reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Inomama synek nie wiedział, co go czeka, miał znieczulenie w spray'u Jakoś tak rah ciach i wyrwała, jeden, jak przestał krwawić to drugi. Mi to tak go było szkoda, że szok, w nocy jak chodziłam położyć prezent pod poduszkę od wróżki zębuszki to aż się popłakałam. Ja sama nie tak dawno miałam eskstrakcję ósemki, później mi się nie goiło, ketonal co godzin, opatrunki u chirurga :-(
Warto zrobić posiew z pochwy, siostra robiła po 36tyg i wyszło, że miała bakterie e coli w pochwie, a na to trzeba antybiotyk ogólny, całą ciążę leczyła się nyststyną lub pimafucin. Ja też planuje to zrobić. Ginekolog pobrał próbkę i zaniosła do punktu pobrań, za 40zł zrobili jej posiew, tydzień czeka się na wynik

Siva gratulacje. Spora dziewuszka, u mnie w 22 tyg dziecko ważyło 388g. Zresztą te pomiary nie mają znaczenia później. Czekam na zdjęcia

Fifka ja nie znam płci :tak:

Hope nawet tak nie myśl, ze coś będzie nie tak. W pierwszej ciąży lekarz mnie wysłał na te genetyczne i tez sie tak zamartwiałam, ze zobaczył coś nie tak i mówi jechać na lepszy sprzet. Co okaząło się bzdurą, a ja nie potrzebnie się martwiłam

Kasia gratuluje udanej wizyty. U mnie z USG termin wychodzi na 12.01 z OM na 05.01. Ja tam na USG nie patrzę, bo z synkiem miałam termin na 05.08, z USG 10.08 a urodziłam 30.07.
Dzieci rodzą się i 2800g i 4000 g
Ja też dalej nie znam płci, znaczy raz mówili chłopiec, a raz dziewczynka, czyli to samo co nie wiadomo. U mojej szwagierki aż do porodu dzidzia się chowała. Jej płeć była bez różnicy bo ma już chłopca i dziewczynkę, urodziła się dziewuszka Lenka

Oj ja tez was uwielbiam, z Wami zupełnie inaczej się czuje w tej ciąży. Bardziej wszystko doceniam :tak:

No to I ja się melduje po wizycie...ale w sumie nic szczególnego u mnie, bo nie miałam dzisiaj USG..w sumie nie dziwne, bo byłam na połowkowym niecałe 2 tyg temu?:p...ale genralnie wszystko oki, dostałam skierowanie na morfologie, mocz I glukoze:p....brrrrr....
I prosze o wpisanie mnie na 1 października na kolejną wizyte:):)

Dziewczynki gratulacje!!!!! Zobaczycie ze jeszcze babeczki przegonią facecikow::pP
Mojemu S tez sie Zuzka podoba, ale na poczatku bylo ustalone ja imie dla dziewczynki on dla chlopaka, wiec bedzie Wiki i koniec. Moze jak bedzie nastepna corcia bedzie Zuzia:)))

Tak mnie kusicie, ze chyba sama tez sobie avatarek ustawie;D

Dziewczyny, już jesteśmy :-)
Wszystko jest dobrze! Tak się bałam, bo tych ruchów nie czuję i brzuch słabo rośnie a tymczasem wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystkie narządy książkowo, serduszko super, główka, oczka, nosek i dziurki w nim ;-) Nóżki, rączki, pęcherz, przepona, nereczki, żołądek... wszystko idealnie.
A między nogami... siurek :-) Czyli się nie sprawdziły przepowiednie, choć już Wam prawie uwierzyłam ;-)
Jestem taka szczęśliwa, że z moim synkiem wszystko ok. Huraaaaaaa, ach, Wy to rozumiecie :-)

hehe super wieści,gratuluję dziewczyny i sama już paznokcię zgryzam przed jutrzejszą,tym bardziej że sama muszę iść bo mąż w delegację akurat jedzie jutro:oo:

reklama
Do góry