reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Co do USG, to ja zainwestuję w 4D w połowie ciąży. Jeszcze nigdy takiego nie miałam. U mojego gina mam USG co wizytę, tj. co jakieś 3 tyg. ale to nie jest to 4D.

reklama
ja właśnie dzisiaj przeglądałam ceny 4d i u nas jest około 200 zł i dają płytkę z nagranym usg oprócz zdjęć więc chyba zainwestujemy. Pisało, że najlepiej w 20-24tc

moj maz jest strasznie napalony na 4D, ze fajna pamiatka.
ja jestem jednak bardziej praktyczna - dla mnie wazniejsze jest co takie USG daje, nie wiecie czy da sie wykryc wykryc wady/choroby niezauważane podczad innych badan?

Ja zrobilam 4d w drugiej ciazy, naprawde rewelacja. Super pamiatka dla dziecka i calej rodziny.ale my robilismy dosc pozno, napewno powyzej 30 tygodnia.32 chyba, wiec jak piszecie 20-24, to idzcie w 24. U nas juz widzielismy wszystko do kogo jest podobna i wogole.takze im pozniej tym lepiej. Czasem jest tak,ze dane usg w juz tych ostatnich miesiacach nie uchwyci tak dobrze,ale zawsze bierzcie ta gorna granice do kiedy mozna, taka jest moja rada:-)

Fifka, patrze na Two suwaczek,ale Ty juz 'daleko'jestes 10 tydzien ale masz fajnie:-)

hej no i ja w końcu byłam u lekarza na usg...i wizycie. a wiec zdaniem mojego gina muszę sie przenieść do lutówek hehe...nie no mam ogólnie późne owulacje około 21-23 dc więc kropek został poczety na początku maja....więc nie jest to taki wiek na jaki wskazuje suwaczek....a około tydzień do tyłu.

z owu termin mam na 9 luty
z om na 28 styczeń.....strzelam że bedę ostatnią nierozładowaną w styczniu hehe

a więc kropek...kropek miał całe 2mm szał co nie? w porównaniu z waszymi to maleństwo...no ale usg sprzed tygodnia..

28sic.jpg

Justynaj bo ja termin mam na sam początek stycznia (3-5 jakoś wychodzi) :-D Mam nadzieję ze donoszę i nie zostanę grudniówką :-)

Diablica te terminy i tak są bardzo subtelne... zostań z nami :* No i najważniejsze że z maluszkiem wszytko w porządku :-D

Ja muszę się umówić jeszcze na te badanie prenatalne... czas najwyższy bo powinnam je mieć pod koniec czerwca - lub najpóźniej pierwszy tydzień lipca.

reklama
Myślę, że ztymi termianmi styczniowymi to tak wlasnie jest...ja mam na 17-18 stycznia i tez się martwię żebym nie zostala grudnioweczka.:)

diablica a 2mm to calkiem sporo:p...u mnie po tym jak bylo wlasnie jakies 2mm o za tydzin juz byl 1cm:)

Do góry