reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

szwagierka miała na 15 stycznia urodziła 7 ale to nie powiedziane że wcześniej można też przenosić co nie? 2 tygodnie w drugą strone i też można miesiąc zmienić...choć z dwojga złego wolę te 2 tygodnie do przodu niż do tyłu

reklama
diablica u mnie poczęte kolo 10 więc standardowym sposobem termin na 3 lutego, choć te internetowe kalkulatory wciskaja mnie na koniec stycznia

jak kolo 10 to od 10 dodaj sobie 38 tygodni, i wychodzi Ci termin na 1 lutego to jest jesli dokladnie 10 powstal dzidzius ... a jesli jakies pare dni w jedna albo w druga strone jest to sobie odejmij albo dodaj

Ostatnia edycja:
Kurcze...a mi chyba oprycha wyskoczy na wrdze...jezu jak jak nie lubie opryszczki...;/....cale szczęście to nie jest pierwsza opryszczka, wiec nie jest groźna dla dzidziusia....

ja już po wizycie, lekarz przyjął mnie dziś :) dzidziuś śliczny, serduszko bije, maluszek ma całe 18mm :) wg usg jest to 8t2d więc jest minimalnie większy :)
za 3 tygodnie mam wizytę kontrolną i cytologię a za następne 2 usg genetyczne :)

diablica, vinga - gratuluje udanych wizyt i pieknych maluszkow!!!
Vinga- rosnie Ci ten berbec na potege :) Dawaj fotke :)))

Vinga - gratulacje zatem wielkie:)

ja też wróciłam właśnie z wizyty. Dziecię ma 6 mm dopiero i to jednak 6 tydzień, 5 dzień, a nie jak myślałam 8...Serducho bije, dali posłuchać. I generalnie ok, tylko krwawienie jest z szyjki, na szczęście daleko od dziecka. Tabletki mam brać dalej, lezeć mam dalej, uciekać od seksu i przyjść za tydzień...Trochę się boję, czemu tak szybko...

reklama
anbas, fotkę wrzucę wieczorem jak wrócę do domu, teraz nie mam czym jej przeskanować bo u rodziców jeszcze siedzę ;)
Inomama, również gratuluję wizytki :)
ah zapomniałam zapytać czy wolno nam się sexować, bo szczerze mówiąc to boję się tego :( nie wiem czemu. z Natanielem w ciąży nie miałam takich obaw

Ostatnia edycja:
Do góry