reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

vinga mój maluszek strasznie jest wstydliwy i na każdym USG zakrywa się jak może, mam nadzieję, że dziś uda się podejrzeć :) podobnie miałam z synkiem, dowiedziałam się po jego urodzeniu, ale wiedziałam, że to chłopiec, czułam to i się sprawdziło, teraz mam małe przeczucie na dziewczynkę :)

hope cieszę, że wizyta udana i wszystko w porządku, waga córeczki ładna :) a przede wszystkim gratuluję potwierdzonej córci, ja jeszcze żyję w niewiedzy ;)

monika9, nisiao już trzymam &&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka: lekarz wie co mówi - pozostaje ci oszczędzanie się i nie stresowanie
- notabene ostatnio mi lekarz na usg mówił, że szyjka najważniejsza to ta od ujścia wew. (przy dziecku) i jak tam jest zamknięta, to zewnętrzne rozwieranie niema znaczenia na etapie po 20tc. to podobno z najnowszych badań - dlatego pytał mnie od razu czy przy pierwszej ciąży rozwieranie szyjki było w badaniu na fotelu czy przez USG i mówi, ze to na fotelu to spokojnie da się donosić i wcale nie miałam wg niego niewydolności szyjki:)

Anbas: ile ci tego białka wychodzi? Ja mam 20 - norma w ciąży jest do 30. Posiew moczu miałaś zrobiony i coś się tam wykluwa? Jako, ze borykam się z białkiem w moczu od początku ciąży to mi kazali sprawdzać ciśnienie 2 razy dziennie, czy to nie od nadciśnienia. Jako, że mam raczej niskie to potem miałam posiew - tez negatywny i teraz mam do badania z krwi na kreatyninę i mocznik - to ocena pracy nerek. Bo te białko w moczu nie koniecznie jest od układu moczowego - tak mówi moja gin, tym bardziej, ze u mnie wychodzą posiewy czyste - nic się nie rozwija - troszkę bez sensu, ze ładują w ciebie antybiotyk jak ni masz pełnych badań w temacie i to takie strzelanie kula w płot od czego jest białko:confused2:

Hope: gratuluję dziewuszki!
Ikasia: gratuluję dobrych wieści - rzeczywiście radość od ciebie bije ;-)mój syncio 3 tyg. temu ważył 327g i aż jestem ciekawa ile mu się przytyło - pewnie coś koło twojego Tymcia wagę ma teraz, bo gin mi oszacował tak jak u ciebie - że synus max. 3.5kg - zresztą córcia przy porodzie miała 3,4kg więc liczę na powtórkę ;)

nisiao: kciuki za dobre wieści. Co do wód - to ja w poprzedniej przy okazji miałam ich dużo za dużo ponad normę - niczym to nie skutkowało oprócz tego, ze brzuch był mega:) nie wiem jak jest przy zbyt małej ilości, ale pewnie podobnie, czyli dziecko nic nie grozi dopóki są! tylko nie czytaj opowieści z pana googla co się komu stało, bo cię tylko niepotrzebnie nastraszą!

vanillia: kciuki za wstydzioszka, co by się odsłonił choć minimalnie żeby dało rade okiem łypnąć miedzy nogi:)

emily: fajnie, ze usg będzie - zawsze to spokojniejszy człowiek jak zobaczy na usg:)

notabene moja córa ma ospę. Ja przechodziłam 6 lat temu. Zarówno gin, jak i pediatra mówią, ze mi i dziecku nic nie grozi i ze moje przeciwciała chronią dziecko na tym etapie. Natomiast wszyscy co wiedzą wkoło to mnie straszą - po prostu mam dosyć ciągłych historii na ten temat kto chorował, a komu dziecko w brzuchu ospą się zaraziło - ludzie to naprawdę "z dobrego serca" zamęt sieją!

Agagsm u mnie rozwieranie się idzie od strony pęcherza płodowego - więc wewnętrznie właśnie. Ten efekt lejka ma już 1cm ale z Konradem miałam to samo. Od strony pochwy jest tylko na opuszek palca lekkie rozwarcie a po środku "zatkane" czopem. Więc mówie jeszcze trzyma :-) Jak liczę tak sobie to na razie idzie to identycznie jak z Konradem i oby się tylko nie przyśpieszało to donoszę!

Vivanili hehe z jednej strony na pewno ci się córy chce, z drugiej chłopczyk będzie w podobnym wieku jak Kacperek :-) więc co by nie było będzie dobrze! Trzymam kciuki!!!

Hope no to GRATULUJĘ!! Ależ fajnie czyta się takie wieści! :-D

Nisiao oby wody były w normie kochana! Trzymam za was kciuki!

Inomama
hahaha okej... jak coś to na ciebie będzie :-D

Dziękuję wam za dobre słowa :** Musi być dobrze! Wszystkie dotrwamy do bezpiecznego czasu!

No i kciuki za wizyty dzisiejsze!!!!!

Nisiao moja kol. Miala tak malo wod ze ledwo dziecko bylo widac na usg, ale z tego co wiem mialam tylko wiecej pic.

Trzymam kciuuki za wszystki wizyyty i ggratuluje wczorajszych dobrych wiesci .

a ja nie wiem czy mnie choroba nie bierze:(:(...gardło mnie strasznieee boli..zaczyna mi sie kaszel..:(...co polecacie??:-:)-(

agagsm- no widzisz tutaj sie srawdza mocz tymi paskami na wizycie. I juz na pasku wyszlo ze mam leukocyty w moczu I slady krwi wiec jakis stan zapalny ewidentnie jest. Dlatego lekarz poslal probke do szpitala na posiew (no tak mysle ze to na posiew) ale antybiotyk juz dal zeby sie infekcja jeszcze bardziej nie "rozrosla". W piatek powinnam sie dowiedziec co I jak I czy leki odpowiednie I najwyzej albo zmiana leku albo silniejsza dawka albo sama juz nie wiem co... :(
Tylko kurcze ja mysle ze moze to byc od jakijs bakterii w pochwie np. A wymazu sie nie umie doprosic...Ciagle tylko slysze - zobaczymy co wyjdzie z moczu...
A jak znam zycie to antybiotyk zjem a potem jak nic bede sie musiala uporac z grzybica :( <zalamka>

Nisiao pewnie już jesteś po wizycie, ale w dalszym ciągu kciuki zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&&
Vanilli, Monika9 za Was też trzymam i czekamy na dobre wiadomości:tak:&&&&&&&&&&&&&&&
Vanilli jakoś tak czuję że dziś dzidzia w końcu się ujawni:) Ja dopiero od tygodnia wiem a w sumie mam pewność bo przeczucia już duuużo wcześniej miałam;-)

Hope gratuluję udanej wizyty i zdrowej dziewuszki:) Hihi mój mąż też mówi że on nie wie jak wytrzyma z samymi babami w domu;-)

Agagsm
kciuki za Michasię, oby szybko jej to choróbsko przeszło;-)

Ja już po :)
Nestety dziś bez USG ale słuchaliśmy serduszka, jak dzwon :)
U mnie anemia dostałam przeokropne żelazo do żucia właśnie wzięłam pierwszą tabl i był KOSZMAR :(

Kolejne wizyty:
22.10 USG
26.11 wizyta kontrolna
10.12 wizyta kontrolna

reklama
hope gratuluje potwierdzonej córci wkoncu masz pewnosc ;* :) super :) i inym gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nastepne ;) &&&& moja dopiero w piatek mam nadzieje ze szyjka dluga i zamknieta :-(nie wyobrazam sobie urodzic przed 36 tygodniem puki malenstwo same nei oddycha :-(

Do góry