reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

inomama- będzie dobrze...a za tydzień to wcale nie szybko to w sam raz bo jakby nie było krawienie jest. Lepiej dmuchaaaaaaaać na zimne. Dzielny żołnierz w brzuszku siedzi i nic mu nie będzie....ale tego braku seksu to nie zazdroszczę:dry:

reklama
Gratuluje wizyt! Cieszę się.

Ja przestałam plamic, muszę pojechać do pracy na chwile. Dzwonilam do mojej gin, badania ok ale duże miano przeciwciał we krwi, moj R musi tez zrobić badania i do kontroli znowu za miesiąc. Nie są to dobre wieści ale co ma być to będzie... A i odmówiła mi skierowania na amnio...

inomama MI ginka na początku też kazała chodzić co tydzien...teraz mam 2 tyg przerwy....dopiero w kolejny wtorek, 18 czerwca zobaczę mojgo Kropka...:tak:

Jutro rano lecę na badania krwi i moczu:)

No to ja już po wizycie. dzidziuś ma 1 cm, serduszko ładnie bije i ogólnie byłam bardzo wzruszona. Infekcja dróg moczowych więc FEMISEPT URO do następnej wizyty (w ciąży z Ol było tak samo). Następna wizyta 08.07 i wtedy też mam test przezierności karkowej no i dostałam skierowanie na test PAPP-A ale dlatego, że poprosiłam. Przewidywany termin porodu na 31.01.2014, ale będzie planowe cięcie jakieś 2 tyg. wcześniej. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona, bo wszystko jest OK, ale już nie mogę doczekać się tego 08.07.
No i jestem w 6 tyg. i 6 dniu ciąży, więc poprawiam suwaczek.

grudnioweczka - gratki:):):) jak to możliwe, ze mamy ten sam wiek ciązy, a mi mówią ze 6 mm, a Tobie, ze 1 cm?

inomama- a jak bylas na wizycie to ktory tydz i dzien mialas?? do tego dodaj roznice w twojej wizycie i wizycie grudnioweczki przyjmujac ze zarodek rosnie pomiedzy 1 a 1.2mm na dzien... I co wychodzi chociaz podobnie??

dziewczeta ja dzisiaj bylam drugi raz bo sie martwilam i maluszek juz nadrobil albo faktycznie lekarz ostatnio kiepsko zmierzyl bo dzisiaj wiek ciazy wychodzi mi wdlg moich wyliczen temperaturowych i termin na 22 ... zobaczymy na kolejnej co zobaczy ... a kolejna 28 czerwca ... a trzy dni przed badanka

Witam mamusie ;-)
Jestem mamą 5 latka obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży w tamtym tygodniu byłam na usg dzidzia ma 16mm :-) niestety szyjka macicy szeroka :-( Zakaz sexu i luteina 2 razy po 2 tabletki ... mam nadzieję że wszystko będzie oki nie ktrwawię brzusio nie boli. Lekarz powiedział że cała reszta wręcz atlasowo słyszałam serduszko :-) Miałam już 2 usg w 6 tygodniu dowiedziałam się przypadkiem o ciąży (podczas usg narządów rodnych -rutynowa kontrola) i w 9 i teraz ze względu na tą szyjkę macicy 17 czerwca kolejny raz obejrzę moją dzidzię :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry