reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Jestem już po wizycie cała w skowronkach :-)

Maluszek pięknie rośnie waży 506g, przez całe badanie maleństwo, wierciło się i kopało :) wszystkie pomiary w normie, narządy, serduszko, szyjka długa szczelnie zamknięta .... odetchnęłam z ulgą, po problemach nie ma śladu :-). Płeć dalej nie znana, niestety nie było możliwości podejścia, aby coś dało się podejrzeć, mam nadzieję, że w końcu się uda.
Wyniki krwi świetne, miałam poprzednio dwa razy za niskie tsh, teraz wynik w normie, jak również ft3 i ft4.

Vanilii gratuluję kochana!! Nawet nie wiesz jak się cieszę! :** Po przygodzie z Kacperkiem to naprawdę świetne wieści!! :tak:

Nisiao jak tam u ciebie?? Martwie się...

bluelovi mam nadzieję, że uda się złapać maluszka w odpowiedniej pozycji 3 października, czyli za tydzień :)
mam iść do szpitala na kontrolę szyjki z USG, moja ginekolog ma dyżur i tam mam się zgłaszać co tydzień, aż do kolejnej wizyty u niej w gabinecie, do 23 października. Okazji będzie sporo, więc mam nadzieję, że w końcu przyłapie się maluszka :-p

Fifka to jeszcze nie koniec, pamiętasz jak było z Kacperkiem, do 24t3d wszystko idealnie, nic się nie działo nie chorowałam i bach. Do dzisiejszego dnia nie wiadomo co było tego powodem. Teraz mam mieć kontrolę co tydzień.

Ostatnia edycja:
Vanili super wieści :) a dzidzia jeszcze się ujawni, będzie sporo okazji żeby ją podpatrzeć :)
Fifka, Vanili a wy się znacie? tak jakoś wnioskuję z waszych rozmów i mnie zaciekawiło ;-)
nisiao zaczynamy się martwić, daj znać jak po wizycie kochana!!!

Vinga tak znamy się z innego forum :tak: Byłyśmy razem na styczniówkach 2012! Bo nasi chłopcy powinni być w tym samym wieku. Kacerek Vanilii jednak się nieco pośpieszył i urodziła w październiku... Taki zbieg okoliczności że znowu razem chodzimy w ciąży :-)

Vanilii ale z tego co wiem to była infekcja... musiałabyś mieć cholernego pecha... Mam nadzieję że teraz tylko na strachu się skończy... życzę ci tego z całego serducha!

Hej dziewczyny trochę mnie tu nie było bo mi wypadły wizyty dodatkowe i w ogóle trochę spraw. Przeżyłam glukozę, jeszcze wyników nie widziałam, ale spodziewam się przyzwoitych. Poza tym miałam usg z oceną szyjki i okazuję się, że nie mam powodu do obaw :-) Długość prawie 4cm, wewnętrznie zamknięta, przyznam, że mnie to uspokoiło, a do tej pory oceniali mnie tylko "ręcznie", nawet w szpitalu więc pewnej diagnozy nie było. Łożysko też nie najgorzej bo 3cm od szyjki, czyli jeszcze nie przoduje. Tylko mała ciągle w położeniu miednicowym…

Nadrobię co się u Was działo i jeszcze napiszę.

reklama
info o mojej dzisiejszej wizycie przepadło gdzieś w tłumie, ale napiszę że dziś też byłam na kontroli. U nas wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, twarda.. Mała ma pół kg, wygląda że wszystko jest ok :) ruchliwa ogromnie oczywiście :) teraz wizyta za 4 tygodnie (23 października), w międzyczasie idę na glukozę i połówkowe :)

Do góry