reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Blanka- czyli jeszcze nic pewnego ,ze cos jest nie tak z serduszkiem, moze sprzet twojego lekarza nie jest najlepszy, trzymaj sie cieplutko, do jutra do 9 to juz naprawde niedaleko, caluski dla Filipka!

reklama
em-ka w pierwszej ciąży w obwodzie brzucha miałam 108cm, więc teraz spodziewam się tego samego;-), teraz wyczuwam macicę, jak leżę na brzuchu na wysokości pępka, ale jak siedzę, to czuje kopniaki jakby wyżej. A czy luteina ma wpływ tego nie wiem, zapytaj lekarza na następnej wizycie. U mnie dziecko wymiarami jest o tydzień młodsze niż z terminem z OM
Justynaj mi cytologie pobierali i w pierwszej i w drugiej ciąży
Anbas a czy to prawda, ze po porodzie SN od razu idzie się do domu??
Pustishii mnie też strasznie boli żołądek jak się budzę, czasami gryze malox jak już nie wyrabiam. A ty coś bierzesz na to??
Inomama dziwne z tą kartą ciąży, ale co kraj to obyczaj
Blanka będę się modlić za Filipka. Mam nadzieję, ze to tylko nie potzrebna panka, trzymajcie się
Hope super, ze jest wszystko ok

Marika- jeżeli wszystko z dzidzi i mamą jest ok to puszczają do domu po kilku godzinach lub na drugi dzień, później przez kilka dni do domu przychodzi położna, dogląda maluszka i mamusię :)
Moja znajoma po CC wyszła do domu po 3 dniach :)

Ania ja po SN to leżałam 9 dni, mnie to trochę przeraża. 5 dni ja byłam na obserwacji, później mój maluszek. Miło tego całego pobytu nie wspominam, ale wolałam, żeby wyjść w pełnym zdrowiu.
A CC to przecież operacja, więc jak najbardziej hospitalizacja musi być

Marika -Tu jest tak ze mozesz wyjsc nawet w dniu porodu jesli z toba I dzidzia jest wszystko ok. Jesli czujesz sie na silach, baby nie ma np. zoltaczki itd... Standardowo trzymaja "pierworodki" 3 dni. Tzn ja bylam 3 dni bo czuylam sie jednak pewniej I Kuba mial podejrzenie infekcji w oskrzelach bo sie nalykal wod plodowych ktore juz niestety nie byly ok....Wszystko na szczescie bylo ok.
Po cesarce 5 dni w szpitalu to standard. No chyba ze rodzisz po raz ktorys I czujesz sie ok..Tzn o ile mozna powiedziec ze po cerarce mozna czuc sie ok...
Ja tym razem - jesli wszystko bedzie w porzadeczku I z dzidzia I ze mna to tez zamierzam wyjsc na drugi dzien...Ale ja to mam malego babla w domu ktorym sie trzeba zajac bo na pomoc to ja raczej liczyc nie moge niestety :(

Marika ja tez mialam 108 i teraz mamy tez podobne obwody, szkoda tylko ze z waga nie idziemy na rowno..:/

Blanka, nie denerwuj sie prosze..wszystkie wiemy , ze ciezko jest o tym nie myslec i sie nie martwic....bo chcialoby sie wiedziec odrazu...jutro na pewno dowiesz sie szczegolow i wszystko bedzie dobrze zobaczysz.Wysyłam moc buziakow ^^^^^^^ i duzo otuchy^^^^^^^. Filipek to silny chlopczyk:-):-)

Anbas czyli ma się wybór czy można zostać, czy nie?? U mojego synka żółtaczka nasiliła się po 5 dniach i musiał być naświetlany, szprycowany psychotropami i kroplówki w główkę z glukozy. Ja dniami i nocami siedziałam, przed inkubatorem, dlatego ta wizja wczesnego wypisu mnie przeraża. A czemu doszło do takiego stopnia z synkiem, otóż temu, ze nie miałam sił 2 dni po porodzie się nim zajmować, nawet nie wstawałam, miałam cewnik, a położne jak dowiadywały się, ze rodziłam SN to wiadomo jak traktowały. Ginekolodzy sami zlecili mi cewnik, antybiotyki, zastrzyki przeciwbólwe itp. Zamiast dokarmić to wyszło aż tak, bo u nas taka moda na karmienie wyłącznie piersią
Sylka ale ja praktycznie apetytu nie mam, mało jem, wcale nie więcej niz przed ciążą, może nawet mniej. Z rana ważę 55,6kg a wieczorem waga dobija do 57kg i tak w kółko. Jeszcze do 16 tyg ważyłam cały czas 53kg. Wyniki tez nie są za dobre, więc chyba lepiej przytyć w ciąży i żeby było wszystko ok. A ja wręcz przeciwnie czuje się, jakby te kg to był brzuch a ja chudnę, niektórzy mi tak mówią, jak widzieli mnie w 3 mscu a widzą teraz. Zrobiałam sobe zdjęcie w staniku to widac mi zebra i dosłownie linie brzucha jakby był doczepiany. W pierwszej ciąży, apetyt rewelacja, wyniki idealne. Biorę sztuczne suplementy Prenatal, Wapno, Magnez, DHA, Urinal i żelazo. Mam nadzieję, ze jest wszystko ok, wyniki robię w nast tygodniu

Ostatnia edycja:
Sylka ja miałam, sama poszłam do rodzinnej, zeby to zbadać, bo straszne mnie wieczorami skóra swędziała. Miałam badane te dwa enzymy plus bilirubina i keratynina, wszytsko ok. To chyba jakaś alergia bo pije wapno 3 razy dziennie i jest już ok

reklama
Do góry