekarz zmierzyl

grudniowiczka111 to był dla mnie szok ciąża była bardzo wyczekiwana a po krótce było to tak że po urodzeniu synka 5 lat temu zaczeliśmy się starać o rodzeństwo dla niego niestety 4 lata były bez owocne :-( poszłam więc do lekarza na konsultacje co jest nie tak byłam już kilka razy ale tym razem powiedziałam ze nie odpuszcze bo zawsze wizyta kończyła się tym że cierpliwym trzeba być skoro jedno dziecko już jest Pp oprostu odpuszczałam a teraz już tak nie chciałam (boje się różnicy wieku) lekarz powiedział że mąż ma zrobić badania i ja też i ja mam zacząć od usg zobaczymy jak tam jajniki wyglądają... poszłam a lekarz powiedział że jajniki super i ciąża też !!!! a ja SZOK ! @ spóźniła mi się raptem 2 tydzień a zawsze miałam nie regularnie więc myślałam że nic z tego nie będzie poprostu odpuściłam

Rybusia witaj!niesamowita ta Twoja historia!gratuluje!

Vinga, Grudnioweczka rowniez gratuluje udanych wizyt!

A ja wpadam sie pochwalic, ze moje wyniki krwi sa ok.wczoraj dostalam wiadomosc od mojego lekarza.takze zawsze cos:-)

Inomama, trzymam kciuki za Ciebie:-)bedzie dobrze!

Vinga jesli nie ma zadnych uwag ze strony lekarza to ja nie widze przeszkod do sexu...;-)

Rybusia - niesamowite, ale bardzo fajne:)

Justynaj - wystrzegaj się wampirów, bo jak się dowiedzą, ze masz taką dobrą krew...:)

dzis z samego rana byłam zrobić badania z krwi : tokso, HBS i kilka innych . Byłam w nowym lab i zapłaciłam 120 zł byłam w cięzkim szoku że tak tanio bo w innym mi powiedzieli ok 200 z moczem :(. wyniki w piątek ze względu na tokso. Trzymajcie kciukli zeby mi sie znów nie powtórzyła akcja z tokso bo oszaleje. W poprzedniej ciązy miałam aż 4 razy badanie na tosko i raz na awidność. Masakra :( Na szczęscie okazało sie ze mam wysokie przeciwciała ale to stare przeciwciała :)
Mocz mam zanieść w poniedziałek. wizyta 19 w środę i pewnie na wieczór póxny bo ja znów w pracy do 16 a musimy dojechać do Krakowa. Tym razem nie zostajemy w krakowie na czwartek bo ja w czwartek do pracy na 9 rano.
A wiecie ze zdjecia z USG dobrze jest sfotografować albo zeskanować bo ... blakną z czasem. Tak i za naście lat nie będzie co pokazać dziecku ;)

reklama
Anisen ja dzisiaj wlasnie bylam na badaniach...kurcze, ale 120zl to dla mnie i tak duzo...ja nic nie place...teraz sie ciesze ze mam ta kartę z lux medu...

Co do usg to ja wlasnie chce sobie kupic jakiś album na zdjęcia i tam wsadzac wszystkie:)

Do góry