reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

nisiao super, że takie dobre wieści przynosisz!!!
ivi dobrze, że wizyta pozytywna!

Dzięki za kciuki :-). Już jestem po USG. Szczerze mówiąc to tak trochę się wahałam czy warto wydać te 250 zł, ale stwierdziłam, że dla sprawdzenia zdrowia maluszka wydam tę kaskę a przy okazji zobaczę buźkę maluszka, rano jadłam batonika, żeby mały się ruszał :-). Nie żałuję, że byliśmy!!!!!!

Nie byłam chyba jeszcze tak szczęśliwa w tej ciąży jak dziś, no może poza tym jak poczułam ruchy :tak:.
Maluszek jest piękny, buziunia słodziutka, lekarz jak spojrzał na męża to powiedział, że nochal po tacie ma, uszy po mamie :-D. Świetny lekarz, super wszystko opisywał, na początku synuś zasłaniał się rączką, ale potem się pokazał! Jej jakie to wspaniałe, taką więź jaką teraz z nim czuje to szok, mąż też prze szczęśliwy, nawet płytkę z nagraniem wziął do pracy i już pokazywał filmik :-).
JA tu o tym jak wygląda a najważniejsze jest przecież, że wszystko ok, zdrowiutki, serduszko zdrowe, głowa, czaszka, mózg, kręgosłup, klatka piersiowa, brzuszek, wszystkie układy, wszystko ok :-):-):-). Łożysko na tylnej ścianie. Wymiary akurat co do tygodnia ciąży, 23+5, 23+3, 22+3, 23+2, średni wiek biometrii 23+2 więc powiedział, że spokojnie,wielkość zgodna z wiekiem ciążowym, masa 562 g. ilość płynów płodowych w normie. A no i, że synuś, kolejne potwierdzenia ładnie się pokazywał, siusiaczek wyraźny bardzo:tak:! Więc mogę z niebieskim szaleć!

Jej jaka jestem szczęśliwa,cały czas oglądam zdjęcia :-) dostałam dokładny opis i 40 zdjęć synusia,i płytkę DVD, choć obawiałam się, że u nas tak nie dają, ale nie profeska i jeszcze reklamówkę z różnymi gazetkami, ulotkami, poradnikami, sudokrem , jestem tak pozytywnie naładowana!
Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcie! Mówię Wam śliczniutki jest :tak:. A najlepsze jak stopą się po buzi drapał, a w jednym momencie rączki miał jakby się modlił :tak::-):-D. Super, cieszę się, że byłam!!!

Wiem, że chaotycznie, ale nie umiem tego uporządkować:-)!

reklama
Vanilli gratuluję zdrowego maluszka, ale z niego nieśmiałe dziecię skoro nadal nie pokazalo co ma między nózkami:)

eM-Ka ja tez mam nisko łożysko ale teraz w szpitalu powiedzieli mi ze jest jeszcze szansa że sie podniesie, wiec tego sie trzymam. mój synek tez nadal w polozeniu miednicowym. Twoje łozysko tez jeszcze ma czas aby sie unieść a mały/mała (sorry nie pamiętam) odwócić głowka w dół. poproś mamę żęby cię nie straszyla, bo masz jeszcze połowę ciąży przed sobą a to bardzo dużo czasu dla dzidziusia

ivi gratulacje zdrowej córeczki

cleopatra ja nie mam żadnego kontaktu z położną

nisiao bardzo się cieszę, kamien spadł z serca, i widzisz tak nas stale czyms straszą a my sie przejmujemy, na szczęscie wyszystko sie wyjaśniło

tamtusia bardzo sie ciesze i gratuluję

Tamtusia bo usg 4d jest super, jak ktos ma na to kaske.
Ja postanowilam ze za 2-4tyg. Pojde na usg 4d z okresleniem plci z plytka i zdjeciami. A co.
Wydam kase ale bede spokojna, jak sie umowie na wizyte to dam znac.

Gratuluje wcczorajszych dobrych wiesci :)

Milego dnia

Akuku- bardzo dobrze zrobilas!!! :) bedziesz spokojniejsza I przynajmniej nie bedziesz sobie wyrzucac ze nie zrobilas wszystkiego co mozliwe zeby poznac kogo w brzuszku nosisz :)

Tamtusia super, gratuluje serdecznie...):):):) ja się jeszcze zastanawiam nad tym USG...I ciągle nie wiem czy iść czy nie...:confused::confused::confused:

Akuku I bardzo dobrze ze idziesz:):):)

reklama
Do góry