reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

wychodzi mi że na czczo miałam 66 po nie całych 2 godz - 104 po 2,5 - 61 i wydaje mi się że mogło jeszcze trochę spaść wtedy bo zasypiałam już i miałam drgawki.... powiem lekarzowi - zobaczymy czy coś zrobi czy i to oleje... dzięki Kobietki za zainteresowanie

miłej nocki ;-)

reklama
przepraszam ze nie pisalam co na wizycie wczoraj, ale u mnie nic sie nie dowiaduje, tzn. pobrala mi krew, zmierzyla cisnienie i sprawdzila czy serduszko bije, no i bije, ale jak nie jak tak, przeciez wszystko dobrze i kopniaki czuje.

a usg polozna nie robi, ja mam wizyty w przychodni, a usg robia w szpitalu i trzeba dostac specjalny list. ale mowie tu jak wszystko jest ok to usg w 12 i 20 tyg. teraz juz do konca ciazy zadnego usg miec nie bede jesli bedzie wszystko ok. chyba ze pojde prywatnie ale mowie kasy brak wiec watpie.

ale dziekuje za zainteresowanie ;)

Calineczka straszne z tym poziomem glukozy, już mi strach narobiłaś. Mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku
AKuku źle tak nie podglądać maluszka, dziwnie tam mają w UK. A słyszałam że po porodzie od razu do domu wypisują, to prawda

Marika widzisz to,ze jest mniej usg nie znaczy,ze to jest gorzej, na zachodzie po prostu nie widza potrzeby tak czestego usg jak w Polsce, gdy kobieta czuje ruchy, polowkowe wyszlo dobrze,czyli nie ma wad zagrazajacych zyciu itd. W Danii tez jest tak, ze po latach doswiadczen dojrzeli do tego, ze to zupelnie niepotrzebne.Tak samo jak nie robia badania na cukier jesli pacjentka nie skarzy sie na zadne symptomy cukrzycy.Ja w poprzedniej ciazy zrobilam sobie takie badanie na wlasne zyczenie,a w tej dam sobie spokoj po co mam sie meczyc, jak nie ma takiej potrzeby.
Na poczatku bylam troche zszokowana takim podejsciem,ale jak uswiadomilam sobie,ze rzeczywiscie, nic sie ani tym kobietom ani dzieciom zlego nie dzieje ( a wierz mi jesli cos to zaraz byloby glosno w telewizji o jakis niedopatrzeniach) to zaakceptowalam takie podejscie do ciazy i nie panikuje. Dla wlasnego spokoju chce isc tylko prywatnie na koncu ciazy na usg by sprawdzic ulozenie,by czuc sie bezpiecznie w czasie porodu, bo poprzednio w samym dniu porodu zrobili mi usg ale nie zawsze robia,wiec dla swietego spokoju chce wiedziec, czy wszystko jest ok, ale teraz ze 3 miesiace bez usg jakos mnie nie przerazaja,przyzwyczailam sie;-)

Gratuluje udanych wizyt! Ja tez juz nie bede miala zadnego usg do konca, podobnie jak w Danii w 12 I 20 tyg! I kazda wizyta wyglada podobnie jak u Akuku, waga, cisnienie, serduszko , pytanie lekarza czy cos mnie nie pokoji I widzimy sie za m-c . Gdyby ciaza przebiegala z komplikacjami to pewnie inaczej to wyglada, a tak podchodza do ciazy jak do stanu naturalnego!

Mnie te podejście za granicą przeraża i tu ukłony do polskich lekarzy.... ze mną dziewczyna na potologi ciąży leżała która specjalnie uciekła z UK i przyjechała tu na okres ciąży bo miala skurcze i w PL okazało się że szyjki już nie ma i postępuję rozwarcie... była w 24 tygodniu... dzięki szpitalowi, lekom na skurcze i opiece donosiła praktycznie do terminu... tam urodziła by wcześniaka... u nas za wszelką cene trzyma się ciąże na podtrzymaniu,... tak jak rodzisz to rodzisz - tak natura chciała... :-( To samo z poronieniami,... do 12 tygodnia to nie ciąża i nikt nic nie podaje jak ronisz.. :crazy:

Usg jak usg ja sama nie mam potrzeby i pewnie maluszka już nie zobaczę - lekarka nie pokazuje mi ani monitora ani nie daje zdjęć. Czuję ruchy i jest w porządku... ale jako ze u mnie jest inne zagrożenie to mam presję żeby sprawdzać co z szyjka itp... :-(

Akuku dobrze że z maluszkiem wszytko w porządku :* szkoda że już raczej płci nie poznasz...

Zgadzam się z Anisen :tak: Dużo od nastawienia zależy z tą glukoza! Choć tym razem wezmę cytrynę bo poprzednio piłam twardo samą :-)
Gratuluję udanych Glukoz!! Ja po weekendzie idę :tak:

Akuku - gratki gratki !!! :)

A to zalezy co kraj to obyczaj u mnie jestem ze tak powiem "świetą krowa".... Nie bede sie rozwodzic bo rzeczywiscie co kontynent, panstwo, miasto, lekarz... Kazdy inny :)

reklama
A ja sie ciesze ze u nas jest tak jak jest...dzieki temu przy każdej wizycie mam robione usg I mogę zobaczyc mojego Synka...a poza tym mozna kontrolowac np. wage dziecka..przynjamniej mniej więcej:p

Do góry