reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

dziewczyny które tak bardzo stresujecie się każdym objawem lub jego brakiem.. to normalne.. szczególnie jak ma się złe doświadczenia.. pamiętam moją ciąże z Tymkiem, która była miesiąc po poronieniu.. stres, strach.. szukanie każdego złego objawu.. do tego miałam plamienie, więc dodatkowy stres przed powtórką.. Nie do końca wierzyłam że na prawdę wszystko będzie dobrze.. Ale kochane musimy wierzyć! Dbajmy o siebie, róbmy ze swojej strony wszystko co w naszej mocy, żeby czuć się dobrze i zachować bezpieczeństwo dla maluszka którego nosimy, a na nic więcej nie mamy wpływu. Jeśli ma się coś stać, to i tak się stanie.. i nic na to nie poradzimy, bo to nie w naszej gestii jest, tylko Tego na górze.. Ale musimy wierzyć i być spokojnie, że wszystkie urodzimy za niecałe 8 miesięcy zdrowe, pulchne maluszki :)

reklama
Dokladnie Ivi,popieram!

Oliwko, bardzo sie ciesze,ze tak dobrze u Ciebie wszystko idzie:-)

Sali powodzonka, trzymam kciuki:-)

Macie racje :) mnie wczoraj zmalaly mdlosci i moja pierwsza mysl - ze cos jest zle! zamaist sie cieszyc!
a propos, mdlosci wrocily wieczorem ;)

Salli, trzymamy kciuki za Twoja wizyte :)

Oliwia1 - Jeszcze raz gratuluje!!!!!
Salli - kciuki mocno zacisniete za dzisiejsza wizyte &&&&&&&&&&&&&&&!!! Bedzie dobrze!!! :)
Ivi - bardzo madrze prawisz kobietko :tak:
A z tym wzrostem maluszkow to jest tak roznie ze szok :) ja z mlodym na poczatku tak sie strachu najadlam...O matko. Co dwa tygodnie wizyta i za kazdym razem dzidzia mlodsza, dzidzia mlodsza...Juz sie lekarza pytalam- jak to mozliwe ze ciagle ta dzidzia mlodsza jest...Zle rosnie czy jak?? A on do mnie: spokojnie....rosnie- ale swoim tempem. Prosze pani to jest ciaza i zywy czlowiek a nie podrecznik i statystyka...Az mi sie glupio zrobilo:-) Ale suma sumarum pamietam kiedy juz bylam wg om w 11 tyg to jemu z usg wychodzil cos 7+ dzien lub dwa!!!!
Mlody potem tak podgonil, ze na polowkowym byl starszy o prawie 2 tyg!!!!!! Tak ze ja do konca nie wiedzialam jaki mam faktycznie termi porodu :))))
A mlody klocuszek 4250 :)

Oliwia: duży już dzidziuś - gratuluje dobrych wieści!
anbas: dobrze mówisz kobieto - nie ma co patrzeć na wzrost wg USG. U mnie od pierwszego USG w 8tc. było, ze termin przesunięty dzidzia młodsza (co wiedziałam, bo późno owulacja i długie cykle) - wiec miał być 6 stycznia, a me dziecię urodziło się równiutko w terminie z OM czyli 28 grudnia i cale te USG i terminy tam wyznaczane miało w nosie:rofl2:
grudnióweczka: polski standard - ja akurat w ciąży zchodzę do przychodni przy szpitalu położniczym - wszystkie badania free będa - poprzednio byłam mega zadowolona, a teraz zobaczymy czy standard obniżyli:tak:
ale jak się o dzidzię starałam i nie wychodziło poszłam do ginki w swojej przychodni i mówię, że może hormony sprawdzimy, może prolaktynę - a ta na mnie z ryjem, że hormony to ja sobie prywatnie mogę badać, bo jak ona się z tego ma wytłumaczyć potem NFZ, że mi bez powodu dała skierowania na hormony? Ale za to skierowania na badanie nasienia męża to od ręki chciała wypisywać, bo teraz jest trend na in vitro i takie badania jak najbardziej są przychylne w NFZ - Także paranoja:eek:

Ja tak na szybko bo lecę do dentysty :/
Widzieliśmy naszą Fasolkę :) Wprawdzie nie słyszeliśmy ale i tak jesteśmy cali szczęśliwi :) Ma już 16mm, umiejscowiła się z tyłu i widać już zawiązki rączek i nóżek. Mój był taki szczęśliwy patrząc na ekran jak dziecko które dostało lizaka. A po wyjściu z gabinetu był już naburmuszony bo.... "no dali mi popatrzeć i zabrali świnie" :D
Dziękuję dziewczyny za wsparcie :)

I ja donoszę dobre wieści, Też widziałam naszą kropeczkę :-)
Ciąża jest tydzień młodsza wg usg niż z OM. Ale to chyba nie powód do zmartwień? Prawda?
Następna wizyta 4 lipca. Mam już kartę ciąży.

reklama
Do góry