reklama
grudnióweczka111
Fanka BB :)
Gratuluję wizytek dziewczynki. Ja mam już zleconą glukozę i mam iść z wynikami na wizytę pod koniec 22tc. Glukozy mam 50g po 1 godzinie. Dlatego tak wcześnie, że gdyby było coś nie tak, to jest czas na badanie 75gr glukozy. W ciąży z Olką miałam na granicy po 50 gr i glukometr poszedł w ruch, a po 75gr było ok więc defacto cukrzycy ciążowej nie było.
vinga89
mamusia syneczków
wiecie co, ja nie wiem jak tą glukozę przetrzymam. nie chodzi mi o samo wypicie jej ale o to, że tyle godzin będę bez jedzenia. u mnie właśnie pusty żołądek jest przyczyną tych częstych wymiotów...
chyba poproszę tylko o 50g bo dwóch godzin nie dam rady przetrwać...
chyba poproszę tylko o 50g bo dwóch godzin nie dam rady przetrwać...
vinga ja tez nei wiem masakra najgorsze bedzie te czekanie i zamulanei 2h, jeszcze siedziec jak siedziec ale po tym swinstwie zasnac i zwymiotwoac mozna szybciorem ;*( ble
ale co sie nei robi dla tych naszych maluszkow
ale co sie nei robi dla tych naszych maluszkow
malinka1984
Dzięki dziewczyny
mam nadzieję, że on jakoś strasznie nie urośnie i że blue ma rację, no bo ja nawet specjalnie dużo nie jem, słodyczy prawie wcale a on taki duży no ale ja też przytyłam już prawie 5 kg jak się okazało :/
to mówicie, że przy 75g czeka się 2h na głodniaka? niefajnie...
mam nadzieję, że on jakoś strasznie nie urośnie i że blue ma rację, no bo ja nawet specjalnie dużo nie jem, słodyczy prawie wcale a on taki duży no ale ja też przytyłam już prawie 5 kg jak się okazało :/
to mówicie, że przy 75g czeka się 2h na głodniaka? niefajnie...
vinga89
mamusia syneczków
malinka ja też 5kg na plusie mam. a co do bąbelka to mój Nataniel też był duży na usg, urodził się 3860 więc spory ale nie jakiś gigantyczny. pamiętaj, że usg jest omylne, jeżeli chodzi o mierzenie wagi dziecka. często dziecko małe na usg rodzi się bardzo duże i odwrotnie...
taak, 3 razy pobierają ci krew wtedy. no i czekasz aż 2 godziny
taak, 3 razy pobierają ci krew wtedy. no i czekasz aż 2 godziny
Marika30708
Fan(ka)
Malinka gratuluje. A waga matki nie ma nic do wagi dziecka, wręcz jest odwrotnie, ze u osób tęższych wychodzą maluszki,a małe drobne kobietki potrafią urodzić duże dzieci. Ostatnio moja znajoma urodziła 4 kg chłopaka, bardzo szybko a jest na prawdę chuda i drobna. JA w pierwszej ciąży na tym etapie to już z 7kg miałam na plus jak nie lepiej ;-)
Dziewczyny przeczytałam wszystko ale nie odpisze każdej z was. Zastanawia mnie czemu niektóre kobiety nie mają zleconego tego testu.
A tak w ogóle to nawet nie wiem ile g tej glukozy mam pić, lekarz nie powiedział. Mówił coś że raz pobiorą krew a później po godzinie drugi raz. To chyba 50g.
W pierwszej ciąży musiałam najpierw wypić, później raz mi pobrali krew.
Dodam, ze jeszcze nie przyszły wyniki glukozy na czczo z krwi. Miałam to w pakiecie razem z tymi badaniami toksoplazmozy, różyczki, hiv i inne co są w karcie ciąży
Dziewczyny przeczytałam wszystko ale nie odpisze każdej z was. Zastanawia mnie czemu niektóre kobiety nie mają zleconego tego testu.
A tak w ogóle to nawet nie wiem ile g tej glukozy mam pić, lekarz nie powiedział. Mówił coś że raz pobiorą krew a później po godzinie drugi raz. To chyba 50g.
W pierwszej ciąży musiałam najpierw wypić, później raz mi pobrali krew.
Dodam, ze jeszcze nie przyszły wyniki glukozy na czczo z krwi. Miałam to w pakiecie razem z tymi badaniami toksoplazmozy, różyczki, hiv i inne co są w karcie ciąży
cleopatra1
Malinka - Gratuluje wizyty! No i super że masz zdrowego, dużego synusia.
A co do wagi to u mnie mój gin się pomylił - wyszło mu 974g w 23tc i na wejściu na 3D mówię, że chce znać wagę bo martwię się że moje dziecko będzie miało 5kg to jak ja urodzę? A Pani mi na to " jakby miało 5kg to raczej by Pani nie urodziła tylko cesarka by musiała być"
Ale okazało się że mój gin się pomylił i w 23 tc mały miał 535g - pani stwierdziła że waga dosłownie z tabeli średnich:-)
A co do wagi to u mnie mój gin się pomylił - wyszło mu 974g w 23tc i na wejściu na 3D mówię, że chce znać wagę bo martwię się że moje dziecko będzie miało 5kg to jak ja urodzę? A Pani mi na to " jakby miało 5kg to raczej by Pani nie urodziła tylko cesarka by musiała być"
Ale okazało się że mój gin się pomylił i w 23 tc mały miał 535g - pani stwierdziła że waga dosłownie z tabeli średnich:-)
reklama
malinka1984
No cleopatra powiem ci, że dziewczyna od męża z pracy urodziła sn synka 5 kg
czytałam o tym, że usg omylne co do wagi, zresztą gin dziś sam powiedział, że to się nie da teraz oszacować, jak będzie duże bo dzieci różnie rosną... no zobaczymy... oby klocuś nie przesadził
ja nie chcę 3 razy pobierania krwi fuj
czytałam o tym, że usg omylne co do wagi, zresztą gin dziś sam powiedział, że to się nie da teraz oszacować, jak będzie duże bo dzieci różnie rosną... no zobaczymy... oby klocuś nie przesadził
ja nie chcę 3 razy pobierania krwi fuj