reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Jaguś gratuluję wizyty!! Szkoda ze maluszek nie pokazał co ma między nogami... no ale w końcu się doczekasz!! Co do L4 według mnie powinnaś korzystać :-D

Kasia haha mój mąż tak samo nie wierzy że tyle facetów u nas :-p

reklama
Jagus- gratuluje udanej wizyty, najwazniejsze,ze dzidzia zdrowa! no i masz zdjęcie buziulki:) super!
co do L4 to ja tez na nim jestem od soboty:) i powiem szczerze,ze poleniuchowac w ciazy trzeba! dla dobra dzidzi. Bo przeciez nasze niewyspanie, zmeczenie czy jakis stres na nia wplywa;) korzystaj Jagus ze zwolnienia i wyprawke szykuj:)

Inomama, żebyś wiedziała! A jaki mój m niepocieszony że znowu nie wiadomo;-) Stwierdził że to na pewno dziewczynka bo żaden facet by takiego focha nie strzelił;-)
Fifuś będę musiała się do tego siedzenia w domu przyzwyczaić bo właściwie jakby się tak zastanowić to odkąd skończyłam szkołę średnią nigdy nie miałam więcej niż 3 tygodni wolnego naraz tak że teraz nie wiem czy w ogóle będę umiała korzystać z takiej ilości wolnego czasu;-) Coś czuję że teraz będę całymi dniami na bb siedzieć:-D
Kasia, a z wyprawką w dalszym ciągu jakieś neutrale mi zostają;-)

hej,
Ja tez juz od przyszlego msca zmaierzam isc na L4, powiedzcie mi ZuS bierze pod uwage pensje z ilu oststnich mscy i czy regularnie ja wyplacaja, moze ktoras z Was juz jest na L4 to wie, bo sie zastanawiam.

Sylka biorą średnią z ostatniego roku a jeśli nie pracowałaś rok - taką sumę jaka jest na umowie. :tak: Wypłaty są regularne ale to zależy od tego czy twoja szefowa będzie je dostarczać na czas do ZUSU. Moja czasem się spóźniała ale wystarczył jeden telefon do Zusu i mi kobiecina mówiła kiedy przyszło zwolnienie na na kiedy jest wpisana wpłata - więc wiedziałam kiedy będą pieniążki. Ale to było dość regularne więc nie ma problemu.

AAAAAAA TO JUŻ DZISIAJ!! Chyba oszaleje do tej 16!!! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Mam nadzieję że maluszke będzie współpracował i pokaże buźkę do zdjęcia no i to co ma / bądź nie ma miedzy nogami! :-)

reklama
Sylka Zus bierze do podstawy pensję z 12 ostatnich m-cy. Jeżeli w Twoim zakładzie pracy jest powyżej 20 osób to pensję będzie Ci wypłacał pracodawca,a jeżeli poniżej to ZUS. Do 33 dni Twoje wynagrodzenie będzie kosztem Twojego zakładu pracy, a od 34 dnia zwolnienia będziesz za zasiłku chorobowym, to już w całości pokrywa ZUS.

Fifi kciuki masz jak w banku &&&&&&&&&&&

Do góry