reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Anisen kurcze to faktycznie niewiele... :-( Choć na pocieszenie powiem ci ze z Konradem w 29 tygodniu szyjki nie miałam już wcale... a jednak do 37 tygodnia donosiłam bez szwu czy opaski. Trzymam kciuki kochana :******

Ah... troszkę stresuję się teraz moją szyjką... :-(

reklama
Dziewczyny, a o co dokładnie chodzi z tą szyjką? Jak się skróci i nie będzie się leżeć to co się może stać? Wybaczcie to pytanie ale nie wiem kompletnie o co chodzi.

kurcze,..a mi ginka w sumie nigdy nie mierzy szyjki..tylko bada I mowi ze zamknieta, twarda...raz mialam zmierzona w 12 tygodniu I wtedy miala 6cm...

szyjka sie skraca, zanika, robi sie rozwarcie i potem tylko czekać aż ruszą skurcze porodowe i nie patrzą czy 29 tydzień czy 33.
Fifka tylko dlatego nie ma jeszcze szpitala i celestonu. Liczymy na to ze albo magnez wyhamuje albo fenoterol ( choć tego chcieli byśmy uniknąc bo to dziadostwo jest )

Anisen: kurka mało tej szyjki - oszczędzaj się ile możesz, ja wiem, ze przy dwojgu dzieciach ciężko, ale wiesz jak jest i co to znaczy leżeć w ciąży z szyjką i czekać z tygodnia na tydzień czy się przetrwa...

teraz też się boję co z moją, ale ostatnio były 4cm...

Diablica: by zaprzeczyć temu, iż się nie choruje i choroby znikają dzięki szczepieniom to medialna papka:) -
W 1978 r. przeprowadzono badania w 30 stanach USA. Badania te ujawniły, iż większość dzieci, które nabawiły się odry, były przeciwko niej zaszczepione. (The People’s Doctor, Dr R Mendelsohn)

W latach 1871-1872 w Anglii zaszczepiono przeciwko ospie 98% ludności w wieku od 2 do 50 lat, co nie zapobiegło wybuchowi ospy – w stopniu skutkującym 45 000 ofiar śmiertelnych. (The Hadwen Documents)

W 1977 r. dr Jonas Salk, który opracował pierwszą szczepionkę przeciw polio, zeznał, wraz z innymi naukowcami, iż masowe szczepienia przeciw polio było… powodem większości zachorowań na tę chorobę w USA od r. 1961. (Science 4/4/77 „Abstracts”)

agagsm- ja mam swoje zdanie...szanuje twoje. Tylko że to działa w dwie strony...skad wiesz że te badania sa wiarygodne? bo ktoś je umiescił w internecie? wierzysz we wszystko co piszą w necie? albo co mówią w tv? Jest mnóstwo przeciwników szczepien i mnóstwo zwolenników kazdy ma swoje argumenty[co za tym idzie każdy poda ci kontrbadanie]. Wybacz ale od 77roku troche sie w szczepieniach pozmieniało...i gdzie jest napisane że szczepionka chroni przed zachorowaniem...moje zdanie od zawsze bylo takie ze jeśli nie uchroni to pomoże ją przejsc....bo organizm będzie juz znał wroga.

reklama
Anisen cieszę się że z maleństwem wszystko w porządku i będę za Was mocno trzymała kciuki (podwójnie, bo moja mała już trzyma;-)) żeby szyjka Ci żadnego numeru nie wywinęła:tak:

Do góry