reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Oliwia1- kazda z nas przechodzi dokladnie to samo przed kazda wizyta :) Ale zobaczysz dzisiejszy widok wynagrodzi stresik:) Bo ta fasolka to u ciebie juz nie taka fasolka bedzie patrzac po suwaczku :) Glowa do gory!!! Trzymam mocno kciuki &&&&&& :) Dawaj znac zaraz po :)

Anbas, Panna.nikt gratuluje, super wiesci przynosicie:-)
dziekuje wszystkim dziewczynom, ktore trzymaly kciuki za mnie. Malam narazie tylko robione bad.krwii i ogolny wywiad.za to pobierala mi krew moja lekarka i robi to tak jak chyba nikt w moim zyciu,nawe nie wiem kiedy igle wbija.na tej zasadzie to mogliby mnie codziennie kluc:-D

zdziwily mnie jednak pewne rzeczy: po pierwsze uwazam,ze to jest dziwne, ze jak mowisz,ze jestes w ciazy (usmiechnieta zadowolona) to sie pyta czy gratulowac.widocznie tutaj jest tak duzo niechcianych i przerywanych ciaz,ze automatycznie sie pytaja.powiem niesmak mam po tym.
poza tym z jedzeniem, to mozna jesc wszystko,w tym sushi( zrobione na swiezo, nie lezace w supermarkecie) surowa szynke itd. Takze jak widzicie co kraj to obyczaj...ja tam sie ciesze no i oczywiscie sie slucham lekarza a jak;-)
a jesli chodzi o uprawianie sportow to sie zdziwicie,bonslyszalam wiele przeciwnych glosow,ale jazda konna jest wrecz zalecana, z tym,ze nie skoki i jesli sie np.nie czuje pewnie w galopie to tez nie.chodzi o to by nie spowodowac ryzyka upadku z konia.natomiast klus anglezowany jak najbardziej:-) ale to ja bede decydowala i pewnie po 1 usg zrezygnuje;-)
podobno tez jak sie jest aktywnym w ciazy, uprawia sporty to dzieci rodza sie wieksze, mniej jest komplikacji przy porodzie.

Vinga zmienilam termin mojego usg na 19.06.(byl 25)dzieki za wprowadzenie zmiany.czyli tak jak Ivi;-)
wyniki badan krwii mam 20 dopiero, strasznie dlugo...no i przypilnuje mnie na konflikt krwii, bede miala conajmniej 2 klucia jeszcze:nerd:

justynaj - no to rzeczywiście dziwne trochę podejście...ale tak, jak piszesz, co kraj...rok temu, kiedy byłam w szpitalu, pielęgniarka mnie spytała co do obiadu chcę: wodę, sok, kawe czy piwo. Jarzycie??? Kiedy powiedziałam, ze jestem w ciąży, helloooooo, to ona na to: dlatego herbaty nie proponuje...ta....
czyli teraz czekamy na 19.06:)

Witam się i ja. Serduszko mojego maleństwa już widziałam i słyszałam Byłam tydzień temu i maleństwo miało 1 cm długości...
Vinga możesz wpisać mnie na listę na 12.06. będzie to wizyta serduszkowa i założenie karty ciążowej. Dziś zrobiłam ogólne badanie krwi(morfologię), glukozę i mocz. W przyszłym tyg mam nadzieję, że dostanę skierowanie na kolejne badania. Nie mogę doczekać się kolejnej wizyty, żeby zobaczyć , czy wszystko ok...

trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

a ja dziś byłam na badaniach. wyniki już są, wszystko ok. toxo nadal nie przechodziłam :p
ale mnie zdziwienie wzięło, bo nic nie zapłaciłam za badania! a skierowanie miałam od prywatnego lekarza.
to chyba dlatego, że skierowanie było na papierku "laboratorium Alab" i do takiego laboratorium poszłam :p bo i zawsze tam chodzę. ale fajnie, bo ze stówka pewnie w kieszeni została :D
dziewczyny, są już jakieś wieści od naszych dzisiejszych wizytujących??

Vinga ja dzis poszłam do lekarki ogólnej ze może mi wypisze skierowanie na badania i dupa. Usłyszałam : nie mogę, nie moja dziedzina, niech pani idzie do gina z NFZ. No to kurka zapłacę 200 :(. Za co ja płacę takie składki zdrowotne

reklama
Do góry