reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

wiolka - gratulacje synusia! Jasio super imie :)
grudnioweczka - poki nie ma goraczki to wszystkie domowe sposoby moga sie sprawdzic. I syrop z cebuli I czosnek (ale nie w nadmiarze) I plukanki gardla szalwia czy woda z sola. Paracetamol tak jak akuku poisze tez moze pomoc (a napewno nie zaszkodzi) ale jakby ci juz temp skoczyla do powyzej 38 to nie ma na co czkac tylko smigac po anybiotyk do lekarza, bo z temp. nie ma zartow. Ciepla herbatka z malinami I sokiem z cytryny tez moze zlagodzic...
Moze byc jeszcze pomocne szklanka mleka z miodem I z czosnkiem - ale to wiem ze nie kazdemu przez gardlo przejdzie :)
Mozliwosci kilka masz :) Probuj I kuruj sie kochana!!!

Swoja droga widze ze z biegiem cz\asu coraz wiecej z nas ma takie czy inne dolegliwosci...I coraz wiecej tego :(

reklama
wiolcia: gratuluję synusia!

kaha: może czymś się przejmujesz i odreagowujesz w snach? ja jak się bałam o moją szyjkę, to od razu sny w stylu rodzę na podłodze w łazience przed terminem... teraz wiem, ze jest ok. szyjka to i sny spokojniejsze...

kciuki za wizytujące!!

Akuku - ja to się zastanawiam czy to śni ze strachu czy po porostu tak o.

2iolka gratuluje wizyty . zdrowy jasio suuper.

kaha mi sie wczoraj snilo ze poronilam...masakra takie sny...

grudnioweczka ja plukalam szalwia i rumiankiem na zmiane... jadlam dwa razy dziennien zabek czosnku na kanapce i pilam 4 razy dziennnpon2 lyzki syropu z cebuli.rano i wieczorem (ale to z domu wychkdzic nie mozna jak rano inhalacje robisz) robilam inhalacje nad miska z goraca woda i olbas olilem...wieczorem nogi wymaczalam w goracej wodzie z sola i bralam paraceta ol 4 x2 tabl. zalecenie lekarza, jak ske juz lepiej czulam to 4 x 1 tabl.
no i ssalam tabl. nangardlo i czasem psikalam tamtum verde czy cos w tym stylu.

teraz zostal mi katara, a gardlk lekko boli rano...nadal sie inhaluje ale tylkona noc bo w dzien z domu wychldze.
duzo zdrowka.

kciuki za dzijsiejsze wizyty.

Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja dzis juz prace o 12 skonczylam taka zmiana wiec mam teraz moment wythnienia i zaraz zabieram sie za robote domowa;-)
Grudnioweczka mamy taki temat Apteczka styczniowa, w ktorej sa rozne fajne porady:-) pisalam tam o tymsalu w sprayu, u mnie bol gardla trwal wtedy 1 dzien, na zmiane z strepsilsami miodowo cytrynowymi i goraca herbata. 1 dzien i po bolu.,chorowalam kiedys na angine i duzo sie dowiedzialam przy okazji. na poczatku jest to czest zakazenie wirusowe, ktore trzeba jak najszybciej zwalczyc, bo nieleczone moze rozwinac sie wlasnie w zakazenie bakteryjne czyli angine, a wtedy to juz mozna sobie pic co sie chce i tylko antybiotyk pomaga. A jesli jest to od poczatku angina, to zaczyna sie oprocz straszliwego bolu wysoka goraczka. Czyli-jesli nie ma goraczki- to to jest wirus i walczymy, nie czekamy az sie rozwinie:-)trzymam kciuki za zdrowko

Dziewczynki kciuki za wizytki ;)&&&&&
wiolu gratuluje synka :))*
anbas masz racje ja tez zaczynam dostrzegac te ciazowe dollegliwosci im blezej 3 trymestru :(niby mam dopiero 3kg na plusie a przez brzuszek juz zmienil mi sie tryb chodzenia na ,,kaczka'' i mi ciezko i krekoslup dokucza i óle podbrzusza i nogi troche puchna skóra zaczyna swedziec trzeba sie zaczac smarowac eh ;(jedyne co najprzyjemniejsze ot synek mi wynagradza jak sie wierci w brzuszku i ma chyba coraz mniej miejsca bo coraz mniej kopie a zaczyna sie wypychac i robic fale na brzuszku cos pieknego ;)

Melduję, że dzisiejsza wizyta przesunięta na jutro rano - gin też człowiek i zdrowieje w domu :)
Nie wiem, co z tymi snami, ale ja ostatnio też sny mam takie, że lepiej nie opowiadać, bo skóra cierpnie.
Wiola - gratulacje zdrowego synusia :)
Ja też się boję tych jesiennych choróbsk, bo jestem z tych raczej chorujących, jak sezon grypowy przychodzi, a wiadomo że w naszym stanie i dłużej i gorzej się przechodzi.
Dlatego wszystkim Wam (i sobie też) życzę zdrówka. No i maluchom oczywiście :)

justynaj ja jestem wybryk natury bo nie goraczkuje czy to wirus czy nie... jak mialam angine i brak glosu tez goraczki nie mialam i antybiotyk..wiec js niesety tym sie sugerowac nie moge tylko isc do lekarza.
u mnie ogylo sie bez antybiotyku ale co zntego skoro ja juz 3 tygodnie z katarem chodze...w zatokach mam, czuje jak dmucham nos bol bo wszystko juz naruszone.

a ja sie marwtie bo nadal maluch mnie malo kopie, wrecz nie czuje kopniakow a tylko jakies tam ruchy delikatme bardzo...pewnie nadal odwrocony nogamk do mojego kregoslupa. ehh a tak bardz8 chce czuc jak sie rusza noo...

Wiolu - graaatki wielkie !! :)

Grudnioweczka - szybkiegompowrotu do zdrowia lepiej wczesniej zapobiegac czyms domowym tak jak dziewczyny podpowiadaja :)

Po raz kolejny napisze ja chce juz swieta grudniowe, spokojnie siedziec z mezem mym i oczekiwac maluszka uuuuh a tu nagle jakis czasowstrzymywacz sie pojawił :baffled:

reklama
Wiolu - graaatki wielkie !! :)

Grudnioweczka - szybkiegompowrotu do zdrowia lepiej wczesniej zapobiegac czyms domowym tak jak dziewczyny podpowiadaja :)

Po raz kolejny napisze ja chce juz swieta grudniowe, spokojnie siedziec z mezem mym i oczekiwac maluszka uuuuh a tu nagle jakis czasowstrzymywacz sie pojawił :baffled:

Zleci jak z bicza srzelil...zobaczysz...Ja tez sobie mysle ze juz bym chciala zeby byl grudzien vo juz teraz sie czasem czuje jak paralityk...Ale z drugiej storny jak pomysle ile jeszcze rzeczy musze zrobic, co przygotowac...to juz mi sie tak nie spieszy ;/ No I jak tu to wyposrodkowac wszystko fajnie??? :)

Do góry