Inomama synek nie wiedział, co go czeka, miał znieczulenie w spray'u Jakoś tak rah ciach i wyrwała, jeden, jak przestał krwawić to drugi. Mi to tak go było szkoda, że szok, w nocy jak chodziłam położyć prezent pod poduszkę od wróżki zębuszki to aż się popłakałam. Ja sama nie tak dawno miałam eskstrakcję ósemki, później mi się nie goiło, ketonal co godzin, opatrunki u chirurga :-(
Warto zrobić posiew z pochwy, siostra robiła po 36tyg i wyszło, że miała bakterie
e coli w pochwie, a na to trzeba antybiotyk ogólny, całą ciążę leczyła się nyststyną lub pimafucin. Ja też planuje to zrobić. Ginekolog pobrał próbkę i zaniosła do punktu pobrań, za 40zł zrobili jej posiew, tydzień czeka się na wynik
Siva gratulacje. Spora dziewuszka, u mnie w 22 tyg dziecko ważyło 388g. Zresztą te pomiary nie mają znaczenia później. Czekam na zdjęcia
Fifka ja nie znam płci
Hope nawet tak nie myśl, ze coś będzie nie tak. W pierwszej ciąży lekarz mnie wysłał na te genetyczne i tez sie tak zamartwiałam, ze zobaczył coś nie tak i mówi jechać na lepszy sprzet. Co okaząło się bzdurą, a ja nie potrzebnie się martwiłam
Kasia gratuluje udanej wizyty. U mnie z USG termin wychodzi na 12.01 z OM na 05.01. Ja tam na USG nie patrzę, bo z synkiem miałam termin na 05.08, z USG 10.08 a urodziłam 30.07.
Dzieci rodzą się i 2800g i 4000 g
Ja też dalej nie znam płci, znaczy raz mówili chłopiec, a raz dziewczynka, czyli to samo co nie wiadomo. U mojej szwagierki aż do porodu dzidzia się chowała. Jej płeć była bez różnicy bo ma już chłopca i dziewczynkę, urodziła się dziewuszka Lenka
Oj ja tez was uwielbiam, z Wami zupełnie inaczej się czuje w tej ciąży. Bardziej wszystko doceniam