reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Vanilli gratuluję udanej wizyty:) Kurczę, myślałam że to moje dziecko będzie mnie tak w niepewności trzymać a wychodzi na to że Twój maluszek jest jeszcze bardziej nieśmiały;-) Super że następne USG masz już za tydzień, przynajmniej nie będziesz musiała długo czekać:)

eM-Ka, malutka ma jeszcze sporo czasu żeby się obrócić:) Cieszę się że wszystko w porządku:)

Ivi, dla Ciebie również gratulacje - fajnie się czyta jak przynosicie dobre wiadomości:)

Emka to dopiero 22 tc więc malutka z pewnością się jeszcze obróci :) dobrze, że usg szyjki cię uspokoiło. a ja muszę też o łożysko zapytać bo też nisko było, mam nadzieję że się podniosło trochę
Ivi gratuluję zdrowej malutkiej księżniczki :)

Fifka jak zawsze mam ok1,5mt zdjęć;) łapki, stopki, buźki, płeć itd;) dwa wrzuciłam na fb, ale słaba jakość bo ciemno już dziś;)

Heheh Ivi widziałam na FB :tak: rączka i stópka!

eM-ka
gratuluję!!! Jeju jak dobrze ze to łożysko nie nachodzi na szyjkę... niech się podnosi dalej...a maluszek ma jeszcze czas na przewrócenie się :tak:

Anbas, infekcje pęcherza w ciąży to jest norma, też to przerabiałam i też antybiotyk mi dali. Właściwie to nawet nie wiem czy jest już ok., dawno moczu nie badałam, a żeby mieć dokładny wynik to trzeba byłoby posiew zrobić. Myślę, że to nacisk na pęcherz tutaj działa no i zmiany ph w okolicach, chyba to wszystko ma wpływ. A żurawinę w maksymalnej dawce + witaminę C zaczęłam łykać już kilka miesięcy przed ciążą i ciągle biorę ale czy to coś daje…:-(

Ikasia, kawał chłopaka Ci rośnie :-)Fajna ta doktorka, taki lekarz to skarb.

Ja też się czuję podziębiona, zaczęłam brać syropem od mamy- *spam*, naturalny, typowo dla ciężarnych, czy się sprawdzi to się okaże za jakiś czas.

Fifka, cieszę się że sytuacja się trochę wyjaśniła, ja też słyszałam podobne informacje odnośnie ingerencji w szyjkę, teraz wszyscy trzymamy kciuki żeby dalej było stabilnie.

Hope gratuluję udanej wizyty i drugiej córeczki :-) to dobry zestaw, u mnie w domu też dominowały baby i teraz mamy całkiem niezły kontakt z siostrą.

Vanilii fajnie, że wszystkie parametry takie dobre, szkoda że płci jeszcze nie znasz, ale dobrze, że okazji jeszcze będzie wiele.

Ivi, gratuluję dobrych wieści.

Jaguś, Vinga, Fifka niby jest czas na obrót, tak się mówi, ale nic nie wiadomo. Moja mama już stwierdziła, że mam jak babcia z nią w ciąży i teraz mi opowiada, co mnie czeka i mnie straszy :p Najbardziej mnie przeraża że w pewnych przypadkach każą rodzić naturalnie przy położeniu miednicowym. Wiem, wiem, martwię się na zapas, ale jak coś to się nie zgodzę, będą mieli wojnę w szpitalu :no:

Ivi. EM-KA Vanili, Monika - Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków :-)
Em-ka ja pytałam mojego gina do kiedy dziecko ma się odwrócić główką w dół i to tak już na stałe. Stwierdził że w 34 tc.
Nisiao daj znać, martwimy się.

A ja dziś miałam wizytę w domu położnej. W sumie na tej pierwszej wizycie to wypełniłyśmy deklaracje, posłuchałam serduszka - bije jak dzwon. Teraz będzie mnie odwiedzać co tydzień i będziemy robić plan porodu, który mam mieć ze sobą na porodówce i tyle. Też tak macie czy tylko ta moja położna taka ambitna??

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,przepraszam że tak póxno pisze,udalo mi sie wejsc wczesniej na chwile ale net sie tracil.
Po wizycie ok nawet bardziej niz tylko ok.
Z malutka wszystko dobrze,ginekolog byl zdziwiony diagnozą ze szpitala,że mam za malo wód,stwierdzil ze wszystko jest bardzo dobrze.
Poza tym serduszko malej bije 156 uderzen na minute.Mialam badanie polowkowe i serduszko ladnie pracuje.
Do tego w szpitalu powiedzieli mi ze mam brac nospe caly czas 2x dziennie a moj gin powiedzial,że nie ma takiej potrzeby,wiec po co mam brać.
Mma brac nospe sporadycznie jakby byly jakies bole brzucha skurcze twradnienie bbrzucha.
Szyjka dluga.
Takze ufffff

Naprawde najadlam sie strachu od tego czwartku,Kinia az jest spokojna w brzuszku ledwo co ja czuć,pewnie odpoczywa.

Gratuluje Wam udanych wizyt i rowniez trzymam kciuki za jutrzejsze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:)

Do góry