reklama
Marika30708
Fan(ka)
em-ka w pierwszej ciąży w obwodzie brzucha miałam 108cm, więc teraz spodziewam się tego samego;-), teraz wyczuwam macicę, jak leżę na brzuchu na wysokości pępka, ale jak siedzę, to czuje kopniaki jakby wyżej. A czy luteina ma wpływ tego nie wiem, zapytaj lekarza na następnej wizycie. U mnie dziecko wymiarami jest o tydzień młodsze niż z terminem z OM
Justynaj mi cytologie pobierali i w pierwszej i w drugiej ciąży
Anbas a czy to prawda, ze po porodzie SN od razu idzie się do domu??
Pustishii mnie też strasznie boli żołądek jak się budzę, czasami gryze malox jak już nie wyrabiam. A ty coś bierzesz na to??
Inomama dziwne z tą kartą ciąży, ale co kraj to obyczaj
Blanka będę się modlić za Filipka. Mam nadzieję, ze to tylko nie potzrebna panka, trzymajcie się
Hope super, ze jest wszystko ok
Justynaj mi cytologie pobierali i w pierwszej i w drugiej ciąży
Anbas a czy to prawda, ze po porodzie SN od razu idzie się do domu??
Pustishii mnie też strasznie boli żołądek jak się budzę, czasami gryze malox jak już nie wyrabiam. A ty coś bierzesz na to??
Inomama dziwne z tą kartą ciąży, ale co kraj to obyczaj
Blanka będę się modlić za Filipka. Mam nadzieję, ze to tylko nie potzrebna panka, trzymajcie się
Hope super, ze jest wszystko ok
Marika- jeżeli wszystko z dzidzi i mamą jest ok to puszczają do domu po kilku godzinach lub na drugi dzień, później przez kilka dni do domu przychodzi położna, dogląda maluszka i mamusię
Moja znajoma po CC wyszła do domu po 3 dniach
Moja znajoma po CC wyszła do domu po 3 dniach
Marika30708
Fan(ka)
Ania ja po SN to leżałam 9 dni, mnie to trochę przeraża. 5 dni ja byłam na obserwacji, później mój maluszek. Miło tego całego pobytu nie wspominam, ale wolałam, żeby wyjść w pełnym zdrowiu.
A CC to przecież operacja, więc jak najbardziej hospitalizacja musi być
A CC to przecież operacja, więc jak najbardziej hospitalizacja musi być
anbas
Mamusia Kubusia
Marika -Tu jest tak ze mozesz wyjsc nawet w dniu porodu jesli z toba I dzidzia jest wszystko ok. Jesli czujesz sie na silach, baby nie ma np. zoltaczki itd... Standardowo trzymaja "pierworodki" 3 dni. Tzn ja bylam 3 dni bo czuylam sie jednak pewniej I Kuba mial podejrzenie infekcji w oskrzelach bo sie nalykal wod plodowych ktore juz niestety nie byly ok....Wszystko na szczescie bylo ok.
Po cesarce 5 dni w szpitalu to standard. No chyba ze rodzisz po raz ktorys I czujesz sie ok..Tzn o ile mozna powiedziec ze po cerarce mozna czuc sie ok...
Ja tym razem - jesli wszystko bedzie w porzadeczku I z dzidzia I ze mna to tez zamierzam wyjsc na drugi dzien...Ale ja to mam malego babla w domu ktorym sie trzeba zajac bo na pomoc to ja raczej liczyc nie moge niestety
Po cesarce 5 dni w szpitalu to standard. No chyba ze rodzisz po raz ktorys I czujesz sie ok..Tzn o ile mozna powiedziec ze po cerarce mozna czuc sie ok...
Ja tym razem - jesli wszystko bedzie w porzadeczku I z dzidzia I ze mna to tez zamierzam wyjsc na drugi dzien...Ale ja to mam malego babla w domu ktorym sie trzeba zajac bo na pomoc to ja raczej liczyc nie moge niestety
Marika ja tez mialam 108 i teraz mamy tez podobne obwody, szkoda tylko ze z waga nie idziemy na rowno..:/
Blanka, nie denerwuj sie prosze..wszystkie wiemy , ze ciezko jest o tym nie myslec i sie nie martwic....bo chcialoby sie wiedziec odrazu...jutro na pewno dowiesz sie szczegolow i wszystko bedzie dobrze zobaczysz.Wysyłam moc buziakow ^^^^^^^ i duzo otuchy^^^^^^^. Filipek to silny chlopczyk:-):-)
Blanka, nie denerwuj sie prosze..wszystkie wiemy , ze ciezko jest o tym nie myslec i sie nie martwic....bo chcialoby sie wiedziec odrazu...jutro na pewno dowiesz sie szczegolow i wszystko bedzie dobrze zobaczysz.Wysyłam moc buziakow ^^^^^^^ i duzo otuchy^^^^^^^. Filipek to silny chlopczyk:-):-)
Marika30708
Fan(ka)
Anbas czyli ma się wybór czy można zostać, czy nie?? U mojego synka żółtaczka nasiliła się po 5 dniach i musiał być naświetlany, szprycowany psychotropami i kroplówki w główkę z glukozy. Ja dniami i nocami siedziałam, przed inkubatorem, dlatego ta wizja wczesnego wypisu mnie przeraża. A czemu doszło do takiego stopnia z synkiem, otóż temu, ze nie miałam sił 2 dni po porodzie się nim zajmować, nawet nie wstawałam, miałam cewnik, a położne jak dowiadywały się, ze rodziłam SN to wiadomo jak traktowały. Ginekolodzy sami zlecili mi cewnik, antybiotyki, zastrzyki przeciwbólwe itp. Zamiast dokarmić to wyszło aż tak, bo u nas taka moda na karmienie wyłącznie piersią
Sylka ale ja praktycznie apetytu nie mam, mało jem, wcale nie więcej niz przed ciążą, może nawet mniej. Z rana ważę 55,6kg a wieczorem waga dobija do 57kg i tak w kółko. Jeszcze do 16 tyg ważyłam cały czas 53kg. Wyniki tez nie są za dobre, więc chyba lepiej przytyć w ciąży i żeby było wszystko ok. A ja wręcz przeciwnie czuje się, jakby te kg to był brzuch a ja chudnę, niektórzy mi tak mówią, jak widzieli mnie w 3 mscu a widzą teraz. Zrobiałam sobe zdjęcie w staniku to widac mi zebra i dosłownie linie brzucha jakby był doczepiany. W pierwszej ciąży, apetyt rewelacja, wyniki idealne. Biorę sztuczne suplementy Prenatal, Wapno, Magnez, DHA, Urinal i żelazo. Mam nadzieję, ze jest wszystko ok, wyniki robię w nast tygodniu
Sylka ale ja praktycznie apetytu nie mam, mało jem, wcale nie więcej niz przed ciążą, może nawet mniej. Z rana ważę 55,6kg a wieczorem waga dobija do 57kg i tak w kółko. Jeszcze do 16 tyg ważyłam cały czas 53kg. Wyniki tez nie są za dobre, więc chyba lepiej przytyć w ciąży i żeby było wszystko ok. A ja wręcz przeciwnie czuje się, jakby te kg to był brzuch a ja chudnę, niektórzy mi tak mówią, jak widzieli mnie w 3 mscu a widzą teraz. Zrobiałam sobe zdjęcie w staniku to widac mi zebra i dosłownie linie brzucha jakby był doczepiany. W pierwszej ciąży, apetyt rewelacja, wyniki idealne. Biorę sztuczne suplementy Prenatal, Wapno, Magnez, DHA, Urinal i żelazo. Mam nadzieję, ze jest wszystko ok, wyniki robię w nast tygodniu
Ostatnia edycja:
Marika30708
Fan(ka)
Sylka ja miałam, sama poszłam do rodzinnej, zeby to zbadać, bo straszne mnie wieczorami skóra swędziała. Miałam badane te dwa enzymy plus bilirubina i keratynina, wszytsko ok. To chyba jakaś alergia bo pije wapno 3 razy dziennie i jest już ok
reklama