reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wiolka też tak mam kiedy stoję, brzuch jakby ciągnął w dół, czasami jest to nawet bolesne, jak siedzę też tak mam czasami, ale zazwyczaj w pracy ciągle muszę stać i często taki mi ciągnie brzuch, więc to już chyba taki urok :)

Dziewczyny gratuluję wizyt :)))

reklama
anisen super, że malutki zdrowy :-) , ale Ty Kochana to faktycznie wypoczywaj ile się da. Teraz to chyba najważniejsze, aby ustalić jakiś plan działania, żebyś mogła naprawdę odsapnąć i uważać na siebie, choć wierzę, że przy dwóch maluszkach to bardzo trudne! Trzymaj się!

milusia ale fajnie, że dziewczynka, będzie miała fajnie, dwóch starszych braci, i duża :-)

wiolka super, że się uspokoiłaś po badaniu!

Ja też dziś miałam wizytę, lekarz jak mnie badał powiedział, że bardzo mu się 'tam' podoba, szyjka, długa, twarda, zamknięta tak mówił. Ja wcześniej tak myślałam, że to zawsze bada, ale jak zaczęłam Was czytać to już wiedziałam, że to ważne i dziś akurat tak ładnie powiedział:tak:. Na usg maluszek dziś nie był zbyt ruchliwy, trochę tylko ziewał i otwierał buźkę, słodkie to było, potem rączką się za głowę łapał :-) synuś waży 555 gram, więc ładnie urósł, ale jakiś duży to on raczej nie będzie. Pomiary w normie między 22t2d a 23t3d, więc lekarz mówił, że wszystko ok, ale jak zerknęłam to termin na usg wyświetlało na 17.01. Z gorszych informacji to tak jak się spodziewałam, znowu przytyłam, przez te 3 tygodnie 2kg, masakra, jestem już 8kg na +. Cóż życie :-). Za tydzień usg 3D, a następna wizyta 10.10.
Pytałam lekarza czy możemy z mężem się kochać i mówił, że przeciwwskazań nie ma, jutro jedziemy na weekend nad morze, więc będzie się działo :zawstydzona/y::-D!

Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższych dniach &&&&&&:-)

Tamtusia gratuluję :) Nam też lekarz powiedział, że córcia do dużych należeć nie będzie, a dokładnie powiedział, że będzie z tych "średnich" :) Kurcze ja też na następnej wizycie muszę spytać o tą szyjkę :)

A ja stresuje się przed jutrzejszym USG, mam na 13.40 Trzymajcie kciuki, nie wiem czy zasnę

Emmka
gratuluje dziewczynki
Miejski Bandyta gratuluję chłopca
Ansien przykro m z powodu szyjki. Oszczędzaj się na maksa, żeby jak najdłużej pozostać w dwupaku. Gratuluje synusia
Ja mam wysoki brodzik, kupiłam taki podnóżek na gumach, syn sam wychodzi. To taki jak do mycia rączek. Po wypalance nadżerki wszystko mi poszło, właśnie takim chwilowym wyciąganiu synka z brodzika. Teraz już zawsze wychodzi sam, na ten podnóżek.
A wszelkie inne prace domowe, no cóż musisz je zostawić, zmobilizować resztę. A niech się wali i pali a ty odpoczywaj
Milusia ogromniaste gratulacje
Wiolka, jakby macica się stawiała, to zapewne byś to poczuła, mi to czasami aż dech zapiera, raptem wszystko drętwieje, czuje to aż w pęcherzu, a macica - nie brzuch- twardnieje jak skała, i czuć jej wyraźny obrys, trwa to jakieś kilkanaście sekund
Tamtusia gratuluje, super że u synusia wszystko ok

Wiolka to nie brzuch jest napięty a właśnie skóra. Później będzie jeszcze gorzej... a co do skurczy to odpoczywaj! Widzę że też masz malucha w domu. Jak ja tylko przestałam Konrada nosić to uspokoił się mój brzuch... Gratuluję Wizyty!!!

Tamtusia
gratuluję wizyty kochana!! I napisz mi jak to masz te wizyty w końcu... bo za tydzień mi nic nie mówi a widzę że masz je niewpisane...

Marika
trzymamy za ciebie kciuki kochana!! Jutro jak na szpilkach będę wyczekiwać płci twojej maluszka! :-D

DZIEWCZYNY PISZCIE TE WIZYTY BARDZIEJ CZYTELNIE. Niektóre z was tak fajnie pod postem umieszczają je jakoś wytłuszczone itp i wtedy wiadomo ze wpisać trzeba... Bo kurcze serio to się gdzieś gubi... :no:

Gratuluje udanych wizyt i kciuki mocno zaciskam za dzisiejsze !!!!!!!! &&&&&&

Brzuch mi tez sie napina na srodku ale pojde w pl jeszcze do prywatnego sprawdze czy wszystko ok...

Fifka - czasami ja sie dziwie jak wyczytujecie z Vinga te wizyty pomiedzy wierszami bo rzeczywiscie nie idzie sie czasem zorientowac ... Jak zbyt duzo postow a wy same ...

Oj dziewczyny stres jest, same wiecie, jak to jest. Nie mogę się doczekać, ale i się denerwuje :tak:

Fifka a może lepiej, żeby dziewczyny wysyłały na PW te daty USG i wizyt, wtedy na pewno zostaną dopisane. Jak nie w danym dnu to w następnym, kiedy moderatorki będa miały czas. Wystarczy dzień nie usiąść na forum to nie da się przez to wszystko przekopać ;-)

reklama
Marika, akurat o wysyłanie PW to już kilka razy prosiłam ;) robią to może ze dwie dziewczyny :confused: a to by nam bardzo ułatwiło wpisywanie wizyt, bo niestety czasem nie mamy czasu przewertować wątek wizytowy
ale racja Pustiszi czasem data jest tak ukryta, że naprawdę nie dziwcie się nam, że przeoczymy

gratulacje dla wczorajszych wizytujących
i kciukasy za dzisiejsze &&&&

Do góry