reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Jaguś gratuluję wizyty!! Szkoda ze maluszek nie pokazał co ma między nogami... no ale w końcu się doczekasz!! Co do L4 według mnie powinnaś korzystać :-D

Kasia haha mój mąż tak samo nie wierzy że tyle facetów u nas :-p

reklama
Jagus- gratuluje udanej wizyty, najwazniejsze,ze dzidzia zdrowa! no i masz zdjęcie buziulki:) super!
co do L4 to ja tez na nim jestem od soboty:) i powiem szczerze,ze poleniuchowac w ciazy trzeba! dla dobra dzidzi. Bo przeciez nasze niewyspanie, zmeczenie czy jakis stres na nia wplywa;) korzystaj Jagus ze zwolnienia i wyprawke szykuj:)

Inomama, żebyś wiedziała! A jaki mój m niepocieszony że znowu nie wiadomo;-) Stwierdził że to na pewno dziewczynka bo żaden facet by takiego focha nie strzelił;-)
Fifuś będę musiała się do tego siedzenia w domu przyzwyczaić bo właściwie jakby się tak zastanowić to odkąd skończyłam szkołę średnią nigdy nie miałam więcej niż 3 tygodni wolnego naraz tak że teraz nie wiem czy w ogóle będę umiała korzystać z takiej ilości wolnego czasu;-) Coś czuję że teraz będę całymi dniami na bb siedzieć:-D
Kasia, a z wyprawką w dalszym ciągu jakieś neutrale mi zostają;-)

hej,
Ja tez juz od przyszlego msca zmaierzam isc na L4, powiedzcie mi ZuS bierze pod uwage pensje z ilu oststnich mscy i czy regularnie ja wyplacaja, moze ktoras z Was juz jest na L4 to wie, bo sie zastanawiam.

Sylka biorą średnią z ostatniego roku a jeśli nie pracowałaś rok - taką sumę jaka jest na umowie. :tak: Wypłaty są regularne ale to zależy od tego czy twoja szefowa będzie je dostarczać na czas do ZUSU. Moja czasem się spóźniała ale wystarczył jeden telefon do Zusu i mi kobiecina mówiła kiedy przyszło zwolnienie na na kiedy jest wpisana wpłata - więc wiedziałam kiedy będą pieniążki. Ale to było dość regularne więc nie ma problemu.

AAAAAAA TO JUŻ DZISIAJ!! Chyba oszaleje do tej 16!!! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Mam nadzieję że maluszke będzie współpracował i pokaże buźkę do zdjęcia no i to co ma / bądź nie ma miedzy nogami! :-)

reklama
Sylka Zus bierze do podstawy pensję z 12 ostatnich m-cy. Jeżeli w Twoim zakładzie pracy jest powyżej 20 osób to pensję będzie Ci wypłacał pracodawca,a jeżeli poniżej to ZUS. Do 33 dni Twoje wynagrodzenie będzie kosztem Twojego zakładu pracy, a od 34 dnia zwolnienia będziesz za zasiłku chorobowym, to już w całości pokrywa ZUS.

Fifi kciuki masz jak w banku &&&&&&&&&&&

Do góry