reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
No więc jestem!! Przepraszam że tak długo ale małego nie mogłam położyć...

No więc tak... najpierw godzine czekaliśmy pod gabinetem... bo lekarka właśnie odbierała poród - tam gdzie byłam to prywatny szpital jest. - siedząc w poczekalni widziałam jak para wynosiła maluszka do domu -wychodzili po porodzie. To normalnie aż się popłakałam na widok maleństwa...

No ale do rzeczy...

Kiedy w końcu się doczekaliśmy się wizyty, lekarka przeprowadziła szybki wywiad i zapytała czy ma mowić płeć jak zobaczy. My że OCZYWIŚCIE! No i położyłam się na kozetkę mąż obok... lekarka włącza aparaturę, przystawia stetoskop i włącza obraz... a tam?

TADAM!!!

siusiak.jpg

Oboje z mężem ryknęliśmy śmiechem a ginekolog tylko skwitowała " no to nawet nie trzeba komentować..." :-D Chyba mały zrobił to specjalnie żebyśmy już nie myśleli o córeczce i nie mieli wątpliwości!

Kobiecina sprawdziła przepływy w serduszku - tzw dopler kolorowy. Każdy narząd, rączki, główkę itp itd... serduszka posłuchaliśmy... pokazywała nawet takie rzeczy jak poszczególne sfery mózgu np.móżdżek itp :-D a nawet mierzyła maluszkowi nosek!

buzia.jpg

Tutaj też zrobiła zdjęcie stopy :-)

stopa.jpg

A tu rzut na całego maluszka który ma około 17cm i waży 350g :tak:

dzidzia.jpg

Maluch tak walił w tą "gruszkę" że kobiecina zaczeła się śmiać czy ja w ogóle w tej ciąży utyłam... ja mówie ze nic... ZERO... a ona na to ze widać... nie mam w ogóle tkanki tłuszczowej - pokazywała mi jak wygląda moja skóra... i tłumaczyła ze to przez to tak wyraźnie czuję ruchy - i ze tak dobrze widać to przez skórę bo maluszek jest BARDZO blisko i nic go nie amortyzuję. Była w szpoku ze w 21 tygodniu widać jak mój brzuch mocno skacze!

Łożysko jest na tylnej ścianie - a było na przedniej niby... - co też ułatwia mi odczuwanie ruchów :tak:

A no i zdjęcia 3D... mały nie chciał dać nam buzi... chował ją w łożysko... udało nam się zrobić jedną fotkę:

3d.jpg

A kiedy próbowaliśmy znowu to odwrócił się do nas plecami... więc to było bardzo wymowne.. "odwalcie się... chce spać" :-D

No i tak jak było wcześniej mówione! Jest Adrianek!!! :-D:-D:-D

Aaaa i szyjka na usg przez brzuch była krótka... przestraszyła mnie strasznie... wyprosiła męża... i zrobiła mi USG przez pochwę... ale na szczęście okazało się to fałszywym alarmem i szyjka mierzy 4cm :-) no i utwierdziła mnie w tym że szyjkę ZAWSZE trzeba sprawdzać przez USG dopochwowe! Nigdy ręcznie lub przez brzuch!

Załączniki

• siusiak.jpg
    siusiak.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 59
  • buzia.jpg
    buzia.jpg
    59,8 KB · Wyświetleń: 45
  • stopa.jpg
    stopa.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 46
  • dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 47
  • 3d.jpg
    3d.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Fifka no to widac ze Maluszek miał już dośc tych wątpliwości kim jest I stwierdził, że od rauz pokazę rodzicom co ma międz nogami, zeby wątpliwości nie było:p:p..

Super..bardzo się ciesze I gratulacje:):):)

reklama
Do góry