reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

nisiao super, że takie dobre wieści przynosisz!!!
ivi dobrze, że wizyta pozytywna!

Dzięki za kciuki :-). Już jestem po USG. Szczerze mówiąc to tak trochę się wahałam czy warto wydać te 250 zł, ale stwierdziłam, że dla sprawdzenia zdrowia maluszka wydam tę kaskę a przy okazji zobaczę buźkę maluszka, rano jadłam batonika, żeby mały się ruszał :-). Nie żałuję, że byliśmy!!!!!!

Nie byłam chyba jeszcze tak szczęśliwa w tej ciąży jak dziś, no może poza tym jak poczułam ruchy :tak:.
Maluszek jest piękny, buziunia słodziutka, lekarz jak spojrzał na męża to powiedział, że nochal po tacie ma, uszy po mamie :-D. Świetny lekarz, super wszystko opisywał, na początku synuś zasłaniał się rączką, ale potem się pokazał! Jej jakie to wspaniałe, taką więź jaką teraz z nim czuje to szok, mąż też prze szczęśliwy, nawet płytkę z nagraniem wziął do pracy i już pokazywał filmik :-).
JA tu o tym jak wygląda a najważniejsze jest przecież, że wszystko ok, zdrowiutki, serduszko zdrowe, głowa, czaszka, mózg, kręgosłup, klatka piersiowa, brzuszek, wszystkie układy, wszystko ok :-):-):-). Łożysko na tylnej ścianie. Wymiary akurat co do tygodnia ciąży, 23+5, 23+3, 22+3, 23+2, średni wiek biometrii 23+2 więc powiedział, że spokojnie,wielkość zgodna z wiekiem ciążowym, masa 562 g. ilość płynów płodowych w normie. A no i, że synuś, kolejne potwierdzenia ładnie się pokazywał, siusiaczek wyraźny bardzo:tak:! Więc mogę z niebieskim szaleć!

Jej jaka jestem szczęśliwa,cały czas oglądam zdjęcia :-) dostałam dokładny opis i 40 zdjęć synusia,i płytkę DVD, choć obawiałam się, że u nas tak nie dają, ale nie profeska i jeszcze reklamówkę z różnymi gazetkami, ulotkami, poradnikami, sudokrem , jestem tak pozytywnie naładowana!
Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcie! Mówię Wam śliczniutki jest :tak:. A najlepsze jak stopą się po buzi drapał, a w jednym momencie rączki miał jakby się modlił :tak::-):-D. Super, cieszę się, że byłam!!!

Wiem, że chaotycznie, ale nie umiem tego uporządkować:-)!

reklama
Vanilli gratuluję zdrowego maluszka, ale z niego nieśmiałe dziecię skoro nadal nie pokazalo co ma między nózkami:)

eM-Ka ja tez mam nisko łożysko ale teraz w szpitalu powiedzieli mi ze jest jeszcze szansa że sie podniesie, wiec tego sie trzymam. mój synek tez nadal w polozeniu miednicowym. Twoje łozysko tez jeszcze ma czas aby sie unieść a mały/mała (sorry nie pamiętam) odwócić głowka w dół. poproś mamę żęby cię nie straszyla, bo masz jeszcze połowę ciąży przed sobą a to bardzo dużo czasu dla dzidziusia

ivi gratulacje zdrowej córeczki

cleopatra ja nie mam żadnego kontaktu z położną

nisiao bardzo się cieszę, kamien spadł z serca, i widzisz tak nas stale czyms straszą a my sie przejmujemy, na szczęscie wyszystko sie wyjaśniło

tamtusia bardzo sie ciesze i gratuluję

Tamtusia bo usg 4d jest super, jak ktos ma na to kaske.
Ja postanowilam ze za 2-4tyg. Pojde na usg 4d z okresleniem plci z plytka i zdjeciami. A co.
Wydam kase ale bede spokojna, jak sie umowie na wizyte to dam znac.

Gratuluje wcczorajszych dobrych wiesci :)

Milego dnia

Akuku- bardzo dobrze zrobilas!!! :) bedziesz spokojniejsza I przynajmniej nie bedziesz sobie wyrzucac ze nie zrobilas wszystkiego co mozliwe zeby poznac kogo w brzuszku nosisz :)

Tamtusia super, gratuluje serdecznie...):):):) ja się jeszcze zastanawiam nad tym USG...I ciągle nie wiem czy iść czy nie...:confused::confused::confused:

Akuku I bardzo dobrze ze idziesz:):):)

reklama
Do góry