reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja mam już grupę krwi wyrobioną na szczęście ;) ja nie miałam tyle badań co wy, np na hiv nie miałam. jakoś lekarz tego nie wymaga

reklama
Więc tak, WIDZIAŁAM PIERWSZE RUCHYYYYYYY!!!!!!!!!!!! Dzidzia ma 2,87cm :), czlyli 9 tc i 5 dzień. WG USG termin porodu mam na 4. stycznia a nie na 8.
Dla mnie o nie ma znaczenia ponieważ z Oliwką miałam wg USG na 3 dni wcześniej a urodziłam 13 dni później :)
Krwiak nadal jest ale lekko mniejszy, z:
65x38x54 9 dni temu
na
62x27x37.
Mam jeszcze leżeć jednak mogę już wstać po herbatę :),
Nie dostałam karty ciąży, głupia jestem bo się nie przypomniałam :(

Cieszę się że brzucho rośnie i maluch ma się dobrze!

Wszystkim Wam życzę samych dobrych wieści z USG :)

Oliwia, super wieści :D Nataniel też zawsze był "starszy" na usg i to czasem o 2 tygodnie. duży chłopak od początku był ale w końcu kolos się nie urodził bo 3860

Dziewczyny, witajcie Kochane. Trochę mnie nie było bo mężuś zostawia teraz kompa w pacy, a mój to już taki weteran, że szkoda mówić.
Gratuluję wszystkim "wizytóweczkom" i trzymam kciuki za następne wizyty.
Co do badań i odpłatności za nie:
Dostałam skierowanie od prywatnego gina na badania. Zadzwoniłam do tej analityki, do której mnie skierował i 180 zł wyszło za wszyskie badania (te które standardowo wymieniałyście). Poszłam do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on dał mi skierowanie tylko na morf., mocz, glukozę i TSH (same najtańsze). Powiedział, że więcej nie może. Do gina z NFZ kolejka, więc odepuściłam i chociaż 40 zł zaoszczędziłam.
Swoją drogą to skandal, żeby po pierwsze-lekarz pierwszego kontaktu nie mógł dać skierowania na badanie na HIV, a po drugie, że w ogóle to badanie nie jest za darmo-tylko 30 zł kosztuje.
Z takim podejściem to my zachodu długo nie dogonimy. Co o tym sądzicie?
W poniedziałek wiyta, na szczęście moje badania wyszły OK.

Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wieści. I przepraszam, że nie robiłam tego na bieżąco, ale miałam jakieś takie dupne dni, że nawet na forum nie zaglądałam.
Jakieś głupie sny mi się śniły (o Fasolce mojej...), nieprzyjemne... a na dodatek zaczęłam się stresować (głupia jestem, a co) że za dobrze to wszystko przechodzę, bo nudności się zmniejszyły i tylko ból cycuchów przeszkadza... więc na pewno coś jest nie tak. Aż mojego (spokojnego jak aniołek) mena tym wkurzyłam i zagroził mi (hihi) praniem tyłka.
A jutro usg... rano... i boję się co tam zastanę. Pierwsza ciąża a ja popadam w paranoję :/ masakra. A tu w planach, prócz Fasolki, jeszcze 3 ziarenka z tego strączka mają być ;)
Trzymajcie kciuki, proszę. Boję się i dołuję.

Pozdrawiam

Salli - ja też w dupsko dam, jak się będziesz stresować. BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE! zrozumiano?

Oliwia - gratki raz jeszcze!

witam wszystkie przyszle mamy :-) jestem tu nowa. dzis byłam u gin potwierdzic ciaze. 6 tydzien :) bardzo sie ciesze :-D

reklama
inomama nooo dobra, tylko nie bij... wystarczy że mój musi mi codziennie klapsa dać bo inaczej chodzi naburmuszony... ale już niedługo skończy się ta zabawa hehe.

Do góry