reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Justynaj Emily mnie takie coś też przeraża. Ne mam jakiegoś parcia na USG, ale wolę, żeby lekarz zajrzał czy u maluszka wszystko w porządku. Ja już może z 7 razy miałam robione. Dużo rzeczy da się uchwycić w późniejszym etapie ciąży. Mi przed porodem USG nie robili, w moim szpitalu to rzadkość USG przed porodem
Inomama a mi mówili, że w ciąży karta ciąży to jak dowód osobisty i zawsze trzeba mieć przy sobie
Bluelovi moja koleżanka zaczęła czuć ruchy dopiero po 26tyg, a ponoć dziecko ma większe, dla mnie to dziwne

reklama
Jej dziewczyny ja teraz po jednej kawie dziennie mam 110/70 a przed ciążą 90/60 i to moja norma. 3-4 kawy dziennie a ostatnia około 19-20 i mogłam normalnie spa iść o 21-22. A jak jeszcz ciśnienie atmosferyczne było niskie to spałabym cały dzień, ale to już taki mój urok.
Kciukasy za jutrzejsze wizyty!

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! :)

oj dziewczyny... ja cos obawiam sie,ze jak tak dalej z moim uparciochem pojdzie to nie dowiem sie predko jakiej jest plci:p
dzisiaj zaczal dzieciaczek kopac bardzo mocno to szybko wołam męza, odslaniam brzuch... i co? cisza. pukam, stukam, mowie,zeby tacie pokazalo malenstwo co potrafi i nic. Zakrylam brzuch i znowu kopie jak szalone:p odkrywam brzuch i znowu nic... :)

Hej dziewczyny. Ja usg już miałam też chyba z 7 razy robione, bo mam manię kontrolowania, choć teraz od 16 tyg czuję już ruchy, więc jestem spokojniejsza. Kasia, u mnie też jest tak, że nie odpowiada na pukanie w brzuszek, ale wiem z doświadczenia, że około 7 miesiąca to się zmieni i będzie się można pobawić z małym lokatorem brzuszka :-) Teraz czekam na usg połówkowe, które ma być w środę i mam nadzieję, że zdołamy już wszystko sprawdzić co powinno być na tym etapie ocenione, no i jako dodatek też płeć, ale z tym nie powinno być problemu, bo zawsze maleństwo się wierci przy badaniu :-p

Grudnióweczka a nie mdlejesz z powodu tak niskiego ciśnienia??
Kasia jeszcze trochę i z dnia na dzień ruchy będą silniejsze, u mnie to brzuch podskakuje, jak jeszcze głowa była pod moim żebrem to taka górka się robiła, widoczna gołym okiem, teraz chyba już główka jest w dole, bo czuje delikatne dzierganie już wszędzie. Zobaczysz, ze za tydz już będzie bardziej się rozpychał, wiem, ze nie mozesz się doczekać
Em-ka trzymam kciuki za USG żeby maluch pokazał co trzeba

Marika to widzę, że masz ciekawie, zapowiada się pokaźny brzuszek pod koniec ;-) jesteś prawie miesiąc bliżej terminu niż ja, ale dziwi mnie trochę, że też już ruchy mam i pod żebrami i na samym dole, to znaczy chyba że maleństwo już nie takie małe ;-) może to przez luteinę którą się karmię już jakiś czas. Orientujecie się czy to może mieć wpływ na szybszy rozwój dzieciątka?

reklama
Marika- mnie w pierwszej ciazy tez troche to martwilo, ale wszystko przebiegalo ksiazkowo, wiec widocznie 2 usg wystarcza, bedac na usg w 20 tyg. widzialam kobietki z pokaznymi brzuszkami, napewno juz po 20 tyg, wiec widocznie sytuacja u nich wymagala powtornego badania, z dwojga zlego wole juz tylko 2 usg.

&&&&&&&& za wszystkie wizytujace .

Oj Antos sie wkoncu obudzil, spal sobie caly dzien I oczywiscie juz zaczynalam sobie cos wkrecac:zawstydzona/y:

Do góry