reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
u mnie obaj w tym samaym wieku,ale Kuba ładnie rozumie,dotyka brzuszek,przytula,pyta czy dzidzia kopie:-Dnakrywa jak mam goły brzuszek"bo dzidzia sie odkryła":-D,całuje,a SZymek troszkę inaczej podchodzi...mniej o tym rozmawia i jest mniej delikatny w stosunku do rodzeństwa:-D ale i tak to taki wiek że ja se mogę pogadać a oni jak zobaczą to zrozumieją co mam za bajki mówiła:-)

grudnióweczka, hope: gratuluję dziewuszek!
yoasia: gratuluję niespodzianki - duży chłopak:)
czikusia: tobie też gratuluję dobrych wieści:)

u mnie w 20tc. mały miał 327g i gin mówi, że raczej duży dzidziol nie będzie - gin szacuje mi max. 3,4kg czyli dokładnie tyle ile córa ważyła urodzona w 40tc. - ale tam kg, ważne żeby główka była mała, bo ja na SN się drugie szykuję :-p

marika: tez mam łożysko na ścianie przedniej, a ruchy czuję od 14tc. - najpierw delikatniusie, a teraz to mnie generalnie meczy jak w pracy siedzę i próbuję coś tworzyć, a on mnie wali nogami po kręgosłupie i pęcherzu, bo nogami w dół..
dona: na pewno w porządku - u mnie tez się kręci i z różnych stron kopie, choć generalnie dół mi obkopuje cały...wczoraj miałam bardzo latany dzień to była cisza w brzuchu jak makiem zasiał...

co do starszakó, to moja już duża panna - wie i rozumie, że dzidzia u mamy mieszka w brzuchu, tylko ostatnio mnie zapytała czy ja dzidzię połknęłam, ze mam w brzuchu :))))))))) tak się śmiałam, ze ona teraz wszystkim mówi, ze mama dzidzię połknęła i ma w brzuchu i myśli, ze to fajne...

czekam na kolejne wieści- bardzo lubię ten wątek:)

no moja tez juz troszke większa i tez rozumie ze braciszek jest w brzuszku, ale skad sie tam wzial to nie tłumacze bo nie pyta:), wie ze ona tez byla w brzuszku i mamusia ja urodzila i tak tez bedzei z braciszkiem. na szczescie tez nie docieka co to znaczy urodzic. sama zreszta niedawno mówila (ogladala film jak dinozaury czy jakies inne dziadostwo wykluwalo sie z jajek - nie wiem bo to u babci byla) ze ona wykluwa sie a nie urodzila:)

reklama
Dziewczyny, gratuluję wizyt i trzymam kciukasy za kolejne. Yoanna, a już myślałam, że do nas dołączysz z kolejną dziewuszką... :) Ale najważniejsze, że dzidziol zdrowy.
U mnie po wczorajszej wizycie kolejne lekarstwo - pimafucin nie pomógł, micromar nie pomógł, coś tam było jeszcze, ale też brak efektu, a teraz dostałam gynalgin dla odmiany... Już go kiedyś brałam i nic mi nie dał, mam poczucie, że teraz też tak będzie, ale może jednak... :confused: Przyplątała mi się jakaś cholera i nie chce odpuścić :no:

Do góry