reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Gratuluję wizytek dziewczynki. Ja mam już zleconą glukozę i mam iść z wynikami na wizytę pod koniec 22tc. Glukozy mam 50g po 1 godzinie. Dlatego tak wcześnie, że gdyby było coś nie tak, to jest czas na badanie 75gr glukozy. W ciąży z Olką miałam na granicy po 50 gr i glukometr poszedł w ruch, a po 75gr było ok więc defacto cukrzycy ciążowej nie było.

wiecie co, ja nie wiem jak tą glukozę przetrzymam. nie chodzi mi o samo wypicie jej ale o to, że tyle godzin będę bez jedzenia. u mnie właśnie pusty żołądek jest przyczyną tych częstych wymiotów...
chyba poproszę tylko o 50g bo dwóch godzin nie dam rady przetrwać...

vinga ja tez nei wiem masakra najgorsze bedzie te czekanie i zamulanei 2h, jeszcze siedziec jak siedziec ale po tym swinstwie zasnac i zwymiotwoac mozna szybciorem ;*( ble

ale co sie nei robi dla tych naszych maluszkow ;)

Dzięki dziewczyny :)

mam nadzieję, że on jakoś strasznie nie urośnie i że blue ma rację, no bo ja nawet specjalnie dużo nie jem, słodyczy prawie wcale a on taki duży :szok: no ale ja też przytyłam już prawie 5 kg jak się okazało :/

to mówicie, że przy 75g czeka się 2h na głodniaka? niefajnie...

malinka ja też 5kg na plusie mam. a co do bąbelka to mój Nataniel też był duży na usg, urodził się 3860 więc spory ale nie jakiś gigantyczny. pamiętaj, że usg jest omylne, jeżeli chodzi o mierzenie wagi dziecka. często dziecko małe na usg rodzi się bardzo duże i odwrotnie...
taak, 3 razy pobierają ci krew wtedy. no i czekasz aż 2 godziny :baffled:

Malinka gratuluje. A waga matki nie ma nic do wagi dziecka, wręcz jest odwrotnie, ze u osób tęższych wychodzą maluszki,a małe drobne kobietki potrafią urodzić duże dzieci. Ostatnio moja znajoma urodziła 4 kg chłopaka, bardzo szybko a jest na prawdę chuda i drobna. JA w pierwszej ciąży na tym etapie to już z 7kg miałam na plus jak nie lepiej ;-)

Dziewczyny przeczytałam wszystko ale nie odpisze każdej z was. Zastanawia mnie czemu niektóre kobiety nie mają zleconego tego testu.
A tak w ogóle to nawet nie wiem ile g tej glukozy mam pić, lekarz nie powiedział. Mówił coś że raz pobiorą krew a później po godzinie drugi raz. To chyba 50g.
W pierwszej ciąży musiałam najpierw wypić, później raz mi pobrali krew.
Dodam, ze jeszcze nie przyszły wyniki glukozy na czczo z krwi. Miałam to w pakiecie razem z tymi badaniami toksoplazmozy, różyczki, hiv i inne co są w karcie ciąży

Malinka - Gratuluje wizyty! No i super że masz zdrowego, dużego synusia.

A co do wagi to u mnie mój gin się pomylił - wyszło mu 974g w 23tc i na wejściu na 3D mówię, że chce znać wagę bo martwię się że moje dziecko będzie miało 5kg to jak ja urodzę? A Pani mi na to " jakby miało 5kg to raczej by Pani nie urodziła tylko cesarka by musiała być"
Ale okazało się że mój gin się pomylił i w 23 tc mały miał 535g - pani stwierdziła że waga dosłownie z tabeli średnich:-)

reklama
No cleopatra powiem ci, że dziewczyna od męża z pracy urodziła sn synka 5 kg :szok::-D

czytałam o tym, że usg omylne co do wagi, zresztą gin dziś sam powiedział, że to się nie da teraz oszacować, jak będzie duże bo dzieci różnie rosną... no zobaczymy... oby klocuś nie przesadził :-D

ja nie chcę 3 razy pobierania krwi fuj :baffled:

Do góry