reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ooo to widzicie, ja poprzednio byłam świeżo zatrudniona więc dostawałam tyle ile na umowie. ciekawe jak teraz będzie, po chorobowym, macierzyńskim i wychowawczym :szok:

reklama
dzieki, ja w obecnym miejscu pracy pracuje juz ponad 2 lata wiec ,wiec wezma srednia z ostatnich 12 mscy tak jak piszecie. Najwazniejsze ze wyplacaja regularnie co msc :)

fifka wielkie kciukaski za dziewczynke :-)

zazdroszcze wam tego l4 dziewczyny :) Ja bede dymac do roboty do 23 grudnia....bleeeee.
Fifka no to &&&&&&&&&&&&&& mocno trzymam!!!!!

Vinga będziesz miała taką samą stawkę jak tą kiedy byłaś na macieżyńskim z Natankiem. :tak: Ja mam podobną sytuację bo w tej firmie pracowałam 8 miesięcy nim zaszłam w ciąże i też mam tyle ile na umowie wypłacane.

Dziękuję! Kochane jesteście! :*

Vinga nie mam pojęcia... od czasu kiedy ja byłam na chorobowym i macierzyńskim średnia krajowa poszła w górę więc i ja mam wyższą stawkę... no ale nie wiem jak to jest tym bardziej ze płatne jest 80% jeśli idziesz na rok. Wiem ze wypłacane jest tyle ile na umowie ale czy liczysię ta pierwsza czy po zmianach to już nie wiem...

Hej dziewczyny
Mam termin na 22.01.2014 :) a wiec jestem stycznióweczką. To moje 3 dzieciątko. Wczoraj lekarz zalecił mi duuuużo odpoczynku i wyrzucił na L4, a więc nareszcie mam czas zająć się sobą i dzidziuśkiem - mogę dołączyć?
... :-)
zapomniałam jak się wstawia suwaczek :baffled:

Na L4 mamy wypłacane średnią z ostatnich 12 miesięcy lub od ostatniej zmiany wymiaru czasu pracy, jeśli taka miała miejsce w tych ostatnich 12 miesiącach. Jeśli miałyście podwyżkę np. pół roku temu, a cały czas pracujecie na pełny etat to dostaniecie średnią z tych 2 umów. Ilość umów jako tako nie ma znaczenia, tylko wymiar czasu pracy czy się nie zmienił, bo wtedy liczyliby od tej zmiany.
Fifka, trzymam kciuki &&&&&&&&&&

Witaj kaczuszka:)

Jagus gratuluję Ci wizyty, że z pociechą wszystko jak być powinno:) A że wstydliwe, trudno trzeba sie uczyć cierpliwości od samego początku przy tych naszych bąblach:tak:Moze na nastepnej wizycie sie uda podejrzec/?

Fifka trzymam mocno kciuki za Twoje dzisiejsze USG, szkoda trochę ze dopiero o 16 ;-) wczesniej troche by sie przydało:-D

reklama
Do góry