reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Justynaj Emily mnie takie coś też przeraża. Ne mam jakiegoś parcia na USG, ale wolę, żeby lekarz zajrzał czy u maluszka wszystko w porządku. Ja już może z 7 razy miałam robione. Dużo rzeczy da się uchwycić w późniejszym etapie ciąży. Mi przed porodem USG nie robili, w moim szpitalu to rzadkość USG przed porodem
Inomama a mi mówili, że w ciąży karta ciąży to jak dowód osobisty i zawsze trzeba mieć przy sobie
Bluelovi moja koleżanka zaczęła czuć ruchy dopiero po 26tyg, a ponoć dziecko ma większe, dla mnie to dziwne

reklama
Jej dziewczyny ja teraz po jednej kawie dziennie mam 110/70 a przed ciążą 90/60 i to moja norma. 3-4 kawy dziennie a ostatnia około 19-20 i mogłam normalnie spa iść o 21-22. A jak jeszcz ciśnienie atmosferyczne było niskie to spałabym cały dzień, ale to już taki mój urok.
Kciukasy za jutrzejsze wizyty!

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! :)

oj dziewczyny... ja cos obawiam sie,ze jak tak dalej z moim uparciochem pojdzie to nie dowiem sie predko jakiej jest plci:p
dzisiaj zaczal dzieciaczek kopac bardzo mocno to szybko wołam męza, odslaniam brzuch... i co? cisza. pukam, stukam, mowie,zeby tacie pokazalo malenstwo co potrafi i nic. Zakrylam brzuch i znowu kopie jak szalone:p odkrywam brzuch i znowu nic... :)

Hej dziewczyny. Ja usg już miałam też chyba z 7 razy robione, bo mam manię kontrolowania, choć teraz od 16 tyg czuję już ruchy, więc jestem spokojniejsza. Kasia, u mnie też jest tak, że nie odpowiada na pukanie w brzuszek, ale wiem z doświadczenia, że około 7 miesiąca to się zmieni i będzie się można pobawić z małym lokatorem brzuszka :-) Teraz czekam na usg połówkowe, które ma być w środę i mam nadzieję, że zdołamy już wszystko sprawdzić co powinno być na tym etapie ocenione, no i jako dodatek też płeć, ale z tym nie powinno być problemu, bo zawsze maleństwo się wierci przy badaniu :-p

Grudnióweczka a nie mdlejesz z powodu tak niskiego ciśnienia??
Kasia jeszcze trochę i z dnia na dzień ruchy będą silniejsze, u mnie to brzuch podskakuje, jak jeszcze głowa była pod moim żebrem to taka górka się robiła, widoczna gołym okiem, teraz chyba już główka jest w dole, bo czuje delikatne dzierganie już wszędzie. Zobaczysz, ze za tydz już będzie bardziej się rozpychał, wiem, ze nie mozesz się doczekać
Em-ka trzymam kciuki za USG żeby maluch pokazał co trzeba

Marika to widzę, że masz ciekawie, zapowiada się pokaźny brzuszek pod koniec ;-) jesteś prawie miesiąc bliżej terminu niż ja, ale dziwi mnie trochę, że też już ruchy mam i pod żebrami i na samym dole, to znaczy chyba że maleństwo już nie takie małe ;-) może to przez luteinę którą się karmię już jakiś czas. Orientujecie się czy to może mieć wpływ na szybszy rozwój dzieciątka?

reklama
Marika- mnie w pierwszej ciazy tez troche to martwilo, ale wszystko przebiegalo ksiazkowo, wiec widocznie 2 usg wystarcza, bedac na usg w 20 tyg. widzialam kobietki z pokaznymi brzuszkami, napewno juz po 20 tyg, wiec widocznie sytuacja u nich wymagala powtornego badania, z dwojga zlego wole juz tylko 2 usg.

&&&&&&&& za wszystkie wizytujace .

Oj Antos sie wkoncu obudzil, spal sobie caly dzien I oczywiscie juz zaczynalam sobie cos wkrecac:zawstydzona/y:

Do góry