reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Co do USG, to ja zainwestuję w 4D w połowie ciąży. Jeszcze nigdy takiego nie miałam. U mojego gina mam USG co wizytę, tj. co jakieś 3 tyg. ale to nie jest to 4D.

reklama
ja właśnie dzisiaj przeglądałam ceny 4d i u nas jest około 200 zł i dają płytkę z nagranym usg oprócz zdjęć więc chyba zainwestujemy. Pisało, że najlepiej w 20-24tc

moj maz jest strasznie napalony na 4D, ze fajna pamiatka.
ja jestem jednak bardziej praktyczna - dla mnie wazniejsze jest co takie USG daje, nie wiecie czy da sie wykryc wykryc wady/choroby niezauważane podczad innych badan?

Ja zrobilam 4d w drugiej ciazy, naprawde rewelacja. Super pamiatka dla dziecka i calej rodziny.ale my robilismy dosc pozno, napewno powyzej 30 tygodnia.32 chyba, wiec jak piszecie 20-24, to idzcie w 24. U nas juz widzielismy wszystko do kogo jest podobna i wogole.takze im pozniej tym lepiej. Czasem jest tak,ze dane usg w juz tych ostatnich miesiacach nie uchwyci tak dobrze,ale zawsze bierzcie ta gorna granice do kiedy mozna, taka jest moja rada:-)

Fifka, patrze na Two suwaczek,ale Ty juz 'daleko'jestes 10 tydzien ale masz fajnie:-)

hej no i ja w końcu byłam u lekarza na usg...i wizycie. a wiec zdaniem mojego gina muszę sie przenieść do lutówek hehe...nie no mam ogólnie późne owulacje około 21-23 dc więc kropek został poczety na początku maja....więc nie jest to taki wiek na jaki wskazuje suwaczek....a około tydzień do tyłu.

z owu termin mam na 9 luty
z om na 28 styczeń.....strzelam że bedę ostatnią nierozładowaną w styczniu hehe

a więc kropek...kropek miał całe 2mm szał co nie? w porównaniu z waszymi to maleństwo...no ale usg sprzed tygodnia..

28sic.jpg

Justynaj bo ja termin mam na sam początek stycznia (3-5 jakoś wychodzi) :-D Mam nadzieję ze donoszę i nie zostanę grudniówką :-)

Diablica te terminy i tak są bardzo subtelne... zostań z nami :* No i najważniejsze że z maluszkiem wszytko w porządku :-D

Ja muszę się umówić jeszcze na te badanie prenatalne... czas najwyższy bo powinnam je mieć pod koniec czerwca - lub najpóźniej pierwszy tydzień lipca.

reklama
Myślę, że ztymi termianmi styczniowymi to tak wlasnie jest...ja mam na 17-18 stycznia i tez się martwię żebym nie zostala grudnioweczka.:)

diablica a 2mm to calkiem sporo:p...u mnie po tym jak bylo wlasnie jakies 2mm o za tydzin juz byl 1cm:)

Do góry