reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Anisen gratuluję dużego i zdrowego synka. A co do oszczędzania, ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale musisz na maksa odpoczywać, tym bardziej, że Twoja szyjka jest króciutka. Musicie z małżem strategie obmyślić. Może by tą nianię na dłużej do Was, zawsze to jakaś pomoc.

Malinka GRATKI wielkie, wierzę jak się cieszysz, cieszymy się razem z Tobą. Cześć Zosiu :-)
Tamtusia, Wiolka gratulacje, super, że wszystko ok

Kciukasy za dzisiaj &&&&&&&&

reklama
Dziewczyny tak straszycie z tą szyjka. Dobrze, ze wizyta za tydzeń. Moja koleżanka tak dobrze znosi ciążę, że jest w 9mscu i jeszcze pracuje. Żadnych bóli, skurczy nic.
Dziwi się, ze u mnie wiecznie coś, że ja jakaś dziwna, ale przecież wcale tak źle u mnie nie jest. Tym bardziej, ze wciąż jestem sama i wszystko na mojej głowie. Dobrze, ze synek już rozumny i nie mam tyle roboty przy nim i chodzi do przedszkola

Marika - ja nie chce straszyć przecież:( tylko, zeby uważać, żeby było dobrze chcę...gdybym ja wiedziała to co wiem teraz...to nie ogladałabym zdjęcia dziewczynek ze łzami w oczach i to sama - bo przecież komu pokażę????:(

a z Kajtkiem w ciązy miałam tak samo jak Twoja koleżanka, do końca pracowałam i zero problemów....

Inomama bardzo dobrze, ze straszysz, przynajmniej będziemy mieli się na baczności wiemy ze coś takiego jest. Moja koleżanka nawet nie wie co to szyjka i skurcze ;-). Na wizycie za tydzień jeśli lekarz sam jej nie sprawdzi to mu to powiem. Moja szyjka po przejściach podczas porodu, jest cała połatana i w grudniu 2012 miałam 2 wypalanki więc jakieś ryzyko mam. A i miałam przedwczesne skurcze w 14 tyg. Więc jestem wdzięczna że "straszysz"
A z Kajtkiem to była twoja druga ciąża??

Inomama dobrze mówi .

Oszczędzam sie ile mogę. Dzis mąz musiał wstać godzinę wcześniej, nagoniłam go do odkurzania, umył naczynia ze zlewu, był na zakupach małych. Ma wrócić dzieci wykąpać. Teraz malce poszły z nianią na spacer. Mamy ją zatrudnić na 4 dni po 5 godzin ( od wtorku do piątku) w pon j ma robic tak ze będzie robotę ustawiał tylko na pól dnia i szybko wracał do domu. On teraz będzie robił zakupy, sprzątał.
Sam mi powiedział do trzech króli musimy dotrwać ( optymista) a i już jak wczoraj dzwoniła jego mama jej zaznaczył ze nie jeździmy do Krakowa na weekendy, bo nie dosyć ze droga mnie męczy to ja tam nie odpoczywam ( stale ganiam za dziećmi zeby czegoś nie zwalili, nie poparzyli sie itp).
15 tygodni wtrwać .

Inomama ma rację...

Zresztą... skracanie szyjki to przygotowywanie się organizmu do porodu... Przecież szyjka w trakcie porodu skraca się i rozwiera podczas skurczów porodowych i jest to kwestia kilku godzin a nawet czasem minut. To samo przy wczesnych ciążach może być... U mnie w poprzedniej ciąży ten proces postępował powoli i poczynając od dwudziestego któregoś tygodnia kończąc na 37 urodziłam. Oby teraz było w najgorszym wypadku tak samo.

Anisen cieszę się że masz pomoc u męża i możecie sobie na nianie pozwolić :-) Oby do terminu!!

Odebrałam wyniki glukozy - na czczo - 77 - a po 2h glukozy 75g - 84 :-D Idealnie! W poniedziałek wizyta! Ciekawe jak tam szyjka... Jeszcze z 12 tygodni (boże jak już mało zostało...)

Ostatnia edycja:
Fifka- super ta glukoza!!! ciesze sie bardzo ze wszystko ok. Teraz oby do wizyty :) No a w perspektywie te 12 tyg....Dzizes...serio 12 tyg toz to przeciez nic!!! \jeszcze do tego dojdzie troche zakrecenia ze swietami I juz bedziemy sobie smsy z porodowek wysylac...:)
Az mi ciarki teraz po plecach przeszly :)

reklama
Do góry