reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasia: no boli, ale czy jakoś mocno? - chodze do pracy i ogólnie dużo łazikuje, wiec dokucza - im więcej chodzę tym bardziej - przyzwyczaiłam się - w pierwszej ciąży bolało mnie chyba jeszcze mocniej, albo juz zapomniałam, a ginka do ortopedy mnie nie wysłała, urodziłam SN i problemu nie było żadnego po porodzie z tym spojeniem... a wtedy to odwrócenie się na łóżku bolało - teraz np wstaję z łóżka bez problemu, w nocy ból mnie nie budzi - bardzo złe nie jest, ale podbiegniecie do autobusu przekracza moje możliwości - padłabym z bólu. Dostałam skierowanie to idę sprawdzić, ale i tak wątpię żeby jakoś bardziej niż poprzednio mi się rozlazło, a poza tym ja bardzo chcę rodzić SN, więc lepiej żeby ten ortopeda się niczego nie doczepił :-D

reklama
jagus z kolezanką na razie nic nie wiadomo, sama nie wiem zbyt duzo bo nie chce jej naciskac, w szpitalu jej nie zatrzymali, ale na usg nie widac serduszka a wokól pęchrzyka jakis zaciemniony obraz, kazali isc do domu i przyjsc powtornie we wtorek. stwierdzili ze moze jeszcze serduszka nie byc widac bo moze źle obliczony jest termin poczęcia.agagsm gratuluje wizyty, oby u ortopedy bylo wszystko dobrzeHope to super ze juz przetrwalas glukoze

agagsm- to dobrze, uspokoilam sie, bo juz myslalam,ze takie rzeczy trzeba kontrolowac jak juz czuje sie jakikolwiek bol:) a tak,skoro lekarz mnie nie kieruje nigdzie to jest ok:) dzieki za informacje;)

Witam Wszystkich.
Już jesteśmy w domku, jak fajnie.
Byłam dziś na wizycie, podglądaliśmy maluszka. Lekarz mówił, ze na każdej wizycie będziemy sprawdzać, co tam u płodu się dzieje, mi pasuje :tak:
Między nóżkami nic nie wyrosło, widoczny taki "hot dog" :-D. Lekarz powiedział, że na 100% to on nigdy nie daje potwierdzenia na dziewczynkę. Woli nie mówić do końca, niż się pomylić. Na razie mówił, żeby pokoju na różowo nie malować ;-). A ja po dzisiejszej wizycie to wierzę tak na 80%
Dzidzia wymiarami o tydzień mniejsza, tak jak od początku. Za to kość udowa bardzo wyprzedza, bo prawie 28 tydzień. Będzie prawdopodobnie długonoga dziewuszka, ale to nie po mnie. Waga 750gram, a tydzień temu 630gram, rośnie błyskawicznie. Ułożenie główkowe. Widziałam jak mnie kopie od środka.
Wyniki morfologii i moczu są bardzo dobre. Poszłam na zwolnienie, zawsze trochę pieniążków wpadnie.
Glukozy jeszcze nie robiłam, bo jak synek chory, to nie miałam tyle czasu, żeby tam siedzieć. Ale mam jeszcze 2 tygodnie

DONA przykro mi z powodu koleżanki. Mnie lekarz uprzedził, jak na USG był pęcherzyk, że w tym miejscu może przestać się rozwijać, ze tak się zdarza. Pokazał gdzie będzie się ciąża rozwijała.
Oby u koleżanki nie był ten najgorszy scenariusz

marika no to już chyba bardziej się przekonujesz, że to dziewczynka, super, że tak rośnie, a wiesz długie nogi u kobiety są bardzo pożądane ;-) i dobrze, że wyniki są ok!

dzieki dziewczyny na szczescie wszystko jest ok ale nie lubie tego strachu ze cos moglo by byc nie tak :( i gratuuje wam dzisiejszych wizyt :*!!!!! u mnie na wizycie ginekolożka nawet nie badala mnie na fotelu bo wczoraj przebadali mnei w szpitalu pod kazdym kątem wiec tylko zbadala tetno dzidzi i dala skierowanie na glukoze ,morfologie i mocz zeby zrobic przed wizytą nastepna która jest dopiero ;)...dziieki z góry za wpisanie ;) wizyta kontrolna 25.10.2013r.

Bluelovi super, ze wszystko ok. Za miesiąc razem wizytujemy ;-) Mam już wizytę wpisaną w tabelkę, bo ja już pod koniec sierpnia ją zaklepałam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry