reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dziewczyny, ja już się nie mogę jutra doczekać - o 16.40 mam wizytę i mam nadzieję, że nadal będzie dziewczynka ;)
A jeśli chodzi o psiaki, to ja wychodzę z 30 kg labradorem - na szczęście tylko wtedy, kiedy mój mąż w pracy 24 h lub musi wyjechać.. Ale kocham tą moją Fiftę, a ona słucha i nie ciągnie mnie (no chyba że spotkamy kota - ale to siła wyższa :) )

reklama
marika tej kol, co pila i palila dzieci moga byc zdrowe...alebtych dzieci dzieci juz niekoniecznie... nawet do 5 pokolenia...alemkto tam bedzie pamietal ze np.nmoja prababcia palila czy pila...alergia albo astma z niczego..albo inne powazniejsze choroby...

Ikasia: u mnie też w zeszłym tygodniu tak się synek przekręcił, że mi uciskało mocno i spojenie +kręgosłup w odcinku ledźwiowym mnie ostro pobolewało. Od weekendu jak ręką odjął - znowu nic nie boli, więc ewidentnie coś mi uciskał maluch - więc za mały na pewno nie jest na uciskanie:)

ja to mam maratony codzienne zamiast spacerków, bo na nie już mi czasu braknie ;) codziennie rano biegiem do przedszkola, do pracy, po pracy znowu biegiem do przedszkola i już spokojnie spacerem do domu:cool2:

akuku: zgadzam się z Tobą - oglądałam kiedys taki problem i było o chorobach pokoleniowych, które wywołane są właśnie różnymi rzeczami robionymi w ciąży przez matki - czasem coś się odzywa dopiero w 2-3 pokoleniu...

U nas niedawno córka szefa chodziła w ciąży z trzecim dzieckiem - byście widziały laski ile ona paliła - patrzeć się nie dało - żal dziecka. I oczywiście zero problemów w ciąży, poród jak marzenie i dziecko zdrowe. Ot taka sprawiedliwość...

Hej kobietki :) Kciuki za dzisiejsze wizyty!! &&&&&&
Co do tych rzeczy ktore mozna a ktorych nie mozna w ciazy robic to ja tez mysle...ze to wszystko zalezy od tego jakie mamy doswiadczenia wczesniejsze. Ja np. moja pierwsza ciaze poronilam I druga (z Kubulem) uwazalam na siebie jak na jajko...no doslownie - spacery I to wszystko. Zadnego roweru, zadnego basenu (bo non stop infekcje pecherza) zadnego biegania itd...Potem kolejna ciaza I znow poronienie no I teraz tez uwazam jak moge...Chociaz I tak co chwile cos sie przydarza (np. te infekcje pecherza)
Ale jak patrze np. na kuzynke ktora ciaze bezproblemowe miala I robila co chciala to tak mylse ze to wlasnie z tego wzgledu ze zadnych zych doswiadczen nie miala I nie myslala nawet ze cos mogloby sie stac...
No nie wiem ale tak mi sie wydaje, ze to jak na siebie uwazamy, co robimy a czego nie wynika z naszych wlasnych doswiadczen wlasnie.

Tina - jaka historia!!!!!!!!! ale się cieszę Waszym szczęściem:)

a mi mogą dotykać i głaskać brzuchol, niech się "zarażają":) A te wszystkie "dobre rady"...no cóż, ja o słońcu też się nasłuchałam, że nie można, wręcz unikać należy...i tak się zastanawiam jak noszą ciążę kobiety w Afryce, hehehehe:) Natomiast jest wiele rzeczy, których robić nie robię i nie zrobię, aczkolwiek chcice mam tak wielką, ze....:) I nie mówię tylko o ruchu, ale jak ja bym sobie winko wypiła i fajeczkę zapaliła....:) ciaza to jedyny stan, który powoduje ze używki żadnej do ust nie wezmę, dlatego mój maz ma taki plan, ze w ciązy będą zawsze - już on się o to postara:)

kciuki za dziś!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s. a ja wlasnie sie dowiedzialam,ze jednak mam jakiegoś grzybulca i jak do czwartku, mimo kremu, uplawy sie nie zmniejsza to mam jechac na Emergency...AAAA no i kolejną wizytę, poza grafikiem, pan gin mi zalecił: 16.09...dziewczyny, mocno nie dobre są takie infekcje dla dzidziula??????????????

inomama, mi sie wydaje, ze nei leczone moze i maja jakis wplyw, ale ty to leczysz, wiec spokojnie w koncu na ktorys lek zareaguje, widocznie to nie ta bakteria, a robilas posiew z pochwy, wtedy najlepiej widac co to jest i jaki lek zadziala.

reklama
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty. Poradźcie co mogę na ból gardła zażyć, chyba Olka mnir troszkę zaraziła. Ona już zdrowa a mnie od kilku dni męczy. Płukam wodą z solą, troszkę pomaga ale niewiele. Piję też herbatę z cytryną i sokiem malinowym no imiód żrę. Ale co mogę jeszcze?

Do góry